KATA Oluşturma zamanı: Temmuz 22, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 22, 2007 Hitler'in Psikopatolojisi: İkinci Dünya Savaşı sırasında,1943'te, İngiliz Haberalma Örgütü'nün Hitler'in kişiliğini tanımak amacıyla Dr. Walter C. Langer başkanlığında bir bilim adamları kuruluna yaptırdığı inceleme. İlk olarak 1972'de yayımlanarak gün ışığına çıkan bu 'gizli rapor', Hitler'in psikopatolojik kişilik yapısını ruhbilimsel çözümlemelerle gözler önüne seriyor. Propaganda amacıyla değil, dönemin İngiliz yöneticilerini bilgilendirmek üzere hazırlandığından doğruluğu su götürmez. Krematoryumların 'mucidi' Hitler'in çocukluğundaki, cinsel ve siyasal yaşamındaki davranışlarının kökeninde hangi ruhbilimsel etkenlerin bulunduğunu öğrenmek, Türkiyeli okur için de, eminiz, çok ilginç olacak. 'Bir rapor olarak Adolf Hitler'in kendisiyle kavgası' (Arka Kapak) , Walter C. Langer; Editör: Ali Şimşek, Kemal Bek; Tercüme: Z. Çakılalan Donkişot Yayınları; Türkçe (Orijinal Dili İngilizce) 288 s. Alman halkının tanıdıgı hitler...yakın arkadaslarının tanıdıgı hitler.....180 derece ters ıkı kısılık.. ve alkolık bir baba,titiz bir anne,cok kucuk yasta ölen kardesler....... yazar aradakı baglantıları cok guzel arastırıp kurmuş.....ıyı okumalar:) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 22, 2007 hiç duymamıştım:huh: merak ettim doğrusu... teşekkürler kata Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 ben tşk ederım saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 tesekkurler.hitlerin psikopatoljsi hakkında cok şey okumustum.arastırp okucam;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 kavgamı hıc okumadım ama bu kıtaptan bır cok ayrıntıya yer verılıyor...bazen hıtlerle cok celısıyor kıtap bazen hıtler farkına varmadan kendınnı acıga verıyor uzucu olan nokta ıse gercekte hıtler cok talıhsız bırı...bu hem kendı özunden hem de cocuklugunun getırısı delırme esıgınde bırı hıtler.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
seven of spades Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 3-4 sene once okumustum.. belgesel niteliginde bir kitap.. cok boyle akip gitmiyor.. ama merak edenler (olaylarin ingiliz boyutunu) icin ilginc bir kitap olabilir.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest AnunnaKi Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 23, 2007 şunun belgeselini yapsalar güzel olacak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.