Jump to content

Budaben

Falcon

Önerilen Mesajlar

Budaben

Bir çözüm üretmek üzerine vaazlar veren insanlar tanıyorum.Çok konuşuyorlar gerçekten.Tam olarak anlamadıgımızı fakat anlama ihtimalimizin üzerinden bir heyecanla konuşuyorlar.Bunlardan biri de Sakyamuni yani nam-ı değer Buda.Tüm acılarının kaynağının üzerine zamanında güzel vaazlar vermiş,kendi tekniğini üretmiş ve insanlara bu teknikle acılarından kurtulmayı öğütlemiş.Sutralar halinde ezberlenip günümüze kadar gelmiş sözleri.Aslında bakarsak eğer çok da dinlerden farklı bişey söylemediğini görüyorsunuz özünde.Tüm yaşamın acıdan ibaret oldugunu ve acıdan kurtulmanın arzuları bırakmak gerektiğini söylemiş kendisi.Aynı şeyleri nefsini terbiye etmek olarak da çevirebiliriz.

Yaşlıları hatırlamınızı istiyorum.Yaşlılık aydınlanmanın mümkün olabileceği en muhteşem çağdır.Artık insan binebze doygunluğu tatmış ve önemsememezliğe doğru gitmiştir.Karşısında ölüm vardır.Ne önemi kalmıştır ki tüm yaşamsal kurgularımızın?

Gandhi, Bhagavad Gita'yı hiç yanından ayırmamış ve her sabah kalktığında okumuş.Yaşlandığı zaman da yorumlamaya kalkışmış.İnsanın arzularını bıraktıkça daha doğrusu onun söylemiyle eylemlerin meyvesinden vazgeçtikçe insanın yalnızlıktan nasıl hoşnut olacağını ve huzur bulacağını,daha münzevi bir hayata kaydığından bahsetmiş.

Açıkçası şuan Madonna dinlerken buna uymaya çalışabileceğimi söylemek zor.Dünyanın geçiciliğinin az da olsa beni heveslendirdiğini hissediyorum.Fakat yinede birkaç saat önce bulunduğum konserde dans etmeye yer ararken tabiri caizse umursamazlık içinde müziği bedenimden akışını sağlamalık bir alanı ararken yıllar önce bakıştığım fakat gidip hiç konuşmayı denemediğim kızın yanındaki beni tanımayan hiç konuşmadığım kıza ''Aaa.. Bu Okan değil mi ? '' dediğini hatırlıyorum.Kız gerçekten güzel ve ben orada saykodelik müziği az da olsa icra eden bir grubun konserindeyim.Kıza dönüp salak bi sakinlikle ve ilgisini psiko bir orantısızlıkla hareket ederek bir iki şey soruyorum:''aaa Gamze....Gözdee!'',''nerde okuyodun?'',''şimdi ne sorulur...nasıl gidiyo?''

Aslında ben orada basit konuşmaların üzerine dikkat çekmeye çalışırken batırıyorum.Kızın ismini yanlış hatırlamak ve ardından şimdi ne sorulur demek büyük ihtimal kızın kafasında onu hiç takmadığıma dair bi ifade oluşturdu,bence yani.Face'den mi eklesem?

Neyse heyecan yaptım münzevilik diyorum...Gandhi diyorum...

Gerçekten kafam karışık,gerçekten.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...