destina1977 Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 19, 2014 Post mortem “ölümden sonra” anlamına gelen bir kelimedir. Post mortem fotoğraflar ise kişi öldükten sonra, ondan hatıra kalması amacıyla onunla ile birlikte çekilen son fotoğraflardır. Tarihte ilk olarak sanırım yani daha öncesi var mı bilmiyorum, 15. yüzyılda ölen rahiplerin ressamlar tarafından çizilen resimleri gösterilebilir. Ölüm maskelerini saymayalım tabii, o şu an bu açtığım konuyla ilgili değil… Neyse işte özellikle 19. yüzyılda fotoğraf çektirmek çok lüks bir olaydı bu nedenle kişilerin genelde yaşarken fotoğrafları olmazdı, aileden bir kişi öldüğünde sadece son bir hatıra olması için post mortem fotoğraflar çekilirdi. Bu fotoğraflarda aile ölen kişiyle birlikte görülür ve ölen kişi sanki yaşıyormuş gibi giydirilerek ve süslenerek poz verdirilirdi. Bilemedim, sevdiği ölenin fotoğrafla onu ölümsüzleştirme çabası acı aslında ve melankolik… Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 seviyorum bunu . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
destina1977 Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 seviyorum bunu .Ben de dostum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Xian Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Ürpertici aslında ama nedendir bilmiyorum sevdim. Fotoğrafların bu kadar eski olması, insanların giyimleri ve "son fotoğraf" oluşu takdir edilir. Düzenek vs. muhteşem, daha önce hiç duymamıştım bu tip bir şey olduğunu. Teşekkürler paylaşım için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Avrupalıların abuk işleri. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tristiana Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Beğendim fakat mide bulandırıcı,ölü biri ile oynamak bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cyaxeres Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 19, 2014 Sevdiğim tek post mortem teması işte bu: http://www.youtube.com/watch?v=qBoq6BOPaS0 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirama Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 16, 2014 Aklıma ''The Others'' filmi geldi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.