Son of Lucifer Oluşturma zamanı: Ekim 27, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 27, 2013 Arkadaşlar merhaba. Ben yaklaşık 4 ay önce Valknut simgesine elime dövme olarak yaptırmıştım. Anlamını biliyordum ama geçen gün bir foruöda gezerken şöyle bir şeye rastladım. Eski Norse dilinde valr (ölmüş savaşçılar) ve knut (düğüm) kelimelerinin birleşimi olan valknut sembolü iç içe geçmiş üç üçgenden oluşur. Bu sembole, Cemen kavimlerine ait arkeolojik nesnelerde (özellikle de savaşta ölenleri resmeden rölyef kabartmalarda) rastlanmıştır. Günümüzde neopagan camiasında Asatru dinine inananlar tarafından takı ve dövme şeklinde (son derece yanlış olarak) kullanılır. Bu sembolün anlamını ve gücünü bilmeyenler bu şekilde bilir bilmez kullanarak kendilerine felaket getirmektedirler, çünkü valknut çıok güçlü bir ölüm sembolüdür. Abd'de bu sembolü dövme yaptıran birçok kişi şiddet olaylarına karışmış, ya cinayet işleyip hapse düşmüş ya da cinayete kurban gitmiştir. Bu sembol ancak savaşa gidenler tarafından kullanılmalıdır, bunun haricinde ancak ölümle ilgili büyü ve ayinlerde kullanılması gerekir, üstünüzde taşınacak bir sembol kesinlikle değildir. Sizce ne kadar doğruluk payı olabilir bunun içime kurt düştü açıkçası. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TopaL Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2013 norveç mitolojisinde, ölen savaşçıların sembolü. üç tane üçgenin iç içe girip bir düğüm oluşturması şeklindedir. dev hrungnirin kalbi olarak da skaldskaparmal'da karşımıza çıkar. iskandinav mitolojisinde devlerin en guclusu. odin tarafindan valhallada kendidsiyle icmeye davet edilmis fakat sarhos olduktan sonra tehtidlerde bulunmus ve tanrilari uyuz etmistir. thor onu ayildiktan sonra bir duelloya davet etmis ve bu duelloda cekici mjolnirle öldurmustür. Kalbinin valnkut sembolü seklinde oldugu söylenir. Almancada "Liebesschleife" olarak bilinip ask döngüsü anlamina gelmekte. Benim bildiklerim bunlar ama ücgenlerin triskelelerin ve triquetralarin Keltlerce ve Druidlerce kullaniliklarini biliyorsundur umarim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Son of Lucifer Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2013 norveç mitolojisinde, ölen savaşçıların sembolü. üç tane üçgenin iç içe girip bir düğüm oluşturması şeklindedir. dev hrungnirin kalbi olarak da skaldskaparmal'da karşımıza çıkar. iskandinav mitolojisinde devlerin en guclusu. odin tarafindan valhallada kendidsiyle icmeye davet edilmis fakat sarhos olduktan sonra tehtidlerde bulunmus ve tanrilari uyuz etmistir. thor onu ayildiktan sonra bir duelloya davet etmis ve bu duelloda cekici mjolnirle öldurmustür. Kalbinin valnkut sembolü seklinde oldugu söylenir. Almancada "Liebesschleife" olarak bilinip ask döngüsü anlamina gelmekte. Benim bildiklerim bunlar ama ücgenlerin triskelelerin ve triquetralarin Keltlerce ve Druidlerce kullaniliklarini biliyorsundur umarim Bütün anlamlarını araştırdım yaptırırken ve çok severek yaptırdım. Tek sorun o forumda gördüğüm yazılar içime kurt düşürdü. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
telekinetik Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 27, 2013 bence kafana takma ve olumlu düşün.sen bu sembolü nasıl anlamdırdı isen o sana o yönde etki edecektir.sembolün tek başına kötü bir etkisi olsa dahi sen onu kendi enerjinle onu pozitife çekebilirsin.yani durum sana bağlı (bence) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Eolo Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 28, 2013 Sembolü kolunuza yaparken herhangi bir ayin veya büyü amaçlı yapmayıp, sembole enerjinizi aktarmadığınız için soru oluşturmayacağını düşünüyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BarawoN Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2016 Arkadaşlar aynı şekilde benim de boynumda bulunmakta,yakından ilgi duyduğum için yaptırmıştım zamanında.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tsukikage Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 7, 2017 (düzenlendi) Dediklerinin neredeyse tamamı (şiddet uygulamak ve cinayet işlemek kişi tercihidir) doğru. Valknut, hem 9 alemin yerlerini belirtir, hem 3 Norns'u simgeler, hem de 9 prensibi simgeler. Bunların dışında da oldukça anlamı var. Kendini Odin'e adayan kişilerin Valhalla'ya gitmek için içtiği anttır bir bakıma. Çünkü iki ölü salonu var (Hel'i de sayarsan 3 gidebileceğin yer var). Odin'in salonu Valhalla ve Freyja'nın salonu Sessrumnir. O simge (veya rün ne demek istersen) bu tercihin yani savaş, ve ölüm tanrısının yolunun sembolüdür. Eylül 7, 2017 Tsukikage tarafından düzenlendi Resim* Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.