paranormalfikir Oluşturma zamanı: Aralık 14, 2013 Paylaş Oluşturma zamanı: Aralık 14, 2013 "Bella Ciao" aslında bir İtalyan halk şarkısıdır. Bir zamanlar İtalya'nın kuzeyindeki Po Ovası'nda pirinç tarlalarında zor, hattâ sefil koşullarda çalışan işçilerin söyledikleri bu isyankâr şarkının bestecisi ve söz yazarları bilinmemektedir. Bu anonim folklorik şarkının sözleri, sabahleyin pirinç tarlasına çalışmaya giden bir adamın, evde bıraktığı karısına hitaben söyledikleri sözlerden oluşmaktaydı. 2. Dünya Savaşı patlayınca, İtalya'da önce Mussolini'ye, sonradan da Alman işgalcilere karşı mücadele veren İtalyan Anti-Faşist direnişçiler tarafından sözleri değiştirilmiş ve marş formatında söylenmeye başlanmıştı. Direnişin bir sembolü haline gelen şarkı, kısa sürede Anarşistleri, Komünistleri, Sosyalistleri ve diğer Anti-Faşist grupları bünyesinde toplamış olan, İtalyan "Partizan"larının resmi marşı haline gelmişti. Savaştan sonra da haksızlığa, eşitsizliğe karşı mücadeleyi benimseyenlerin, devrime inananların, Sosyalistlerin marşı, yani bir devrim şarkısı olmayı sürdüren Ciao Bella dünyanın dört bir köşesinde onlarca farklı dilde seslendirilmiştir. Türkiye'den de Grup Yorum "Çav Bella" adıyla, Mehmet Taneri de "Sen Sen Sen" adıyla şarkıyı Türkçe yorumlamışlardır. 1991 yılında Gökhan Semiz ve Grup Vitamin, Bella Ciao'ya eğlenceli Türkçe sözler yazarak, şarkının bir parodi versiyonunu yapmışlardı. "Cevriye" adlı bu şarkı grubun kendileriyle aynı adı taşıyan rap albümlerinde yer almaktadır. Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Bella_Ciao Bella Ciao (İtalyanca) https://www.youtube.com/watch?v=dalKo3WCoDk Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Somnium Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2013 dostum gerek profil fotoğrafın olsun, gerek paylaştığın şey bana tek birşeyi hatırlattı, eski beni geri kazandım galiba çok teşekkürler emeğin içinde ayriyetten teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2013 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2013 Rica ederim, az çok ne demek istediğini anladım. Polyushka Polye, Katyusha bunları da dinleyebilirsin, bu saatte iyi gider. dostum gerek profil fotoğrafın olsun, gerek paylaştığın şey bana tek birşeyi hatırlattı, eski beni geri kazandım galiba çok teşekkürler emeğin içinde ayriyetten teşekkür ederim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Somnium Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 14, 2013 aynen film izliycem heralde çok eski, 1980 'li yıllar felan o yılları seviyorum Polyhuska Polye açtım rasgele bi tane şimdi sanki ağlıycakmış gibi oldum eskileri hatırlıyorum böyle şarkıları çaldığımda izlediğim film olsun dinlediğim başka birşey olsun hüzülendiriyor müzik sağol bu arada önerilerin için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
livfoster Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 25, 2013 çok güzel ya teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 21, 2015 Bu da benim mızıkamdan, çok tiz olmuş ama. >>> Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 [video=youtube;8FMH-OgDqnM] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Paranormalfikir birde Flamengo miydi neydi onuda paylaş tamamdır , Ha pardon o portekizlilerindi sanırım . , Güzelmiş eyvallah .... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Sidar, bir şey yeterki güzel, unutulmuş, az bilinen, nostaljik ve enteresan olsun, onu paylaşırım. İnternet hızımda sıkıntı var, birkaç gün sonra bakarım dediğin şarkıya. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 11, 2015 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2015 Grup Vitaminide unutmayalım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2015 Chester, bak bu da İspanyolcası çok eğlenceli olmuş. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 12, 2015 Chester, bak bu da İspanyolcası çok eğlenceli olmuş. Ben pek sevemedim Devrimci ruhundan sıyırıp erotikleştirmişler şarkıyı Bunlarda çok farklı bi olay gerçekleştirmişler. Cavbella cavbella olalı böyle zulüm görmemiştir [video=youtube;eU8F-3v6DDw] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 2018 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
electronicalev Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=EBKdrzaVmVk Benim favorilerimden biri bu. (: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.