Jump to content

Diyet İçin Düşük Kalorili Sağlıklı Tatlılar

Önerilen Mesajlar

Oluşturma zamanı:

Geçen gün bir tv kanalında denk geldim. Boğazına düşkün birisi olarak hemencikte uyguladım ve çok beğendim. Diyet yapan ve tatlı krizlerine engel olamayanlar için birebir tarifler..

Tarif 1- Masum Tatlı

1 Çorba kaşığı keçiboynuzu tozu

1 Tatlı kaşığı tarçın

1 Çay kaşığı vanilya (Burada ki vanilya aktarlardan alınan şekersiz vanilya olmalı)

İsteğe göre : Muz-Ananas-Elma-Armut dilimleri

Yapılışı: Toz karışımları genişçe bir kapta karıştırıyoruz. Meyveleri de ince olmayacak şekilde dilimliyoruz. Dilimlediğimiz meyveleri toz karışımın içine atıp her tarafını buluyoruz. Bir tabağa alıp, servis ediyoruz :D

100 Gramında ki kalori : -Seçtiğiniz meyveye göre değişken

Tarifin Sahibi: Dr. Dilara Koçak

-----------------------------------------:cool:-----------------------------------------------

Tarif 2- Pekmezli Elma:

1 Adet orta boy elma

1 Tatlı kaşığı pekmez (türü farketmez)

Yapılışı: Elmaları dilimliyoruz, tabağa yatay şekilde dizip, üzerine pekmez gezdiriyoruz.

1 tabak elmalı pekmez ki kalori: 104 kalori.

Tarifin Sahibi: Dr. Dilara Koçak

-----------------------------------------:cool:-----------------------------------------------

Tarif 3- Tarçınlı Elma Dilimleri:

1 Adet orta boy elma

Tarçın

Yapılışı: Elmaları dörde bölüyoruz ve kabuklarını soyup, çekirdeklerinide çıkartıyoruz. Tabağa diziyoruz ve üstüne tarçın ekiyoruz. Benim en sevdiğim ve bir çikolata gurmesi olarak en çok tercih ettiğim tatlıdır. :D

Bu tarifin kalorisi: 60 Kalori oda elmadan, tarçın zaten makul kullanıldığından hesaplanmasına gerek yok :)

Afiyet Olsun :)

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...