Jump to content

Bilgi ve Enerji

punitive

Önerilen Mesajlar

Evren, bigi ve enerji(hareket)den oluşmuştür. Bilgi ve hareketin kaynağı nedir?

Üffff.. Öncelikle bu soruyu cevaplayabileceğimizi düşündüğünüz için çok teşekkürler :) Şaka bir yana ben bu konunun cevabının hala bulunamadığını zannediyorum. Ama teoriler tartışılabilir burada. Ayrıca cevabının bulunması Yaratıcı'yı yok saymaz bence.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Üffff.. Öncelikle bu soruyu cevaplayabileceğimizi düşündüğünüz için çok teşekkürler :) Şaka bir yana ben bu konunun cevabının hala bulunamadığını zannediyorum. Ama teoriler tartışılabilir burada. Ayrıca cevabının bulunması Yaratıcı'yı yok saymaz bence.
Cevabın iki şıkkı var: A-Yaratıcı, B-Yaratıcı değil. :)
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Evren, bigi ve enerji(hareket)den oluşmuştür. Bilgi ve hareketin kaynağı nedir?

Yoo. Tamamen yanlış.

Evren Madde ve Enerjiden oluşmuştur. Şu "Tanrı" takıntısı yüzünden boş boş "bilgi bilgi bilgi" yazıyorsun her başlıkta. Bilgiden oluşmak nedir nasıl saçma bir yorumdur bu. "Dünya düz bence" diyen adamdan gram farkın kalmıyor.

Enerji de sadece hareket değil. Bunu da ayrıca belirtmek lazım.

Dark Matter-Dark Energy. Hep söylüyorum. Bunlar çözülünce, evrenin de sırrı çözülecek.

Senin yaratıcın(hangisi bilmiyorum) big bang yapacak kadar kudretliydi de,

öncesinde bir şeyler yaratma ihtiyacını niye hissetti?

Bence artık, kendi yaratıcını sorgulamalısın.

Big Bang'e ne gerek vardı? Tak diye yaratamaz mıydı? Ve bu karmaşık ve sonu belli olmayan evren yerine bir düzen olamaz mıydı? Çok üstün "bilgi" ile dopdolu bir yaratıcı, bunu nasıl yapamaz? Niye canlı türlerini tak diye yaratamaz da evrimleştirmeye ihtiyaç duyar?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yoo. Tamamen yanlış.

Evren Madde ve Enerjiden oluşmuştur. Şu "Tanrı" takıntısı yüzünden boş boş "bilgi bilgi bilgi" yazıyorsun her başlıkta. Bilgiden oluşmak nedir nasıl saçma bir yorumdur bu. "Dünya düz bence" diyen adamdan gram farkın kalmıyor.

Enerji de sadece hareket değil. Bunu da ayrıca belirtmek lazım.

Dark Matter-Dark Energy. Hep söylüyorum. Bunlar çözülünce, evrenin de sırrı çözülecek.

Senin yaratıcın(hangisi bilmiyorum) big bang yapacak kadar kudretliydi de,

öncesinde bir şeyler yaratma ihtiyacını niye hissetti?

Bence artık, kendi yaratıcını sorgulamalısın.

Big Bang'e ne gerek vardı? Tak diye yaratamaz mıydı? Ve bu karmaşık ve sonu belli olmayan evren yerine bir düzen olamaz mıydı? Çok üstün "bilgi" ile dopdolu bir yaratıcı, bunu nasıl yapamaz? Niye canlı türlerini tak diye yaratamaz da evrimleştirmeye ihtiyaç duyar?

Benim fikrim değil yazdığım. Bilim öyle söylüyor. Biraz daha fizik oku.

Durum onu gösteriyor ki, yarım bilgi sahibi olan kendini alim sanıyor; bilmediği şeyi reddediyor. Bileni de küçümsüyor.

Soruma cevabın yok. Bir sürü soru soruyorsun.

MADDE, ENERJİ VE BİLGİDEN OLUŞMUŞTUR. ENERJİ= HAREKET tir.:)

Sorunun iki şıkkı vardı. Birisini işaretleyecektin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bilginin kaynağı insandır.İnsana göre bir bilgi, evren için sadece bir olaydır.İnsan akıl ve zekasıyla olayların arasındaki ilişkileri inceleyip çıkarım yaparak buna bilgi demiştir.İnsan olmazsa, idrak edebilen birşey yoksa bilgi yoktur, sadece bir olay vardır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bence bilginin kaynağı insandır.İnsana göre bir bilgi, evren için sadece bir olaydır.İnsan akıl ve zekasıyla olayların arasındaki ilişkileri inceleyip çıkarım yaparak buna bilgi demiştir.İnsan olmazsa, idrak edebilen birşey yoksa bilgi yoktur, sadece bir olay vardır.
Epistolomojik bilgiyi tarif ediyorsun. İnsanın genlerine kodlanan bilgi kimin bilgisi?

Canlının inşa projesi genlerde kodlanmış. Bilgi olmadan proje mi olur?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Senin dediğin bilgi değil ki. Bilgi, öğrenebilen bir canlının öğrenmesi ile olur. Sen fizik kurallarını vs. kastediyorsun direkt.

Benim anladığım bu en azından. Buna "bilgi" demek yanlış olur.

DNA'daki bilginin nasıl oluştuğunu da cevaplamıştım. İlk canlıdan beri sürekli kodlanarak geliyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Senin dediğin bilgi değil ki. Bilgi, öğrenebilen bir canlının öğrenmesi ile olur. Sen fizik kurallarını vs. kastediyorsun direkt.

Benim anladığım bu en azından. Buna "bilgi" demek yanlış olur.

DNA'daki bilginin nasıl oluştuğunu da cevaplamıştım. İlk canlıdan beri sürekli kodlanarak geliyor.

İlk DNA ya kodlanan bilgi kimin? Her söyleneni anlamazdan geleceksen tartışmayalım biz hiç. Buna polemik deniyor işte.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk DNA ya kodlanan bilgi kimin? Her söyleneni anlamazdan geleceksen tartışmayalım biz hiç. Buna polemik deniyor işte.

Epistomolojinin aksinden kastın insanların biyolojik mirası demek istiyorsun sanırım.Uygun koşullarda ve sıcaklıkta bakteriler oluşur.Bu bakterilerin bazılarının dna pigmentleri aktarım sırasında rastlantısal mutasyon geçirdi.Bu olasılık bir milyarda bir dersen, sonsuz zamanda olma olasılığı yüz de yüzdür.İlk bilgi yoktu, zeka vardı.Canlıların karşısına çıkan sorunlar, zekalarını ve onları geliştirdi.Hayatta kalma iç güdüsü onları hafızaya itti (Senin bilgi diye tanımladığın.).Hafıza denilen şey zekayla eşdeğer tutulamaz.Hafıza, tıpkı bir eli haraket ettirmek gibi zekanın kullandığı fonksyonlardan biridir.Burada "Hayyatta kalma iç güdüsü" nün kaynağının "1" yani enerji olması gerekiyor.

Senin ana soruna gelirsek."Bilgi = Enerji = Hareket" hangi mantıkla bunları bir tutuğunu merak ediyorum.Önce enerjiyle hareketi birbirinden ayıralım.Tabiki bu ikisi birbirleriyle ilişkili ama aynı şey değiller.Tıpkı "Hafıza" nın "Zekanın fonksyonlarından biri olması gibi."Hareket" enerjinin fonksyonlarından biridir.Enerjiden ısı, ışık, haraket, negatif enerj. ve bunun gibi bir çok.Ayrıca evrende bilgi olduğunu sanmıyorum.Fakat evrenin kozmoz blincinde bilgi olabilir.

Bilginin kaynağı nedir ?

Bilgi,tecrübedir.Tecrübe varlıktır.Varlık maddedir.Madde enerjidir.

Enerjinin kaynağı nedir ?

Enerjinin kaynağı enerjidir.Enerji hiç bir şekilde bitirilemez yok edilemez var edilemez olan sonsuzdur.

Cevaplarımdan tatmin olduysan bende sana bir kaç soru sormak istiyorum.Bu konuyu açarken gerçekten cevabını merak ettiğin için mi açtın (ki sorunun cevabını bilmediğini bildiğin insanları cevap vermesi için tahrik etmen, sorunun cevabını öğrenmek istemediğin anlamına gelir.) Mahçupça teoriini ortaya atıp, eleştirilerle kendini geliştirmen makbülüydü.Çünkü burada sessiz sinema, ilk ben sordum oyunu oynamıyoruz, bu sitede binbir çeşit tarzlar ve meshepler olduğu için ne demek istediğini bir bakışta anlayamıyoruz.Eğer cevabını zaten biliyorsan, tesiri altında olduğun şey adına sana sorarım, soru şeklinde yazman ne gibi bir fantazinin kurgusu ?

Lütfen sorduğun sorunun ardındaki fikrin nedir uzun uzun yaz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Byglos, bir sürü laf etmişsin. Kusura bakma ama hepsi boş laf.

1-Yorumları doğru dürüst okumadan ahkam kesmişsin. Bilgi=Enerji=Hareket demedim. Tekrar oku. Ne kadar üstün körü okuduğunun göstergesi.

2-Söylediklerim benim teorim değil; kuantum fiziğinin geldiği son nokta.

3-Soruyu sormaktaki amacım açık aslında. Anlamayanlar için açıklamıştım. Onu da görmemişsin. Ya da, anlayamamışsın.

4-Uzun yazacak bir şey yok. Doğrular az ve öz sözle ifade edilebilir. Anlayan anlar; anlamayanın kendi sorunu.

5-Samimi olduğunu varsayarak soruyu tekrar sorayım: Evrendeki, insanı aşan bilginin kaynağı nedir?

6-ENERJİ=HAREKET tir. Bilim böyle söylüyor.

7-KONUYU; ÇATIŞMA ÇIKSIN DİYE AÇMADIM.ONU DA YANLIŞ ALGILMIŞSIN VE AKLIN SIRA BENİMLE ÇATIŞIYORSUN. BENİM ÖYLE BİR AMACIM YOK.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilgi = Enerji = Hareket demedin elbette fakat bunu bu şekil de evrenenin oluşumuyla ilgili ilişkilendirdiğini kasteddim.İnan bana eleştirel yaklaşımından anlayamadığını anladığım için senin yaptığın gibi seni sorumlu tutmuyorum.Bilim asla Enerji = Hareket diye belirtmez.Kullandığın "=" işaretini "Aynı şey." anlamına geldiğini bildiğine inanmıştım.Fakat içine biraz polemik katılmış, bilimin söylediğine inandığın, bilimle aynı fikirde olmayan fikirlerini gevelemeden söyleseydin bu kadar insanla zıt görüşlü olmayabilirdin belkide.Sözlü yaparcasına soru sorman daha sonrada ilkokul çocuklarının vazgeçilmez argo tabiriyle "Anlayan anlar." demen bana sağlıksız bir kişilik olduğunu düşündürüyor.Ayrıca tarihe bakarsan, uzun süre tartışılıp doğruların kısa ve öz söylenebildiğini unutma.Fizik, evrende var olan bütün maddi varlıkların ortak yasalarını inceleyen bilimdir.Ancak maddi olmayan öznel/psikolojik olayları, yani bilinci, kapsamı içine almıyor, daha doğrusu alamıyor.Eğer kuantum çekim yasasından bahsediyorsan bu bilim içine girmiyor, parapiskolojiyi kapsıyor.Bunun haricinde söyleyebiliceğim evrenin bir eko sistemi vardır ve çok karışık bir şeydir.Eko sistemin içinde öznel bir biçimde bilgi olduğunu varsaymıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...