Jump to content

Hekate ve Karanlığının İnvokasyonu

sirius

Önerilen Mesajlar

Karanlık Tanrıçayı İnvoke Etmek

Malum Hekate paganizmde en önemli tanrıçalardan biridir. Her ne kadar yer altına aitmiş gibi lanse edilse de, o hem gökyüzünde hem yeryüzünde hemde yeraltında hükme sahiptir. Bu yüzden büyük önem taşır. Anahtarın sahibidir ki bu üç mekanda da giriş izni olduğu anlamına gelir, elindeki meşale ile cadılara yol gösterir bilinmezliğin gizli diyarında. Bu yüzdendir cadıların en önemli tanrıçalarından biridir.

http://j1305.hizliresim.com/19/9/mw1nn.jpg

Anadolu kökenlidir ve daha sonra Yunan mitlerinde yer almıştır. Bildiğiniz gibi Muğla'da (Lagina) antik Hekate tapınağı vardır ve bir çok pagan ve cadının "uluslararası" ziyaret mekanıdır =) Aşağıda hazır karanlık ay yaklaşırken yıllar önce çevirdiğim bir metni veriyorum. Bunu daha önce (yaklaşık 3 yıl önce) karanlık paganizmle alakalı şimdi olmayan bir sitede paylaşmıştım. Lakin orada orjinal duaya bağlı kalmıştım, şimdi paylaşacağım ise paganizme ve cadılığa uygun şekilde çevrilmiş ve değiştirilmiş duadır. Hatta tehlike arz eden ve bizle alakalı olmayan bölümleri çıkardım. Bu haliyle paylaşmak istedim.

Şu notu eklemekte fayda var. Hekate için uygun bir detaylı ritüel yapmaksızın bu duanın tek başına işe yaraması beklenemez. Öte yandan Tanrıçanın karanlık yüzüyle çalışmadan önce iyice düşünmekte fayda vardır, bu sağlam bir deneyim ve çember bilgisi-pratiği gerektirir, yanlış pratikler parazitlere kapı açabilir. Bu yüzden ritüeli eğer yeterli deneyime sahip değilseniz yapmaya ve düzenlemeye kalkışmayın derim. Elbette burada tam bir ritüel vermiyorum, detayları siz kendi bilginiz seviyenize göre düzenlemelisiniz.

En uygun mekan tabi ki kavşakların tanrıçası olmasından dolayı kavşaklar ve kesişim noktaları ve doğanın bakir bölgeleridir.

Karanlığın bilgeliğinin açığa çıktığı saatte, ayın gizli yüzünün yükseldiği zamanda, çember kurulduktan ve sunular, adaklar hazırlandıktan sonra, Üç adet siyah mum yakılır ve Karahindiba, pelinotu ve güçlü bir otla birlikte hazırlanan tütsü yakılırken dua okunmaya başlanır. Altarda Hekate'ye ait, köpek, anahtar, meşale gibi temel sembollerin olması tesiri arttıracaktır. Sirius

Hekate ve Karanlığının İnvokasyonu

http://2.bp.blogspot.com/-XCpkNp2zIQc/Tj6-lY-A1SI/AAAAAAAAA7Q/ekgH2yxjTTw/s1600/seal_hekate_trident.jpg

Karanlık Ayın Hanımını Çağırıyorum!

Nocticula Hekate'yi çağırıyorum,

Bütün cadıların bilge kraliçesi ve karanlık büyünün tanrıçası

Trivia Hekate'yi çağırıyorum,

Bilge cadı,

Karanlık büyüleri cennetten getiren,

Ölümün ebedi uykusunu başlatan kişi,

Gazabıyla ve soğuk öfkesiyle yedi denizleri donduran!

Büyük Tanrıça Hekate'yi çağıryıorum

Nocturnos Trivia'yı çağırıyorum

Geceleri, Hades'in siyah kurtlarının ulumalarıyla onurlandırlandırdığı…

Dört yol ağzının karanlık Kraliçesi seni çağırıyorum.

Ölümün gölgeleri ve Karanlık Ayın gücü, seni çağırıyorum

Karanlığın adıyla seni çağırıyorum Trivia Hekate,

Üç başlı Tanrıça

Yeraltının aç köpeklerinin Hanımı

Gecenin karanlık ruhu aydınlatır güzelliğini

Typhon'un adıyla, Çağırıyorum seni!

Nocticula Hekate çağırıyorum seni!

Ölümsüz yıldızların ışığını söndürebilecek güce sahip olan,

ve cehennemin karanlık çukurlarını aydınlatan

In nomine nox, vocamus te hekate

Trevia Hekate, saga inquit et divina, potens caelum deponere, terram suspendere, fontes durare, montes diluere, manes sublimare, dea nox, sidera extinguere et Tartarus ipsum inluminare!

Veni Hekate! (x3)

Karanlığın büyülü ayının karanlık ışığıyla,

belki taçlandırılmış ölüler mezarlarından kalkar ve yanımda diz çöker,

çoşkulu yakarışla,

Karanlığın gizemli ayının yüce ve bilge kraliçesi için

Salve Abnukta Antaia Hekate! (x3)

Trivia Hekate'nin adıyla

Seni çağırıyorum Erebus'un ateşiyle, yüce sahibe.

Gece yarısı gökyüzünün ışığını karartan!

Karanlığın bilgelerini ve sonu olmayan gecenin ölümsüz gezginlerini çağırıyorum

Topluyorum şimdi çevreme kadim büyüyü ve karanlığını gecenin

Ve senin karanlık gölgelerinle kabul et beni!

Nocticula Hekate çağırıyorum seni

Karanlığın adıyla,

Muazzam efsunun tanrıçasını çağırıyorum!

Güzel tanrıçam şimdi benimle birlikte ol;

Ey sen, yüce Tanrıça,

Ve doldur kalbim ile ruhumu karanlık ışığınla!

Duy yalvarışlarımı ve çağırışlarımı, her şeye gücü yeten Hecate,

senin görkemli varlığınla, beni en sadık hizmetkarın kılarak onurlandır!

Bu en karanlık gecede kutsa beni,

güçlü büyüsel güçlerinle,

Kuvvetli ölümün karşı konulmaz hanımı,

Ve kara ateş içinde yemin ediyorum,

Senin kutsamana geri dönmek için,

Kalbim ve ruhumu sonsuzluğunla kutsa

Ave Abnukta Hekate! Ave Nocticula Hekate! Ave Trivia Hekate!

Kutlu Olsun!

Çeviren, Düzenleyen: sirius

Duanın orjinal kaynağı: TOTBL

Düzenlemelerle ilgili NOTLAR:

Benim çevirdiğim bu da kaos majisine yönelik bir ekolün hazırladığı dua olduğu için geleneksel cadılıkta var olmayan çağırım metodları kullanılmış, onları çıkartıp cadılığa uygun şekilde düzenlendim. Örneğin "kaosun adıyla", kısımlarını "karanlığın adıyla" olarak değiştirdim, zira bizler kaosa hizmet etmiyoruz.

Ayrıca pagan inançlardaki hakiki Hekate ile satanik ve kaos odaklı ekollerin kafalarında tasarladıkları Hekate arasında dağlar kadar fark vardır. Bizlerin geleneğinde ki Hekate (elbette orjinal form) üç başlı bilge bir tanrıçadır ve karanlığın-bilinmezliğin gizli hazinelerinin keşfinde rehberlik eder. Kadim ve bilgedir. Acımasız, vahşi, zalim ya da şehvetli olarak algılamayız, o sessizliğin bilgeliğine ve karanlığın olgunluğuna sahiptir. Buna rağmen yanlış çıkarımlar yüzünden kaos ve satanik ekollerde Hekate, Lilith'e benzer gösterilmiş ve zalim, şeytani, dişi lucifer, cehennem varlığı vb. gibi saçma tanımlamalar yapılmıştır. Bu tanımlamaların bazıları orjinal duada da mevcuttu (Dişi lucifer , zalim tanrıça, kanlı ayın leydisi vs..) elbette bunları geleneksele uygun hale getirdim.

Son olarak unutmayalım ki karanlık ve aydınlık birliğin iki yüzüdür, ikisininde bilgeliği her birimizin ruhunda mevcuttur, karanlık kavramını "şeytani, cehenemme ait, kötü" manasında algılamayın. Sirius

sirius tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

invokasyonu yaptığımızda hayatımızda ne gibi değişimler olur?

bu soruyu soruyorsanız hiçbir değişim yapmayacaktır (en azından olumlu yönde) ki zaten bu tür bir çalışma için hiç hazır değilsiniz ve temel bilgileriniz eksik demektir. Yapmamanız daha iyi olacaktır. "invokasyon" terimini sitede araştırmanızı öneririm.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu duanın tek başına işe yaraması beklenemez

bu cümleyi sanırsam ilk yorum yapan arkadaştan sonraoldu koydunuz :D ama bunu koymanız iyi olmuş en azından kafa karışıklığına neden olmaz :) . Ama konuda en çok sevdindiğim şey şu oldu hekatenin cadıların inanışında kötü bir tanrıça olmadığı hatta bilgeliğin öncüsü olduğu yani kötü olarak tasfir edilmediğini bilgisinin verilmesi beni mutlu etti nedense :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bu cümleyi sanırsam ilk yorum yapan arkadaştan sonraoldu koydunuz :D ama bunu koymanız iyi olmuş en azından kafa karışıklığına neden olmaz :) . Ama konuda en çok sevdindiğim şey şu oldu hekatenin cadıların inanışında kötü bir tanrıça olmadığı hatta bilgeliğin öncüsü olduğu yani kötü olarak tasfir edilmediğini bilgisinin verilmesi beni mutlu etti nedense :)

yok yazının kendisinde vardı, sonradan eklemedim... Binlerce kez söylesekte aynı şeyleri soran insanlar sürekli olduğu için bu tür pek gerekli olmayan ayrıntıları da ekliyorum genelde. Gerçi eklesem de pek bir ifade etmiyor bazıları için sanırım... =) "kötü" kavramı insani bir kavramdır, iyi ve kötüyü bizim değer yargılarımız belirler esasında. O yüzden karanlığın yargılarımıza göre kötü kavramından farklı olduğunu dile getiriyorum. Burada evrensel kriter "bilgelik" ve "düzene hizmettir"...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

pek ibir sorum olacaktı syn sirius :) resimde hekatenin başında sanırsam kurt gibi bir şey var tam anlaymamadım bu neyin sembolize etmekte ? veya bir anlamı var mı
Köpek, Hekate' nin kutsat hayvanıdır. Özellikle siyah, az tüylü ve dişi bir köpek. Genellikle Hekate, dişi siyah bir köpek kılığında ulusları, toplulukları veya insanları ziyaret eder. Zaten ortaçağda da siyah köpeğin şeytanın yardımcısı olduğu söylemi buradan gelir.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Köpek, Hekate' nin kutsat hayvanıdır. Özellikle siyah, az tüylü ve dişi bir köpek. Genellikle Hekate, dişi siyah bir köpek kılığında ulusları, toplulukları veya insanları ziyaret eder. Zaten ortaçağda da siyah köpeğin şeytanın yardımcısı olduğu söylemi buradan gelir.

çok saolun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...