Jump to content

Bürünme


erost

Önerilen Mesajlar

Bürünme

Bürünme kavramı antik mısırda kullanılmaya başlanmış ve günümüze kadar gelmiş bir enerji arttırma olayıdır veyahut enerji odağını değiştirme olayı da diyebiliriz. Bürünme insan içerisinde bulunan enerjinin şekillendirilip kişilik verme yada tanrısal enerjiyi çağırıp onu mistik konularda kullanma olayı olarak da değerlendirilebilir. Bürünme ile içsel enerjilerin ve evrensel enerjilerin toplanması ile yeni bir kişilik yaratılır. Yaratılan kişilik mistik olaylarda açığa çıkarılır ve enerji bakımından yoğun olduğu pozitif veya negatif kişilikle bütünleştirilir, bütünlük sağlanınca ritüele başlanılır. Ve eski öze ritüel boyunca dönülmez. Ritüel sırasında olduğumuz kişiyi tanımak bürünmenin altın kuralıdır.

Bürünme Tarihi

Bürünme olayının tarihi antik mısırın başlangıcındaki firavunlara dayanır.Antik mısırda firavunlar taptıkları tanrı veya tanrıçaların görünümü şeklinde giyinirdi ve onlar gibi halkın arasına çıkar kendilerini kendilerini giyindiği tanrıçanın adıyla tanıtırlardı ki bu ne kadar inanan o kadar enerji olayına dönüşürdü. Firavunlar yönetim işlerinde , mistik işlemlerde , ritüellerde seçtiği kişi olmaya devam eder ve mumyalanırken seçtiği tanrı olarak mumyalanırdı ki ölümsüzlüğün anahtarını böyle elde edeceklerini düşünürlerdi . Antik mısırda firavunların yanı sıra halk da günümüzde uzaylı olarak ifade edilen fakat o zaman yüce rehber olarak adlandırılan varlıklara benzemeye çalışır onlarla aynı enerji seviyesine ulaşıp onlarla iletişim kurmayı hedefliyorlardı. Tabiki bürünmenin asıl yüzü fiziksel değişim değildi...

Bürünmenin Asıl Yüzü

Bürünme tarihinde de söylediğim gibi firavunlar 'Ben .......'yım'' derdi. Bürünme olayı

oldukça zorlu ama tamamlandığında büyük bir gücü getirecek bir olaydır .Çünkü sen büründüğün tanrının enerjisini istediğin gibi kullanabilirsin ki tanrı enerjisi sonsuzdur. Tabi ki günümüzde bürünme bu denli tanrı enerjisini kullanacak kadar büyük bir safhada değildir.

Günümüzde Bürünme

Bürünme günümüzde tanrısal enerjiye ulaşamamış , kişisel enerjinin insanlaştırılması ve kullanılmasıyla kalmıştır. Yeterli olmayan majikal bilgi , inançsızlık bu olayın bir parçasıdır ki tanrı dnynosis bazı mitlerde insanken bulundurduğu sonsuz tanrı olma isteği ile bürünmüş ve tanrı olmuştur. Bu bürünmenin ta kendisidir. Günümüzde dünyadan çekilen mistik enerjide tanrılaşmaya engel olmuştur. Ve sadece günümüz bürünmesi maji için büyük bir enerji getirmiştir.

Bürünme Nasıl Yapılır?

Bürünmek için imaje etmeye gerek yoktur. Hayal edin! Sizinle aynı fiziksel özellikte ve sizin tıpatıp aynınız bir insan var. Bu kişiye karakter ve bir lakap verin ama ikisi de sizinkinden farklı olmalıdır. O kişiyi odaklanıp yarattıktan sonra ona kişilik verin. Onun hangi durumlarda ne yapacağını nasıl karşılık vereceğini görün. Sevgilisi aldatırsa ne yapar? Aşık olursa ne yapar? Her zerresini kendinizden bile daha fazla tanıyın. Ona kişilik yanında saf bir enerji potansiyeli verin ya tam karanlıkta negatif yada tam aydınlıkta pozitif bir enerji verin. Artık o sizinle yaşayan ölümsüz bir benlik. Maji yaparken onu çıkarın ve kendinizi yok edin. Tamamen yarattığınız kişi olun. İşte bunlar tamamlanınca artık ona bürünmüş oluyorsunuz. Ve büründüğünüz kişiyi ne kadar kullanıp insanlara ne kadar gösterirseniz enerjiniz o kadar artar ve inanç sizi tanrılaştırır .Unutmayın direk bir tanrıya da bürünebilirsiniz. Ve tanrılaşma başlar...

erost tarafından düzenlendi
Satır araları açıldı.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gerçekten çok ciddi bir yanlış anlama var... Bürünme ayini tamamen yanlış anlaşılmış hektor'un dediği gibi. Bürünme ayininin temeli benzer benzeri çeker prensibi gereği, bir tanrıyı veya ruhu "taklit" ederek onun tesirleyile birleşmedir. Örneğin eski şaman geleneğinde hayvanlar gözlemlenerek onların davranışları taklit edilir ve onlar gibi hareket edilir-dans edilir böylece şaman o hayvanın enerjisine bürünmüş olurdu, onu taklit ederken onun derin benliğiyle temas eder ve özündeki bilgeliğe ulaşırdı, işte bu benzer eylem benzeri yaratacaktır. ANtik mısır'da yaygın olmakla birlikte çok öncesine dayanan bir gelenektir. Antik Mısır'da tanrı formlarına bürünme olarak karşımıza çıkar ve ezoterik bir geleneğin parçasıdır. Yine bunun için o tanrıya adanmışlık büyük önem arz eder, adanmışlıktan sonra o Tanrı'nın tüm bilgelikleri, davranışları taklit edilerek ritüele geçilir, imgeleme ve pratik eylemlerle inancı birlikte içerir. (Semavi dinlerde bu gelenek kendini sünnet olarak göstermiştir) En önemlisi bürünme ayinleri (hem şamanik rehber hayvanlara hem tanrı formlarına bürünme) oldukça zordur çünkü imgeleme konusunda uzmanlaşmış, sağlam bir gözlemcilik ve uzun süren takip süreçlerini barındırır.

 

Sizin bahsettiğiniz tekniğin bürünme ile zerre kadar alakası yok...

 

Bazı bilgileri kafamıza göre yorumlamadan önce o bilginin temelini ve felsefesini iyice anlamamız gerekiyor ki böylece kafadan uydurduğumuz tekniklerle insanları yanlış yönlendirmemiş ve yanlış bilgilendirmemiş oluruz... Yani bir şeyleri öğretmeye çalışmadan önce kişinin kendisinin tam manasıyla pratik teorik "öğrenmiş" olması gerekiyor. =) Örneğin "imgeleme nedir" sorusundan başlanarak, imgeleme çalışmalarıyla bir şeyler öğrenilmeye başlanabilir

 

çünkü bir düzeltme yapmakta fayda var;

 

Bürünmek için imaje etmeye gerek yoktur. Hayal edin!

 

İmajine etmek, imgelemek, hayal etmek hepsi aynı anlama geliyor. Hepsi gözde canlandırma demek. İmajinasyon ve imgeleme kelimeleri- imagination yani hayal etme, tahayyül etme, gözde canlandırma anlamına gelen kelimeden türetilmiştir. (İngilizceden türkçeye geçmiştir) Haliyle hayal etme ile aynı anlama gelir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...