why Oluşturma zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 17, 2014 Araştırmacı Tram-Semen'in ortaya çıkardığı Eski Türk astrolojisi sisteminde, 36 ayrı burç bulunuyor. Karaçay Türkleri'nden araştırmacı Sofi Tram-Semen, 20 yıllık çalışma sonucunda yüzlerce yıl önce Nart-Karaçaylar'a ait 36 burçluk sistemi belirledi. "Ben kesinlikle ne astrologum, ne falcıyım, ne de büyücüyüm. Sadece bu kültürde bulunan öğeleri ortaya koymaya çalıştım" diyen araştırmacı Tram-Semen, babası Karaçay'ın halk şairi İsmail Semenov'un başladığı çalışmayı sürdürerek kaleme aldığı "Türk Astrolojisi" adlı dört ciltlik kitapta, eski Türk burç sistemini ortaya koydu. Nart boyu Hunlar-Karaçaylar'ın eski astrolojisinde 36 burçlu yıldız çizelgesi, 12 gezegen ve 36 yıldız grubunun bulunduğunu ifade eden Tram-Semen, NTV'ye şunları söyledi: "Bu bilgilerin Hun halkının bir bölümünde korunması, milattan önce Hunlar'da bu ilmin gelişmiş olduğunu ispatlamaktadır. Hatta bu hayvan yıllarıyla ilgili şakalar bile bugün hala korunmakta, zaman zaman dile getirilmektedir" dedi. "Türk Astrolojisi" adlı kitaba göre bu 36 burç ve bazı genel özellikleri ise şöyle: * Toruk (21-31 Mart): İdare sahibi, gururlu, lider, işini hayatı gibi sever, yönetici. * Hımmıy (1-10 Nisan): İyimser, idealist, romantik, yaratıcı, hayallerinin gerçekleşmesi için ömür boyu çalışır. * Huttus (11-20 Nisan): Hassas, mantıklı, dürüst, şerefli, adaletli, yönetici, kıskanç, önde olmayı seven. * Hunta (21-30 Nisan): İnatçı, duygusal, kırgın, yaratıcı. İyimserlik ve karamsarlık aynı anda gözlenir. * Çolpancı (1-10 Mayıs): Duygu tutsağı, önsezi yeteneği olan, dayanıklı, çocuk ruhlu, sadık, temiz kalpli. * Kölköl (11-21 Mayıs): Enerji dolu, devamlı bilgi isteyen, aşkta şahane, önder, kahraman. * Çamay (22-31 Mayıs): Fantezisi zengin, temiz ahlaklı, idealist, söz, yazı ve fikirde önder, çok taraflı, yetenekli. * Küylü (1-10 Haziran): Düzeni sever, gururlu, kaderci, planlı, ağzı sıkı, yalanı ve ihaneti kabul etmez. * Kuşmuş (11-21 Haziran): mantıklı, parlak, iyimser, gösterişçi, eleştirel, kaderci, mistik konulara meraklı, sanat ve edebiyata ilgi duyar. * Sezgek (22-30 Haziran): Mızmız, tatlı dilli, içine kapanık, inatçı, intikamcı, yetenekli, önsezisi kuvvetli, yaratıcı. * Kuşdüger (1-11 Temmuz): Duygularını mantıktan önde tutan, çocuk ruhlu, dengesiz, tembel, kararsız, karamsar, yetenekli. * Gondaray (12-22 Temmuz): Hayalci, hafızası kuvvetli, geçmişe özlem duyan, his dünyası zengin, dürüst, müziği ve siyaseti seven. * Ötgür (23-31 Temmuz): Gururlu, zeki, maddi problemleri büyüten, çekici. * Küsümmü (1-12 Ağustos):İyi arkadaş, dedikoducu, önder, bir numara olmayı seven, maceracı. * Künlü (13-23 Ağustos): Duygusal, hassas, gururlu, maceracı. * Sınçıma (24 Ağustos-1 Eylül): Ekonomi, sanat ve edebiyata yetenekli, dürüst, insancıl, yaratıcı, otoriter. * Atçak (2-13 Eylül):Fiziği düzgün, iyimser, depresyona yatkın, iradeli, şanslı, gururlu, hassas, gelenekçi. * Kıllı (14-23 Eylül): Otoriter, gururlu, sabit fikirli, sert, zeki, duygusal, aşk hayatında utangaç, çekingen, yazarlığa yatkın. * Canakkı (24 Eylül-3 Ekim): Nazik, hassas, sorumluluk ve vicdan sahibi, dürüst, kompleksli, gösterişçi, hayalci, dekoratörlüğe ve dikişe meraklı. * Ban (4-12 Ekim): Duygusal, düzenli, enerji, kaderci, hümanist. * Cemiş (13-23 Ekim): İyimser, dürüst, ahlaklı, mantıklı, eleştirel, altıncı hissi kuvvetli, şanslı, önder, filozof. * Batık (24 Ekim-1 Kasım): Özgürlüğüne düşkün, diktatör, muammalı ruhlu, iki kutuplu, cesur, gaddar, mükemmel arkadaş, çekici, önder. * Hırtlı (2-12 Kasım): Kararlı, gururlu, savaşçı, spora ve sanata düşkün. * Tutamış (13-22 Kasım): Muhafazakar, fedakar, idealist, çapkın, çift karakterli, pragmatik. * Uslu (23 Kasım-2 Aralık): Objektif, ilime meraklı, dengeli, hoşgörülü. * Kutas (3-12 Aralık): Yetenekli, dengesiz, mistik, düşüncesiz, kararlı, anlaşılmaz, nazik, hassas, gururlu, kıskanç. * Tusanak (13-21 Aralık): Güçlü karakterli, endişeli, şüpheli, şanslı, emir vermeyi seven, hareketli, tutumlu, gaddar. * Tutar (22 Aralık-1 Ocak): İradeli, çalışkan, kahraman. Arkadaşı az olur, zaman zaman yersiz küser, hayatının son kısmında rahat eder. * Beçel (2-12 Ocak): Kırgın, kızgın, ısrarlı, öfkeli, intikamcı, karamsar. * Pırsıuay (13-20 Ocak): Mantıklı, eleştirel, tartışmayı seven, duygusal, sadık, özgür düşünceli, gururlu. Uzun yaşar. * Balauz (21 Ocak-1 Şubat): Gaddar, deha, önder, müzik ve dansa yetenekli. * Cantay (2-10 Şubat): Titiz, realist, estetiğe meraklı, astronomiye ilgili, yenilikleri sever, kimi zaman hareketli, kimi zaman rahatına düşkündür. * Ergür (11-18 Şubat): Duygusal, hayalci, önder, ufku açık, mistik konulara meraklı, karamsar, yaratıcı. * Sönegey (18-28 (29) Şubat): Şair, sanatçı, dengesiz, çekici, kararsız, aşk hayatı hareketli, kurnaz, nazik, duygusal. * Cannan (1-9 Mart): İyi yürekli, baskıcı, tatlı dilli, zarif, idealist, otoriter, hüzünlü, hayalci. * Şatık (10-20 Mart): Huzursuz, gururlu, sanatçı, özgür, depresyona ve sinir hastalıklarına yatkın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Tutamış (13-22 Kasım): Muhafazakar, fedakar, idealist, çapkın, çift karakterli, pragmatik. Akrep (23 Ekim - 22 Kasım): Sırdaş, cazibeli, kararlı, çalışkan, duygusal; kindar, kuşkucu, alaycı, ben merkezci ve alıngan (Bununla beraber Akrep hep zengin olmayı düşünür.) (Başka bir siteden aldım.) Bunlar benimkiler. Kıyaslamasını siz yapın. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
amonhera Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Tutmus valla.. sevdim ben burcumu.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
komuro Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 arkadasimkine baktim birebir ozlesiyo dengesiz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Laxus Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Tutamış (13-22 Kasım): Muhafazakar, fedakar, idealist, çapkın, çift karakterli, pragmatik. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lex Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 * Sezgek (22-30 Haziran): Mızmız, tatlı dilli, içine kapanık, inatçı, intikamcı, yetenekli, önsezisi kuvvetli, yaratıcı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nazirella Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 * Kuşdüger (1-11 Temmuz): Duygularını mantıktan önde tutan, çocuk ruhlu, dengesiz, tembel, kararsız, karamsar, yetenekli. duygularımı mı mantıkdan önde tutuyorum, mantığımı mı duygularımdan bu kısmından emin değilim ama diğerleri doğru Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
numeroloji Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 * Uslu (23 Kasım-2 Aralık): Objektif, ilime meraklı, dengeli, hoşgörülü DOĞRU SÖZE NE DENİR? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dilara brn Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 *Beçel (2-12 Ocak)*: Kırgın, kızgın, ısrarlı, öfkeli, intikamcı, karamsar.hic intikam almasam daa kirginnn:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
thenightmare Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Batık (24 Ekim-1 Kasım): Özgürlüğüne düşkün, diktatör, muammalı ruhlu, iki kutuplu, cesur, gaddar, mükemmel arkadaş, çekici, önder. hepsi doğruda önder değilimdir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yelisss Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 * Kuşdüger (1-11 Temmuz): Duygularını mantıktan önde tutan, çocuk ruhlu, dengesiz, tembel, kararsız, karamsar, yetenekli. duygularımı mı mantıkdan önde tutuyorum, mantığımı mı duygularımdan bu kısmından emin değilim ama diğerleri doğru senin neren dengesiz neren tembel be tutmamış seninki kendime bi bakim hele ne çıkcak Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yelisss Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 * Ergür (11-18 Şubat): Duygusal, hayalci, önder, ufku açık, mistik konulara meraklı, karamsar, yaratıcı. oha resmen benden bahsetmiş ama eksik bahsetmiş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 17, 2014 Künlü (13-23 Ağustos): Duygusal, hassas, gururlu, maceracı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2014 * Tutar (22 Aralık-1 Ocak): İradeli, çalışkan, kahraman. Arkadaşı az olur, zaman zaman yersiz küser, hayatının son kısmında rahat eder. Bu mu yani? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
bekoli98 Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2014 * Çolpancı (1-10 Mayıs): Duygu tutsağı, önsezi yeteneği olan, dayanıklı, çocuk ruhlu, sadık, temiz kalpli. Bi kac ozellik disinda iyi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Samhain1 Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 20, 2014 Beçel (2-12 Ocak): Kırgın, kızgın, ısrarlı, öfkeli, intikamcı, karamsar. Beni anlatmış resmende bunu görünce daha da karalara bağladım oldu mu şimdi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
UmuTDemiR Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 21, 2014 Tuttu Valla Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2014 Türklerin 12 hayvanlı takvimi var diye biliyordum. Hatta Çin takvimine oldukça fazla benziyordu. Bir kaynakta, Çin astrolojisinin aslında Türk astrolojisinin devamı olduğunu okumuştum. Çin takviminin mitolojisindeki çelişkiler ve belirsizlikleri de ancak başka bir kültürden alınmış olması açıklayabilirdi benim için. Bu listede dekantlar birer burç olarak sayılmış. Buna göre örneğin nevruzdan itibaren ilk üç burç koç, sonraki üç boğa diye gidiyor... Ben kendi burcumun ismini beğenmedim. Kova yeterli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ubasti Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2014 Atçak (2-13 Eylül): Fiziği düzgün, iyimser, depresyona yatkın, iradeli,şanslı, gururlu, hassas, gelenekçi Doğru Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalanormal888 Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 14, 2014 Cannan hepsi tuttu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2014 Kutas (3-12 Aralık): Yetenekli, dengesiz, mistik, düşüncesiz, kararlı, anlaşılmaz, nazik, hassas, gururlu, kıskanç. Kararlı, gururlu ve nazik bana uyuyor ama düşüncesiz uymuyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Agita Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2014 Sınçıma (24 Ağustos-1 Eylül): Ekonomi, sanat ve edebiyata yetenekli, dürüst, insancıl, yaratıcı, otoriter Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Balcan Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 19, 2014 Beçel (2-12 Ocak): Kırgın, kızgın, ısrarlı, öfkeli, intikamcı, karamsar. Kizgin tamam israrli tamam ofkeli tamam intikamci tamam karamsar tamam ama kirgin? Kirgin ne ya ben niye dogustan kirginim? Kime kirginim ben? Tum insanliga mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 15, 2015 * Beçel (2-12 Ocak): Kırgın, kızgın, ısrarlı, öfkeli, intikamcı, karamsar. Bu kadar olur... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Heretik Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 16, 2015 Şatık. Huzursuz, gururlu ,sanatçı, özgür, depresyona ve sinir hastalıklarına yatkın. Hepsi denendi yüzde yüz çalışıyor efenim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.