Jump to content

Bir insan psişik yeteneklerini başka birine aktarabilir mi ?

lookneverback

Önerilen Mesajlar

Merhaba, iyi geceler.

Uzaktan sağlık için, ilişkiler için şifa gönderebilen psişik bir insan, bu psişik yeteneklerinide (telepati,durugörü gibi...) uzaktan bir başkasına aktarabilir mi ? Yada paylaşabilir mi, mümkün müdür böyle birşey?

Bu tarz bir soru daha önce soruldu mu bilmiyorum, açıkçası sitede nasıl aratabileceğimi kestiremedim. Varsa şimdiden üzgünüm.

Değerli cevaplarınız için ise şimdiden teşekkür ediyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şahsen mümkün olmadığını düşünüyorum. Kişisel olarak geliştirilen bir yeteneğin farklı bir bedene iletilmesi pek mümkün değil bana göre. :)

aslında pek katılmıyorum mentalist enistalas insanlara bu dersleri veriyor ve 1 saat sonra kendileri telekinezi yapabiliyordu.Buda iyi bir örnek olabilir bence:

ama durugörü konusunda katılmıyorum durugörü bence imajinasyon yeteneğine ve zihnin rahat olmasına bağlı...yani bir insanın hayal gücünü çalmak :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

aslında pek katılmıyorum mentalist enistalas insanlara bu dersleri veriyor ve 1 saat sonra kendileri telekinezi yapabiliyordu.Buda iyi bir örnek olabilir bence:

Mentalist Enis Talas - Telekinezi - YouTube

ama durugörü konusunda katılmıyorum durugörü bence imajinasyon yeteneğine ve zihnin rahat olmasına bağlı...yani bir insanın hayal gücünü çalmak :D

Güzel bir örnek vermişsiniz. Fakat bu yetenek gelişimi için bir eğitim değil midir ? Kendi sahip olduğu yeteneği başka bir bedene aktarmıyor kanımca.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet...aslında her insanda bir bardağı veya kalemi hareket ettirecek güç vardır...teleknezi enerjiye yön vermektir...belkide örneğim saçma oldu :S Şöyle bir örnek vereyim ozaman bir reiki master size örneğin mor alev reikisini insiniye ettiğinde sizde başkasına verebilirsiniz..Yani adam size güç vermiş oluyor bu örnek olabilirmiki acep?:p

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

evet...aslında her insanda bir bardağı veya kalemi hareket ettirecek güç vardır...teleknezi enerjiye yön vermektir...belkide örneğim saçma oldu :S Şöyle bir örnek vereyim ozaman bir reiki master size örneğin mor alev reikisini insiniye ettiğinde sizde başkasına verebilirsiniz..Yani adam size güç vermiş oluyor bu örnek olabilirmiki acep?:p

Mor Alev bir reiki çeşiti değil, ayrı bir enerji formudur. Mor Alev enerjisini kullanan biri, başka bir insanı bu enerjiyi kullanabilecek şekilde uyumlayabilir. Buna Anadolu'da el vermek, genel tabiri ile ise inisiyasyon denilir. Fakat inisiyasyon ve el vermek çok genel tabirlerdir, örneğin reikide master öğrenciyi kanalize eder ve bu enerjiyi nasıl yönlendireceğini öğretir, aslında kendi yeteneklerini öğrencisine aktarmaz, zaten öğrenci de direkt uygulayıcı değil aracı olur, bu işlemlere inisiyasyon denilir. Ancak günümüz inisiyasyon anlayışının geçmişe nazaran epey değiştiği aşikardır; bir ömür süren eski mısır inisiyasyonlarını, yine yıllarca süren duruid inisiyasyonlarını ve halen daha günümüzde sıkça yapılan genel tabiri ile cadılık inisiyasyonlarını araştırabilirsiniz. İnternette yeterince bilgi bulabileceğinizi düşünüyorum. Yani el vermek evet bazen ustanın öğrencisine kendi yeteneklerinin hepsini aktarması anlamına gelebilir, ancak bu her zaman birkaç dakikalık ya da bir günlük bir uygulama değil çoğu zaman yıllarca süren, hatta tamamlandığı düşünüldükten sonra dahi hayatın geri kalanı için süreci devam eden bir uygulamalar ve öğretiler bütünüdür diyebiliriz. Kısaca inisiyasyon bir kapıdır, o kapıdan geçmeniz yıllarınızı alabilir, saçınıza aklar düşebilir ancak kapıyı geçince de önünüzde alabildiğince uzanan bir yol vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mor Alev bir reiki çeşiti değil, ayrı bir enerji formudur. Mor Alev enerjisini kullanan biri, başka bir insanı bu enerjiyi kullanabilecek şekilde uyumlayabilir. Buna Anadolu'da el vermek, genel tabiri ile ise inisiyasyon denilir. Fakat inisiyasyon ve el vermek çok genel tabirlerdir, örneğin reikide master öğrenciyi kanalize eder ve bu enerjiyi nasıl yönlendireceğini öğretir, aslında kendi yeteneklerini öğrencisine aktarmaz, zaten öğrenci de direkt uygulayıcı değil aracı olur, bu işlemlere inisiyasyon denilir. Ancak günümüz inisiyasyon anlayışının geçmişe nazaran epey değiştiği aşikardır; bir ömür süren eski mısır inisiyasyonlarını, yine yıllarca süren duruid inisiyasyonlarını ve halen daha günümüzde sıkça yapılan genel tabiri ile cadılık inisiyasyonlarını araştırabilirsiniz. İnternette yeterince bilgi bulabileceğinizi düşünüyorum. Yani el vermek evet bazen ustanın öğrencisine kendi yeteneklerinin hepsini aktarması anlamına gelebilir, ancak bu her zaman birkaç dakikalık ya da bir günlük bir uygulama değil çoğu zaman yıllarca süren, hatta tamamlandığı düşünüldükten sonra dahi hayatın geri kalanı için süreci devam eden bir uygulamalar ve öğretiler bütünüdür diyebiliriz. Kısaca inisiyasyon bir kapıdır, o kapıdan geçmeniz yıllarınızı alabilir, saçınıza aklar düşebilir ancak kapıyı geçince de önünüzde alabildiğince uzanan bir yol vardır.

Haklısın o enerjiydi...katılıyorum sitelerde görüyorum internet ortamında inisinasyonlar yapılıyor...Reikiyle fazla ilgilenmiyorum sadece örnek amaçlı verdim...Oda olmadı gençler bakın bu son örneğim olsun enerji vampirliğini araştırın :D Dahada birşey demiyorum iyi sohbetler

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben sanmıyorum. Mümkün olmadığının açıklaması ise; psişik güçler kişinin zihni çabaları dahilinde gelişen elekromanyetik dalgalar etkilenmek istenen objeyi veya sujeyi etkiler. Büyünün, telepatinin vs. vs. temel mekanizması da budur. Yani tamamıyla özçaba, yoğunlaşma, inanç ve disiplin. Bunu birinin size açıklamasına gerek yok mantık çerçevesinde bir tartarsanız zaten çıkarsayabilirsiniz. Bir de başka bir perspektiften "el verme" diye bir şey vardır. Anadolu Şamanizm'inden gelip geleneklerimize yerleşmiş bir inanç ve o "el verilmiş" lerden biri de benim. :) Anneanneme babası el vermiş, anneannem de bana verdi. Doğruluğu yanlışlığı tartışılır ama psikolojik olarak bu düşüncenin sempatikliği mutlu ediyor e tabi bir de el verilirken tonton ninenin ettiği hayır duası ve iyi niyetli dileği de özne üzerinde etki de bulunabilir. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Haklısın o enerjiydi...katılıyorum sitelerde görüyorum internet ortamında inisinasyonlar yapılıyor...Reikiyle fazla ilgilenmiyorum sadece örnek amaçlı verdim...Oda olmadı gençler bakın bu son örneğim olsun enerji vampirliğini araştırın :D Dahada birşey demiyorum iyi sohbetler

Enerji vampirliğinin psişik yeteneklerle herhangi bir alakası bulunmadığını düşünüyorum. Günlük hayatta birçok kişinin farkında olmadan kullandığı bir sistem enerji vampirliği :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yeteneklerin tamamen aktarılıp aktarılamayacağını bilmiyorum, ancak şöyle bir düşüncem var. Sonuçta psişik yeteneklerimizin bir çoğu beynin farklı yerlerinde farklı şekillerde oluşan elektromanyetik akımlarla ya da değişimlerle ortaya çıkar, kendi vücudundaki enerji akımlarını kontrol edebilen ve psişik yetenekler kullanabilen bir insan başkasının enerjisine de müdahale ederek kendi vücut enerji akımlarına benzer şekilde uyarlayabilir ve benzer ya da aynı psişik yetenekleri başka insanlarda da ortaya çıkarabilir. Benden bu kadar hadi bakalım :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Psişik yetenekler kişinin uğraşları sonucu çok caba harcayarak ortaya çıkar bu hususta yetenegin aktarılması mantıksız olur diye düşünüyorum, ilestişim kurulabilir fakat yetenek aktarılamaz. Şaminizm ve el verme olayı ap ayrı bir durumdur, şaman adayı uzun uğraşlar verir el alarak yetkinligini kanıtlar. El verme olayı farklı bi konu diye düşünmekteyim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir söz vardır: "Öğrenci hazır olduğunda öğretmen gelir" diye. Yetenek aktarma değil de açığa çıkarma şeklinde sorarsanız soruya cevabım "evet" olurdu...

Altını çizerim bu değerlendirmenin .

Şöyle sorayım ; Franz Bardon Psikometri ustasıydı , herkese aktarabilseydi bu yeteneğini onu o yapan özelliklerini defetmiş olurdu . Yada lionel messi ; Dünyanın en iyi futbolcusu sayılıyor , Dribbling ( Çalımlı depar ) ve shot accuary (Şut İsabeti ) sizce bu yeteneklerini aktarabilseydi eğer barcelona futbol takımı kendi alt yapısından sürekli yeni messiler yetiştiremez miydi ? . Yetenek aktarabilme tekniğine psiko -aktarım diye bir tanım koyalım . Dünya ; rekabetin , ikonların ve rol modellerin olmadığı son derece sıkıcı bir yer olurdu bu teknik her yerde uygulansa ve yüzde yüz başarı sağlansa . Çoklu yetenek kuramı diye bir şey vardır . Herkes evrenden kendi payına düşen şeyleri alıyor . Lakin yeteneklerinizin sınırlarını , başkalarında sizin ilgilendiğiniz alanlarda son derece yetenekli olabileceğini ve bazı konularda da son derece vasat olabileceğinizi kabullenmeniz gerekiyor . Bunu kabullenebilmek ; karakteristik ( ruhsal )bir yetenek ister . Çoğu başarısızlık da egosal yapının saplantılı boyutta sahiplendiği sahte kişilikten ve içine büründüğünüz sahte narsistik kabuklardan oluşuyor ( Yetenekler yeteri kadar geliştirilenemiyor bunlardan dolayı ) Yoksa herkesin çoklu yetenek kuramına dahil olduğuna inanıyorum ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Soru eğer sahip olduğun yeteneği başkasına devretmekse bu mümkün değil. Çünkü burada kendi yeteneğini (yenetek bilgisini değil bizatihi yeteneğin kendisini) diğer insana geçirmek ve kişinin o yetenekten vazgeçmesi demek olur. Böyle bir şey mümkün değil. Ama ne demişler, bilgi paylaştıkça çoğalırmış. Sizin yapabileceğiniz olsa olsa karşınızdakinin yeteneğini ortaya çıkarmaya yardımcı olmak veya bilgiyi karşıdakine aktarmak olabilir.

Yetenekler taşınır eşya değil ki karşıdaki kişiye devretmeyle mülkiyetini ona geçirebilesin :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...