Jump to content

Eşinizden Vazgeçmemeniz İçin Nedenler...


Amoress

Önerilen Mesajlar

Hiçbir evlilik sonsuza kadar sürmez!’ yargısı elbette yanlış. Bazen boşanma, evli çiftler için tek çözüm sayılabilir. Ancak uzmanlar, en ufak sorunda veya krizde boşanmayı bir çözüm olarak görmenin yanlışlığı üzerinde duruyorlar. Bu konuda yapılan araştırmalar, birçok boşanmanın çözülebilir nedenlerden kaynaklandığını ortaya çıkarıyor. Öyle ki, boşanmak isteyip de uzmana başvuran çiftlerin çoğu, bu kararlarından vazgeçebiliyorlar. Tabii bu, sırf beraberliği sürdürmek adına, kesinlikle tükenmiş bir evliliği devam ettirin anlamına da gelmiyor. Sadece, en ufak sorunda "Ondan ayrılmak istiyorum" gibi düşüncelere kapılmayın yeter! Çünkü bu tip düşünceler ve yaklaşımlar, aslında yürütülebilecek veya yoluna sokulabilecek ilişkileri bile tüketir. Siz en iyisi, şunları bir gözden geçirin...

 

Evliler toplumun gözünde bir numara

Evlilik toplum içersinde büyük önem taşıyan bir kurum. Evli çiftler toplum da daha yüksek statülere sahip oluyorlar. Üstelik evli kişiler çevrelerinde, bekarlara oranla daha fazla güven uyandırıyor. Tabii bu herkes için geçerli değil! Ancak genel olarak toplum içinde evliliğe bakış açısı böyle.

 

Boşanma sonrası çevre daralıyor

Evli çiftlerin arkadaş çevreleri, çift taraflı olduğu için, geniş oluyor. Fakat boşanma sonrası bu arkadaşlıkların bir kısmı kayboluyor. Ve genellikle boşanma sürecinde arkadaşların yalnız bırakmama vaadleri de boş çıkıyor. Bu, bütün arkadaşlıklar için geçerli olmasa da, evlilik dahilinde oluşmuş çoğu arkadaşlıklarda böyle.

 

Evliler iş hayatında daha başarılı

Günümüzde, özellikle Avrupa ülkelerinde işverenler, çalışanlarının, özellikle müdür seviyesinde olanların evli olmalarını tercih ediyor. Bunun nedenleri arasında, evlilerin daha düzenli yaşamaları ve daha çok rekabete girebilmeleri yatıyor.

 

Çocuklar anne babayı birlikte istiyor

Hiçbir çocuk anne ve babasının ayrılmasını istemiyor. Üstelik böyle bir durum, çocuklarda bazı psikolojik sorunlara da yol açabiliyor. Genellikle boşanma sonrası çocuklar, bunun kendilerinden kaynaklandığını düşünerek, suçluluk duygusuna kapılıyorlar. Bunun yanında boşanma sırasında anne ve babanın velayet konusunda tartışmaları da çocukları olumsuz etkiliyor.

 

Beraberlik huzur veriyor

Avrupa’a yapılan bir araştırmaya göre, yeni boşanan kişiler, ilk günlerde kendilerini çok rahat hissediyorlar. Ancak birkaç ay sonra yalnızlık hissiyle beraber karamsarlık duygusu da gelişiyor.

 

Boşanma ek sorumluluk getiriyor

İnsan boşandıktan sonra bütün kararları tek başına almaya başlıyor. Ayrıca bütün yaşamsal koşulların da tek başına üstesinden gelmesi gerekiyor. Bu nedenle, ilişkinizin boşanmaya varacağını hissediyorsanız, kesinlikle eşinizle ortak borca girmeyin. Aksi halde ayrıldıktan sonra bunları ödemek gücünüze ve ağırınıza gider.

 

Birlikten güç doğuyor

Evli çiftler kendilerini daha güçlü hissediyor. Ayrıca sorunların üstesinden daha kolay geliyorlar. Boşanma sonrası bütün yaşananları unutma süreci, kişiyi bir dönem boşluğa düşürebiliyor.

 

Boşanmayla sorunlar bitmiyor

Gelen gideni aratır derler. Genellikle boşandıktan sonra güzel beklenti ve umutlarla yeni ilişkiler kurulur. Ancak çoğunlukla bu beklentiler gerçekleşmez ve hüsran yaşanır. Bazı durumlarda bir süre sonra ayrılınan eşin yokluğu hissedilmeye başlar. Bu nedenle, kesinlikle ayrıldıktan sonraki ilişkinizin daha iyi olacağı düşüncesine kapılmayın.

 

Boşanma yeni bir adaptasyon gerektiriyor

Boşanmadan sonra her şey, en önemlisi de bütün düzen değişiyor. Yeni bir ev, düzen, kısacası çoğu şey değişiyor. Bütün bu değişikliklere alışmak da belli bir süre gerektiriyor. Tabii bunların üstesinden gelmek de yorucu. Bu nedenle, boşanmaya karar vermeden önce bütün bunları mutlaka gözden geçirin.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...