Jump to content

Büyücülük(Cadılık) Kılavuzu

hexagram

Önerilen Mesajlar

Bu bir kitap.Ankara'da Galeri Kültür'de gördüm Karanfil'deki.

Tabi internet üzerinde de mevcut.Almadım ama elime alıp baktığımda alınası bir kitap olarak gördüm,kısa zaman içinde almayı düşünüyorum ama fırsatım olmadı...

Fırsatı olanlar için söylemek istedim,böyle bir kitap var ve gayet güzel görünüyor.Sabbaht'lar ve sabbaht'larda yapılması gerekenler ve ritüellerdeki sözler...

Kısaca cadılık için gereken temel bilgiler..

140.jpg

Bu da kitabın arka kapağındaki yazı:

Büyücülük Kılavuzu, çağdaş kadınların büyü uygulamaları için vazgeçilmez ve emin bir kılavuzdur.

Kitap büyücülüğün tam bir tarihini verir; inanışların, şenliklerin, yeteneklerin ve bilgeliğin uçsuz bucaksız dünyasını anlatır. Bu kitapta şu bilgileri bulabilirsiniz.

- Tanrıça'lar, rahibeler, cadılar

- Re-ankarnasyon, karma, büyü, güç

- Avra, çakralar, ruhsal bilinç, astral yolculuk, meditasyon

- Düş yorumu, iyileştirme

- Kovenler, üyeliğe kabul törenleri, ortaklıklar, yalnız cadılar

- Daire, mihrap, asalar, pelerinler, kadehler, tütsüler, yağlar, mumlar

- Ay, gezegenler

- Sabbatlar, esbatlar, gün dönümleri, ekinokslar, samhain, candelemas, beltane, lammas

- Tarot, medyumluk, astroloji, bitkibilgi

Bu kitapta ilk defa Avrupa büyücülüğünün tüm disiplinleri biraraya toplanmış ve okuyuculara yönelik ayinler ve büyüler gösterilmiştir. Kadınlar için gölgeler kitabı büyü bilgisi, ruhsal yetenekler ve kadınların sırları konusunda önemli bir başvuru kaynağı olmayı hedeflemektedir.

(Arka Kapak)

Büyücülük Kılavuzu-Gün Yayınları-Elisabeth Brooke

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kitap dianic bir witch tarafından yazıldığı için fazlaca radikal feminizm kokuyor bu da çok normal. ama kitap PF üyeleri de tavsiye ediyor. kitabı almak isteyenler için şu parantezi açmak gerekiyor: witchraft pratikleri konusunda pek bir şey öğrenemeyeceksiniz ama entelektüel açıdan oldukça keyifli. wicca etiği konusundaki tavırları da oldukça abartılı ama tek tanrılı dinler öncesi ve tek tanrılı dinlerin doğa tanrılarını/ tanrıçalarını nasıl yok ettiği konusunda kolay okunabilir ve ayrıntılı bilgi içeren bir kitap olduğunu söyleyebilirim. bazı kovanlara başvurmadan önce de bu kitabı okumuş olma şartı konulması da dikkat çekici!

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bende bu kitabın 97 basımı var,o sene vika ile ilgili Türkiye'de bulabileceğiniz tek kitap oydu inanın.:confused:

Dediğiniz gibi gereğinden fazla feminen bir kitap.İçerisindede arkasında yazılan kadar heyecan uyandıracak pek birşey yok.Konuları biraz masalsı bir dille ama açıklayıcı anlatmış.

Ama bu konu ile ilgilenen arkadaşların kendi fikirlerini ve doğrularını oluşturabilmeleri için okumaları gerektiğine inanıyorum.

Paylaştığın için saol Hex. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir şey değil :)

Şahsen ben fırsatım olursa alıcam,sonuçta bir konuda bilgi edinmek istiyorsak,o konuyla ilgili doğru-yanlış çoğu kitabı okumamız gerekir ki değişik bakış açılarımız olsun ve değişik bilgiler edinebilelim...

Yani bu kitap yanlış bilgi içeriyorsa bile,cadı olmak isteyen bu kitapla yetinmeyecektir zaten,bu onlardan bir tanesi :)

Bir da "cadının bahçesi" diye bir kitap var,yarın bir gün de onu tanıtmaya çalışırım,almadım ama cadılığın bitki kısmıyla ilgilenenler için gayet güzel görünüyordu.

Behsettiğim kitabın sende mevcut olduğunu düşünüyorum doors

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bana kalırsa o insanlar tamamen kendilerini topluluğa kanıtlama çabasında olan ve bu konularda olabildiğince az gelişmiş sıradan insanlar.

Buyuculuk kılavuzu bulunabilecek ve tanımlanabilecek en basit kitaplardan biridir.Hiç bilmeyen bir insan için çok ilginç şeyler ifade edebilir.Ama cadılık onunla sınırlı kalsaydı,herkes cadı olurdu.

18 yaş sınırının amacı ne onu anlayamadım.Kimi insanlar 30 yaşındada olsa,gerekli olgunluğa ulaşmamış olabilir.Keşke bunu sorsaydınız kendilerine.Ayrıca bu grup İstanbul'day sa neden ingilizce konusuyor.

Mumkunse bu grubun mail adresini verebilirseniz memnun olurum.

--------------------

Bu kitabı okuyan insanlar kovana alınıyorlarsa,bu kadar basit bir topluluğa neden girmek isteyesinizki,yada neden bir kovana girmek istediniz?Asıl soru bu olmalı sanırım .. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar, ne yalan söyleyeyim... Büyücülükle ilgili internetten baktığım kadar ufak şeyler biliyorum. Sınıfımızda bir kız var. Fazla uzatmak istemiyorum. Erkek arkadasım ondan intikam almak istiyor. Vaktiyle bize çok kötülük etti. Aslında ben de ondan öç almak istiyorum ama nerden duyduysa erkek arkadaşım "sen büyü yapmayı biliyorsun." dedi ve bir defter getirdi. Bu deftere bildiğim büyüleri yazmamı istedi. Büyü bildiğimi nereden çıkardı bilmiyorum ama kıza da zarar vermek istemiyorum. Doğrusu büyü yapmak istediğim de söylenemez. Bana bu konuda yardım edebilecek bir kitap biliyor musunuz ve bu kitabı nerede bulabilirim? Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...