sensizim Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 10, 2006 HAYATIhttp://www.antoloji.com/siir/sair/rs/21/121_b_8591.jpg 11 Haziran 1923'te Ankara'da doğdu.28 Ocak 1981'de İstanbul'da öldü. Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. İlk ve ortaöğreniminin bir bölümünü Galatasaray Lisesi'nde yaptı.1942 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi'nde, önce Hukuk Fakültesi'ne, sonra İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü'ne devam ettiyse de 1947'de yüksek öğrenimini yarıda bıraktı. Bir süre sigorta prodüktörlüğü yaptı. 'Zaman' ve 'Tanin' gazetelerinde çevirmen olarak çalıştı. İlk yazısı 1939'da 'Servetifünun-Uyanış' dergisinde çıktı.1951'de Sanat Basımevi'ni kurarak matbaacılık yaşamına girdi. Kendi şiir kitaplarını bastı.1955'te Yuvarlak Masa Yayınları'nı kurdu. İkilikler ve dörtlüklerden oluşan ilk şiirlerinde yoğun bir söyleyiş özelliği göze çarpar. İnsan toplum ilişkilerine yönelik temaları konu edinerek düşündürücü bir şiir evreni kurmuştur. Duygu ve düşünce yoğunluğuyla birlikte, alay ve taşlama şiirine egemen olan öğelerdir. İnsan ilişkilerinin toplumsal ve bireysel yanlarını sen ben ikileminde vermiştir. Çok kullandığı sevgi, ayrılık, ölüm temaları, son dönem şiirlerinde giderek yerini kaçış ve umutsuzluğun tedirginliğine bırakmıştır. Şiirin bir görüşü yansıtması, bir iletisinin olması düşüncesinden yola çıkmıştır. Yuvarlağın Köşeleri kitabında şiirin ve yazarın işlevi konusundaki görüşlerini dile getirmiştir. Batı şiiri ve geleneksel Türk şiirinden yararlanarak verdiği bileşim sanatını zenginleştirip geliştirmiştir. ESERLERİ.Şiir kitapları: Dünya Kaçtı Gözüme (1955) , Sen Sen Sen (1956) , Bir Kapı Önünde (1957) , Yuvarlağın Köşeleri (1961) , Yumuşaklıklar Değil (1967) , Nasılsın (1970) , Çiçekleri Yemeyin (1975) , Yalnızlık Paylaşılmaz (1978) , Benden Sonra Mutluluk (1983) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2007 cok severim yaa...cok ii bi şairdi...ayrıca feridun duzağaç lavinya adlı parcasını ö.asaf ın aynı adlı şiirinden yapmıştır:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 18, 2007 Kalan Bir şey kaldı gecelerden birinde Senden. Öncesinde bilinmemiş birşey, Silinmez bir ses gibi giden.. Kelimelerden büyük, kelimelerin içinde, Bir şey kaldı senden Yaşamalar'ın arasında kaçamaklı. Veriliş rengi başka, alınış rengi başka.. Söylemeye vakit kalmadan Dudakların altına bırakılmış bir şey. Karanlıkların tam ortasında bir kırmızı nokta.. Gözlerce pırıl pırıl, ellerce saklı. Bir şey kaldı, bir denizin kıyısında senden, Bakışlarla yüklü, söylemelerle sessiz.. Seninle dolu, seninle sensiz bir şey.. Arandıkça bulunmamış yıllar yılı, Bulundukça aramaklı. çok güzel ya.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2007 ÖZDEMİR ASAF http://www.toplumdusmani.net/resim/ozdemirasaf2.jpg Benim söylemek için çırpındığım gecelerde, Siz yoktunuz.... "Kime sorsan Evinde bir oda eksik."diyor Asaf .....gerçektende böyle değilmi? Asıl adı Halit Özdemir Arun'dur. İlk ve ortaöğreniminin bir bölümünü Galatasaray Lisesi'nde yaptı. 1942 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi'nde, önce Hukuk Fakültesi'ne, sonra İktisat Fakültesi ve Gazetecilik Enstitüsü'ne devam ettiyse de 1947'de yüksek öğrenimini yarıda bıraktı. Bir süre sigorta prodüktörlüğü yaptı. 'Zaman' ve 'Tanin' gazetelerinde çevirmen olarak çalıştı. İlk yazısı 1939'da 'Servetifünun-Uyanış' dergisinde çıktı. 1951'de Sanat Basımevi'ni kurarak matbaacılık yaşamına girdi. Kendi şiir kitaplarını bastı. 1955'te Yuvarlak Masa Yayınları'nı kurdu. İkilikler ve dörtlüklerden oluşan ilk şiirlerinde yoğun bir söyleyiş özelliği göze çarpar. İnsan toplum ilişkilerine yönelik temaları konu edinerek düşündürücü bir şiir evreni kurmuştur. Duygu ve düşünce yoğunluğuyla birlikte, alay ve taşlama şiirine egemen olan öğelerdir. İnsan ilişkilerinin toplumsal ve bireysel yanlarını sen ben ikileminde vermiştir. Çok kullandığı sevgi, ayrılık, ölüm temaları, son dönem şiirlerinde giderek yerini kaçış ve umutsuzluğun tedirginliğine bırakmıştır. Şiirin bir görüşü yansıtması, bir iletisinin olması düşüncesinden yola çıkmıştır. Yuvarlağın Köşeleri kitabında şiirin ve yazarın işlevi konusundaki görüşlerini dile getirmiştir. Batı şiiri ve geleneksel Türk şiirinden yararlanarak verdiği bileşim sanatını zenginleştirip geliştirmiştir. Eserleri... Dünya Kaçtı Gözüme (1955) Sen Sen Sen (1956) Bir Kapı Önünde (1957) Yuvarlağın Köşeleri (1961) Yumuşaklıklar Değil (1962) Nasılsın (1970) Çiçekleri Yemeyin (1975) Yalnızlık Paylaşılmaz (1978) Bir Kapı Önünde (1982, toplu şiirleri 1, ölümünden sonra) Yalnızlık Paylaşılmaz (1982, toplu şiirleri 2, ölümünden sonra) Benden Sonra Mutluluk (1983, yayınlanmamış şiirleri, ölümünden sonra) ŞİİRLERİ Aşk Bir Şeyin Adı Biri Çırılçıplak Düello Evrensel Ballad Geldim Kalan Kalmak Türküsü Kelimeler Kendisini Unutmuş Kocaman Kolay Lavinia Noktasız Sana Şiir Öğüt Yalın Yuvarlağın Köşeleri Artakalan Bana bir dinletim verin, Biraz da zaman. Ben bir deyim çıkarayım, Bir duyuru sesi ondan. Siz bir solukta onu dinleyin. Sizin olsun artakalan zaman. Ö.A. Başlamalar 1 Seni seviyorum Ben de seni Tutuyorum Ben de seni Öpüyorum Ben de seni 2 Doğuyorum Ben de sana Yaşıyorum Ben de sana Geliyorum Ben de sana Bitiyorum Ben de sana Ölüyorum Ben de sana 3 Ben seninim Ben de senin Sen benimsin Ben de senin 4 Gelip kaldım Ben de senden Görüp kaldım Ben de senden Gidip kaldım Ben de senden Umup kaldım Ben de senden 5 Sen de ben de Ben de sen de Sende bende Bende sende Sen de bende Ben de sende Sende ben de Bende sen de 6 Geliyorum Bende seninle Gidiyorum Ben de seninle Kalıyorum Ben de seninle Ölüyorum Ben de seninle 7 Yalnızım Ben de sensiz Çirkinim Ben de sensiz Küçüğüm Ben de sensiz Ölüyüm Ben de sensiz Ö.A. Contrepoınt O kadar bir başka çok şeysin sen.. Bir ölüm var ama, gece-kan'da.. Rengini düşünür-durursun sen, Okunmaz yazınla, ha vuranda, Bir anda okunur olursun sen. Ö.A. Denizin Delisi Unutmak mı? Delisin... Gitmesemde bekler orada deniz. Gelirsem, bilmelisin Benim beklememdir burada deniz. Gitmek gibi geleceğim Denizin delisine Delinin denizi gibi O ne kadar giderse... Ö.A. "Yalnız'ın adına hiç kimse konuşamaz.. O kendi kendisinin sanığıdır" Özdemir Asaf Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pithc Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 9, 2007 ÇİZGİ Kendimi sileceksem, Bilirim sende varım. Senin ben yarısıyla seni ben tamamlarım. Seni sende bütünler, Sana sende inanır, Seni sende silerim, Seni bende yazarım... ÖZDEMİR ASAF HOYRAT Yüreğimdeki aklımda Hep aklımda,hep aklımda.. Akıl kesildi yüreğim, Yürek kesildi aklım da. ÖZDEMİR ASAF Kımıltı Bir ışık vardı Ben ona bakıyordum O ışık sallanıyor sanıyordum. Oysa hemen anladım, Ki ben kımıldanıyordum. ÖZDEMİR ASAF ellerine saglık felii...:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 10, 2007 Benim söylemek için çırpındığım gecelerde, Siz yoktunuz.... çok sevdiğim dizelerindendir... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2007 SENİ SAKLAYACAĞIM http://www.e-sehir.com/siirler/images/503bar.gif Seni saklayacağım inan Yazdıklarımda, çizdiklerimde Şarkılarımda, sözlerimde. Sen kalacaksın kimse bilmeyecek Ve kimseler görmeyecek seni, Yaşayacaksın gözlerimde. Sen göreceksin duyacaksın Parıldayan bir sevi sıcaklığı, Uyuyacak, uyanacaksın. Bakacaksın, benzemiyor Gelen günler geçenlere, Dalacaksın. Bir seviyi anlamak Bir yaşam harcamaktır, Harcayacaksın. Seni yaşayacağım, anlatılmaz, Yaşayacağım gözlerimde; Gözlerimde saklayacağım. Bir gün, tam anlatmaya... Bakacaksın, Gözlerimi kapayacağım... Anlayacaksın. Bu şiiri benim için çok özeldir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Jophiel Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2007 Özdemir Asaf'ı Lavinia şiiriyle tanıyorum.Özellikle bir kaç dizesi kalbi delip geçecek cinsten. Yalanlar istiyorsan yalanlar söyleyeyim İncinirsin Sana gitme demeyeceğim Ama gitme lavinia Adını gizleyeceğim Sen de bilme Lavinya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 23, 2008 Asaf, hala yaşıyor olmanı ne kadar isterdim. ben SİZ kelimesinin bir insanla araya bu kadar mesafe koyabileceğni SEN de gördüm. ALTINCI GÜN Benim söylemek için çırpındığım gecelerde, SİZ yoktunuz.... SEN bana SEN desende demesende olur ama ben sana SEN deyeceğim düşün dur -------------------- BAŞKA FREKANS Vurdun,acısı daha geçmedi, Biliyorum geçecek. Ama öyle ağır konuştun ki ardından O,gittikçe gerçek TENTATİON Bana yaşadığın şehrin kapılarını aç Sana diyeceklerim söylemekle bitmez. Yıllardır yaşamımdan çaldığım zamanlar Adına düğümlendi. Bana yaşadığın şehrin kapılarını aç, Başka şehirleri özleyelim orada seninle. Bu evler, bu sokaklar, bu meydanlar İkimize yetmez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
schizophrana Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2008 Sana , SENİ SEYREDERDİM Saçların uçuşurdu rüzgardan. Yanından seni seyrederdim. Güneş yakardı,deniz yanardı.. Sen konuşurdun,dinlerdim. Gülerdin.. Susardın,düşünürdün. Benimle el-ele yürüdün.. Yol biterdi. Görmezdim seni.. Zaman yıl yıl geçerdi. Uzaktan,çok uzaklardan Seni seyrederdim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
the_thing Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 31, 2008 DÜŞÜNGÜ Hepsinin gelmesini bekleme; Bir kişi gelmeyecek. Sen alışmayasın diye, Korkmayasın diye, Düşünesin diye... Kendine yetmen için.. Herkesin kendinden kaçacağı yerlerde Sen kaçmayasın diye. Gelenler gitmeyecekmiş gibi.. Doğumlarda ölümlerde Duyasın diye. Bildiğini bildirmek için Bilmeme'yi öğrenmelisin. Tam kalasın diye. Hepsinin gelmesini bekleme, Sen var olasın diye. Bir kişi gelmeyecek, Sen, bir olasın diye. -------------------------- Bildiğini bildirmek için Bilmeme'yi öğrenmelisin. Tam kalasın diye. Çok fena takıldım buraya Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
teiresias Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 10, 2008 DÜN YAĞMUR YAĞACAK "seni öldüreceğim" isimli öyküden - Git,bir daha gel. Ve bana mesela deki: -Seni...Niçin geldim biliyormusun? Sen burada böyle..Uçları bile elinde olmayan,ama bildiğince sana yakın iki bir şey arasında,hiçbirine,ne uzak,ne yakın.... Yaşatmaya geldim seni. Ben önce sana gülececeğim.Karşımdan gidersen de, karşımda kalırsan da bileceksin ki,sonra kendime kalıpderin derin düşüneceğim. Ama nerede öyle bir sen. Onun için ya burada yüzyıllardır bekleyorum öyle bir ben. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2012 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2012 BOLERO Birisi biri için, Bilerek,bilmeyerek, Her biçimden bir anlam, Her anlamdan bir biçim Beklemiştir giderek, Bekledi,bekleyecek, Birisi biri için. O belki de gelecek, Belki de gelmeyecek. Birisi biri için Gelecek,gelmeyecek, Sürecek için-için, Ama hiç gitmeyecek. Hep başlayıp yeniden Ve de hiç bitmeyecek. Ö. ASAF Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.