legolas Oluşturma zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 6, 2013 http://youtu.be/UhDMz4VFLPg http://youtu.be/gPZZEMQaO0c http://youtu.be/5Mhd7fLFoxI bu adamı sevmem hiç sevmem. ve söylediklerine inanmıyorm somut kanıt bulamadm çünkü. şimdi şöyle bir durum var tarih şaşırtıcıdır. tarihte öğretilenin gerçekliği ve sahteliği kesin değildir. bu adamın söylediklerine kesinlikle inanmıyorum. ancak pek çok kaynakta, pek çok yerde ismet inönü için farklı şeylerle karşılaştım. ismet inönüyü severim ama hakkında pek çok farklı kaynaklarda ve pek çok yerde kötü şeyler duymak insan olmanın doğası gereği araştırma ve inceleme isteği uyandırıyor. bu güne kadar bize yanlış öğretilen pek çok şey buldum tarihte. bu adamın tarafı belli ama genede dinlemek gerekir diye düşündüm. ama justin bieber konsuunda katılıyorm (Müslüman değil günahı büyük demesi haricinde) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Murat Bardakçı ve İlber Ortaylı bu adama tanzimat soytarısı der. Fesli bastonlu karikatür gibi bir adam. 30 Ağustos büyük zafer değildir Yunanlar zaten deplasmanda savaşmıştır diyecek kafada bir herif. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 İsmet paşa ilgili derinlemesne bir araştırma yapmam gerek. bu adamın dedikleri dediğn gibi saçma özellikledi inönü savaşları uydurmadır inönü saklanıyordu savaş bittikten sonra saklandığı vagondan zar zor çıkardılar demesi . ama İsmet paşa ile ilgili çok fazla şeye rastladm bu güne kadar farklı kaynaklarda. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Justin Bieber konusunda yüzde 100 haklı. Üslup gülmeme sebep oldu. Her neyse o değilde. Arkaya 2 bayrak, 1 Atatürk resmi, bir Osmanlı padişahı, bir Osmanlı Tuğrası. Tamamdır bu iş. Güven ve karizmanın yarısı sağlanmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Bu ülkede Atatürk'e laf edemeyenler İnönü'ye saldırır olay bu. Atatürkçüler de İnönü dönemini bir geriye dönüş süreci olarak görür ve eleştirir. Haliyle herkes İnönü'ye laf atar. Kurtuluş Savaşı yapılmadı diyen adam var bu memlekette o yüzden İnönü Savaşları hakkında söylenenler şaşırtmıyor artık. İnönü ne olursa olsun büyük bir kahramandır ve siyasi yaşamında da Türkiye'yi 2. Dünya Savaşı dışında tutarak yeni bir travmayı engellemiştir. Atatürk ile İsmet İnönü'nün kavga etmediği gün neredeyse yok ama Mustafa Kemal de her lider gibi çok yalnız bir adam ve İnönü'den başka da güvenebileceği adam görmüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KemStruo Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 bardakçı ve ortaylının da ne olduğunu bilirim ben ama neyse konu mısıroğlu kafası kırık geçmişe dair doğru ama bugüne dair yanılsamaları olan bi adam Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
matem Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Kızmayın ama bu herif hasta tipe bakar mısınız zaten çarpılmış. Dinle magazini aynı konuda tutmak için nasıl bir zihniyete sahip olmak gerek bilemiyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 benm sinirmi bozan şey tarihin doğru yansıtılmaması. gerçekleri istiyorm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 6, 2013 bardakçı ve ortaylının da ne olduğunu bilirim ben ama neyse konu mısıroğlu kafası kırık geçmişe dair doğru ama bugüne dair yanılsamaları olan bi adam Neymiş Ortaylı? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 Neymiş Ortaylı? işte benmde merak ettiğm şey bu. herkes bir konu hakkında belli kanıtlara dayanarak bir şeyler söylüyor ve hepside farklı bir şeyi savunuyor, fikirlernizi açıklarsanız sevinirm bu kişiler hakkındaki farklı yorumları merak ediyorum ve sebeplerni. herkes için söyüyorm. mesela kemStruo bu kişiler hakkında farklı kanılarda, bu adamlar hakkında ne düşünüyor neden böyle düşünüyor bunu merak ediyorum. herkesn fikrini merak ediyorm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 bardakçı ve ortaylının da ne olduğunu bilirim ben ama neyse konu mısıroğlu kafası kırık geçmişe dair doğru ama bugüne dair yanılsamaları olan bi adam neyse deme lütfen açıkla bu konuda innsanların düşüncelerni merak ediyorm Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 Bu ülkede yaşayan üç tane adam gibi tarihçi varsa bunlar Halil İnalcık, İlber Ortaylı ve Murat Bardakçı'dır. Biri İnalcık, 97 yaşında, kendi yetiştirdiği akademisyenlerin torunları profesör olacak neredeyse ve hala insanlara bir şeyler katmak için arşiv karıştırıyor. Atatürk'le konuşmuş, o günleri yaşamış, tüm dünyada imparatorluk konusunda akla gelen ilk isim. Harvard Üniversitesi'nin onuruna bilim kongresi düzenlediği bir adam. Ortaylı onun öğrencisi ve eşsiz bir bilgi kaynağı. Tarihçilerin başucu kitabı yaptığı kaynakları yazan adam ve Topkapı Sarayı eski müdürü. Bardakçı Orta Doğu'yu adım adım gezmiş, hanedanı ve önemli isimlerin ailelerini yakından tanıyan, Osmanlı belgelerine hakim, belgesiz tarih yapmayan biri. Bu adamların bilmediği dil, gezmediği ülke neredeyse yok. Yani karşılaştırma yaptığınız adamlar değil diğer dilleri, arşivleri, eski Türkçeyi okuyamazlar. Haliyle bu isimleri Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan gibilerle karşılaştırmak olacak iş değildir kusura bakmayın. Düzenleme: Bugün Halil İnalcık'ın doğum günüymüş şansa bak. 98 olmuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2013 aynen katılıyorum rivayetleri, efsaneleri belgeli tarih olarak sunanlardan değiller hiç olmassa. Murat Bardakçı 1-2 hafta önceki programında ben tarihçi değilim gazeteciyim demişti. Tarihin Arka Odası adlı programı keyifle izliyorum. Stand up tadında. Bu ülkede yaşayan üç tane adam gibi tarihçi varsa bunlar Halil İnalcık, İlber Ortaylı ve Murat Bardakçı'dır. Biri İnalcık, 97 yaşında, kendi yetiştirdiği akademisyenlerin torunları profesör olacak neredeyse ve hala insanlara bir şeyler katmak için arşiv karıştırıyor. Atatürk'le konuşmuş, o günleri yaşamış, tüm dünyada imparatorluk konusunda akla gelen ilk isim. Harvard Üniversitesi'nin onuruna bilim kongresi düzenlediği bir adam. Ortaylı onun öğrencisi ve eşsiz bir bilgi kaynağı. Tarihçilerin başucu kitabı yaptığı kaynakları yazan adam ve Topkapı Sarayı eski müdürü. Bardakçı Orta Doğu'yu adım adım gezmiş, hanedanı ve önemli isimlerin ailelerini yakından tanıyan, Osmanlı belgelerine hakim, belgesiz tarih yapmayan biri. Bu adamların bilmediği dil, gezmediği ülke neredeyse yok. Yani karşılaştırma yaptığınız adamlar değil diğer dilleri, arşivleri, eski Türkçeyi okuyamazlar. Haliyle bu isimleri Kadir Mısıroğlu, Mustafa Armağan gibilerle karşılaştırmak olacak iş değildir kusura bakmayın. Düzenleme: Bugün Halil İnalcık'ın doğum günüymüş şansa bak. 98 olmuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2013 http://youtu.be/GJAyV45j6W0 http://youtu.be/OUbVCU53Fr8 biraz daha araştırdm serpentine haklısn Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ReaLPiLLS Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2013 :rofl: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.