Mystick Oluşturma zamanı: Temmuz 13, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 13, 2007 Birçok elmas, uğursuzluklarıyla anılmıştır. Bunlar kimin eline geçene, onu felâkete sürüklediklerine inanılır. Bunlardan biri Mavi Elmas'tır. Sahiplerinden birinin adından ötürü, Hope Elması diye tanınır. 119,5 kıratlık bu eşi az bulunur elması, 1642'de Jean Tavernier adında bir Fransız gezgini Avrupa'ya getirmiştir. Elması Hindistan'da bir Buda heykelinin gözünden koparmıştı. Bir Hintli rahip, bu davranışının kendisine uğursuzluk getireceğini söyledi. Gerçekten de uğursuzluklar birbirini kovaladı; Tavernier, elması Fransa Kralı XIV. Louis'e satmıştı. Aradan bir yıl geçmeden, Tavernier'i İspanya'da köpekler parçaladı. Fransa Kralı XVI. Louis ise elması karısı Marie Antoinette'e armağan etmişti. Onun da başına gelmeyen kalmadı. 1830'da Daniel Elias adında bir İngiliz, elması 200.000 liraya Banker Hope'a sattı. Hope. elması aldıktan kısa bir süre sonra, iflas etti. Daha sonra, çıldırarak öldü. Kanitovsky adında bir Rus prensi, bu söylentilere inanmayıp elması satın aldı, gözdelerinden soylu bir kadına armağan etti. Çok geçmeden, kadını bir başka dostu bıçakla öldürdü. Elmasın yeni sahibi Yunanlı Simon Monkaricies'ti. Açıkgöz adam, elması çok yüksek bir fiyatla, Sultan Abdülhamit'e sattıysa da, az sonra karısı, oğlu ile birlikte bir kazaya kurban gitti. Abdülhamit'in sonunu da bilirsiniz. Böylece uğursuzluklar zinciri sürüp gitti. Devrin tanınmış kadınları bu elması takmak için birbirleriyle yarış ettiler, birçoğunun başına hiç umulmadık felâketler geldi. Son olarak Mavi Elmas'ı Yunanlı armatör Onasis'in karısı Tina almıştı. Ancak, o da hiç umulmadık bir zamanda, çok sevdiği kocasından ayrılmak zorunda kaldı. Uğursuz elmas şimdi Amerika'da bir müzededir. karar sizin -------------------- bu konun gerçekliği hakkında fikirlerini alabilirmiyim kimse bişi yazmamışda Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vampir Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2007 çok ilginç acaba gerçekten elmaslar bu laneti varsa nerden aldılar bi fikri olan varmı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest star67 Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2007 bu 40 gün birine deli dersen deli olur hesabı bişey...bir tesadüften sonra lanetli lanetli diye diye üzerine toplanan negatif enerjiden olduğu söylenir ...bana versinler bakalım lanet manet işliyomu :D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psikopatelma Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 13, 2007 elmas be sonuçta... o güselliği görünce kimin aklına gelirki lanet hehehe 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Mystick Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2007 değil mi? yane bncede öle ola bilir çok tuhaf bişi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
psikopatelma Yanıtlama zamanı: Temmuz 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 17, 2007 o lanetli elmasları bana verebilirler ben gönüllüyüm :D:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MaHSeN Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 19, 2007 Lanet felan? Bilmem olabilirmi acaba? Felsefik düşünürsem bana kanıt gerekir ama biryandanda aklım olabiliceği konusunda beni ikna etmeye çalışıyor.. Ne diyebilirimki lanetse eden bulmuş bence o müzedede tutmasınlar başlarına yıkılır müze gidip buda nın gözüne geri taksınlar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 trajikomik olaylar.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 benim bildiğim kadarıyla bu taşlara enerji yüklenebiliyo..... ama lanetli olduklarını zannetmiyorum..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 ilginçmiş gerçekten...bende bi resmini koyiyim dedim. insanın aklını alan bişey...kaza geçiren sahiplerini iyi anlıom..benim bööle bi elmasım olsa aklım bi karıış havada olurdu heralde:D http://www.hrw.com/science/si-science/chemistry/matter/stones/img/hope.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Diğer elmasların yarattığı sonuçlarıda paylaşsaydın. Raslantı gibi geldi bana ama bilemiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Belki de elması almak isteyen şahıslar elmasa sahip olanlara tuzak kurdu , elmasın adı da böylece lanetliye çıktı Olabilir bir ihtimal yani Ama bildiğim kadarıyla elmasların genelde iyi enerjisi var...Temelimi bir kurabileyim bende almak istiyorum bir tane... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jessica Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Diğer elmasların yarattığı sonuçlarıda paylaşsaydın. Raslantı gibi geldi bana ama bilemiyorum. deneyelim de görelim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 deneyelim de görelim param olunca söz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Elesis Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 12, 2007 Yapılması gereken en mantıklı şey Buda'nın gözüne geri takmak elması,neden basit çalıntı maldan hayır gelmez... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2007 Bu konuda bir belgesel izlemiştim sanırım aynı konu ama orda adı mavi umut pırlantası olarak geçiyordu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.