Jump to content

Amnezi Farklı kişi olmak


marvelmurat

Hafıza kaybı geçiren bir kişi farklı biri olur mu  

26 üye oy kullandı

  1. 1. Hafıza kaybı geçiren bir kişi farklı biri olur mu



Önerilen Mesajlar

Sizce 17-18 yaşında birisi amnezi(hafıza kaybı) geçirse bir olay olsa kaza vb ve sonucunda herşeyi unutsa tamamen başka birisi olur mu yani neticede tekrar aynı kşi olmaz bence çünkü aynı kişi olması için aynı olayları yaşaması gerekiyor ve cevresi onu küçüklüğündeki gibi etkileyemez bence o yüzden farklı biri olur diye düşünüyorum ama bazıları genetiktir nasıl biriyse öyle olur tekrar diyolar %51 genetikmiş kişilik öyle diyolar

Size göre farklı biri olurmu ve neden :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Ben olmaz diye düşünüyorum. Olaya spiritüel bir yönden yaklaşırsak hali hazırda kaza vb. bir nedenden ötürü hafızasını kaybetmiş bir kişinin kaybettiği deneyimler fiziksel belleğinden silinmiştir. Fakat bu kişinin hayat deneyimleri spiritüel bedeninde kayıtlı bir halde duruyor. Düşüncelerimizle hayatımıza yön verdiğimiz çok açık. Bir düşünceye yüklenen enerji onu realiteye dönüştürüyor. Kişi kaybettiği deneyimleri kendi düşünce gücüyle eskisi gibi olmasada rüyalar yoluyla,dejavu vb. gibi durumlarla bence geri getirebilir. Bunu gerçekten çok büyük bir sabırla zihnine ikna ettiği zaman (evrenin dile benden ne dilersen yasası sayesinde) başarabilir diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

ilginç bir konu bununlan ilgili bir sürü film-anime çekildi diye biliyorum ama hepsi farklı oluyordu bazılarında değşiyor bazılarında ise eski haline dönüyordu...

@lex

Dedin aslında bi bakıma doğru cünkü zihin çok ilginç yani daha doğrusu beyin tam olarak nasıl işlediği bilinmiyor ve mucize diye adlandırılan şeyleri yapabiliyor örn kurtuluşu yok denilen bir hastalıktan kurtulmak yada bitkisel hayattan tam fişi çekilicekken uyanmak :I rüyalarında görme olasılı olabilir ama görmeme olasılıgıda olabilir çünkü beyin hasar aldıgında hafıza(veri) kaybı normal olur nasıl bir bilgisayarda bazı şeyleri silsende ana karttan tamamen atamasın ( önemli bilgisayarlardan verileri öyle alıyolar) ama bilgisayarı kırarsan iş değişir :D

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanları insan yapan acılardır bence. Mesela şuan herkesin olgunluğu hayattan aldıklarından kaynaklanır. Mesela her istediği olan hayattan zevk alan insanlar, kesin konuşmayayım ama genellikle ön yargılı, şımarık, kendini beğenmiş olurlar. Ama tam tersine acılarla büyüyen insanlar, daha olgun, anlayışlı, saygılı olur diye düşünüyorum. Sonuçta hafızan gidince hayattan aldığın dersleri de unutursun. Bu yüzden o kişi tamamen başka biri olur bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu durumda farklı bir konuya da değinilebilir. Bir insanı klonlarsak aynı kişinin ortaya çıkması gerekir. Ancak klon farklı şartlarda büyüyecek aynı kişi olması mümkün değil.

 

Neyse konu kaymasın fazla o tarafa. Bizi olduğumuz kişi yapan şey yaşadıklarımızdır. Alınan kararlarda neredeyse her şey birer etkendir. O gün ne yediğimizden, havanın nasıl olduğuna, çevredeki insanların neler yaptığına göre bile değişir. Yani aynı şartlarda tekrar dünyaya gelsek bile aynı kararları alacağımız, aynı kişi olacağımız kesin değilken hafıza kaybı yaşayan bir insanın değişmemesi beklenemez. Bazı örnekleri var bu durumun.

 

Peki ben başka bir soru sorayım. Bu şekilde hafıza kaybı yaşayan biri farklı bir insan oldu ve yaşamına öyle devam etti, o kişiliğinin üstüne kurdu hayatını. Bir kaç yıl sonra hafızası bir şekilde yerine gelse bir şey değişir mi?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha net örnek vereyim. Annem geçmişte hafızasını tamamen kaybetmiş. Çocuğunu kocasını tanımayacak kadar. Hatta bildiği yemekleri, anadili dışındaki diğer dilleri dahi unutmuş. Kişilik olarak bir değişme görülmemiş. Babamın da yardımıyla yıllar içerisinde herşeyi tamamen hatırlamış. Hafızasını tamamen kaybetse beynin bir yerinde o bilgiler saklı kalıyor. Geçmiş deneyimlere bağlı olarak değişen beyin yapısı da aynen kalıyor. Kişiliğin değişmesi için beyin kimyasallarında ve sinaptik bağlarında bir değişim olması lazım. Tabi beynin bir çok farklı bölümleri var ve kütle olarak da kişiden kişiye farklılık gösterir.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

herkese selamlar kimse tamamen değişemez bilimadamlarının bulduğu ve hala araştırdığı birşey vardır oda hücresel hafıza vucudunda her hücrende extra olarak değim anıların saklanır yani herşeyi geri hatırlaman an meselesidir bide o kişinin bu anıları kabul etme süreci var kabul ederse kısa sürede herşeyi hatırlar. ve insanlar aslında ömrü boyunca gördüğü duyduğu konuştuğu ve denediği hiç bir şeyi unutmaz sadece bilinç altına atılır ve insan unuttuğunu zanneder

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...