EunKyung Oluşturma zamanı: Nisan 14, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Nisan 14, 2014 (düzenlendi) Düşündüm ki bazı kişilerin tütsü bakımından az bilgileri olduğunu düşündüm bende bazı tarifler paylaşayım dedim bazı kaynaklardan yabancı dilden bizzat kendim çevirdim =) -Aşağıda vereceğim bitkiler tütsü yapımında kullanılan bitkiler =) (Bazı zararlı bitkileri yazmadım solunum yolunda kalıcı zararlar bırakabilirler) Zaten uzman olanlar kendileri toparlayacaktır =) Sabbat tütsüsü Defne Rezene Kekik Yarpuz Mührü Süleyman (burdaki bir çok kişi süleyman'ın mührü zannetti kendisi bitkidir) =) Sedefotu Pelin Mine Çiçeği Öküzgözü (Hayvan değil bu da bir bitki) =) Buhur Mür Ay tam tepede olduğunda yaparsanız daha iyi olur =) Esbat tütsüsü Kafur Susam Kekik Beyaz gelincik Aloe Hint kamışı Gonca Tarçın Kişniş Buhur Mür Dolunayda yapın =) Çember tütsüsü Buhur Mür Tarçın Gül taç yaprağı Mine Çiçeği Biberiye Sandal ağacı Defne Ay tam tepedeyken yapın =) -----Gezegen Tütsüleri----- =) Güneş Tütsüsü Buhur Tarçın Defne Havlıcan Ökse Otu Şarap Bal Ay Tütsüsü Susam Ardıç Meyvesi Hint Kamışı Kafur Lotus Yağı Merkür Tütsüsü Sandal Ağacı Lavanta Damla Sakızı Venüs Tütsüsü Gül Tomurcukları Kırmızı Sandal Patchouli (Türkçesi silhat ama aktarlar fazla bilmez) Mars Tütsüsü Ejder kanı Kırmızı Biber Kara Biber Kakule Karanfil Tarçın Jüpiter Tütsüsü Sedir Vetiver Pelesenk Safran Zeytin Yağı Satürn Tütsüsü Mür Girit Kekiği Selvi Yağı --------Element Tütsüleri--------- Hava Tütsüsü Mastika Lavanta Ökse Otu Pelin Su Tütsüsü Mür Misk Amber Aloe Kafur Lotus Yağı Ateş Tütsüsü Buhur Misk Ejder Kanı Kırmızı Sandal Safran Toprak Tütsüsü Girit Kekiği Patchouli Selvi Yağı Nergis Yağı Daha fazlasını da paylaşacağım ama hazır da alabilirsiniz http://www.gnoxis.com/t%C3%BCts%C3%BCler-ve-faydalar%C4%B1-45385.html ama evinizde yapmayı tercih edin =) Nisan 15, 2014 EunKyung tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Soudrow Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2014 Çevirinle ilgili bir iki şeye takıldım. Sabbat tütsüsündeki pelin orijinal metinde wormwood(pelin,pelin otu) olarak mı yoksa mugwort(pelin,misk otu) olarak mı geçiyor? Ben çeviride kullandığım iki farklı sözlükte de iki kelimede pelin anlamı içermesine rağmen diğer anlamları olan pelin otu ile misk otu ayrı şeyler diye biliyorum ben. Bir de ilk tütsüde çevirmene rağmen diğer iki tütsüde frankincense(buhur) çevirmeyi atlamışsın galiba. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 15, 2014 Evet buhuru çevirmeyi atladım =) özür dilerim hemen düzelteceğim , pelin otu (wormwood) olarak geçiyordu =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 16, 2014 Bunları meditasyon yaparken yakın =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 24, 2014 Defetme Tütsüsü Defne Mührü Süleyman Civan perçemi Defetme Tütsüsü 2 Melek otu Biberiye Fesleğen Kutsama tütsüsü Aloe Küçük Hindistan cevizi kabuğu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CoderBY Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 15, 2015 Cadıların ritüelerine hazırlık için yapılması gerekenler Bunu majik çalışmalarınız için ortam hazırlamak, gerekli ruh halini yaratmak yada geliştirmek için kulanın. 3 ölçü akgünlük 2 ölçü mür 1 ölçü sandal ağacı 1 ölçü gül yaprakları 1/2 ölçü tarçın 1/2 ölçü biberiye 1/2 ölçü defne Not: Hamile kişiler kesinlikle kullanılmaması gerekmektedir. CoderBy Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.