paranormalfikir Oluşturma zamanı: Haziran 18, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 18, 2014 Polyushka Polye bir Sovyet şarkısıdır. Şarkının aslının Rus İç Savaşı sırasında yazıldığı ve Kızıl Ordu tarafından söylendiği rivayet edilse de çeşitli tartışmalar mevcuttur. Rus bestekâr Lev Konstantinovich Knippe (1898 -1974) tarafından bestelenmiş, sözlerini Viktor Gusev'in yazmış plduğu bir halk şarkısıdır. "Komünist bir asker hakkında şiir" isimli senfoninin bir parçasıdır. Parçanın adı, Benim Vadim anlamına gelir. II. Dünya Savaşı'nda Sovyetlerin yürüttüğü Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında bilinen parçalardan biri haline gelmiştir. Rus ordusu tarafından çok kez farklı versiyonu seslendirilmiştir. Rusya'da düşmanlara karşı savaşmak üzere evini terkeden askerler için söylenir. Ağır başlayan ve gittikçe güçlenen melodisi ile en güzel Sovyet parçalarından biri olarak kabul edilmektedir. Şarkının özelliklerinden biri de; dinlenildiğinde adrenalin, serotonin veya oksitosin hormonu salgılayarak coşku vermesi, heyecanı artırması ve güven duygusu verebilmesidir. Ülkemizde de Efkan Şeşen, Ahmet Koç gibi yorumcular tarafından da icra edilmeye çalışılmıştır. Popüler bir versiyonunda ritim olarak atın koşma sesi kullanıldığından olsa gerek; ovalarda özgürce koşma hissi uyandırır. Yavaş, dingin, derinden dörtnala koşan bir at ve giderek yaklaşan Benim Vadim... Şarkının Türkçe Sözleri Bu ova, Bu engin ova Atları koşar üzerinde çayırların Hey, kızıl ordu kahramanlarının Hanımlar bakın, Gittiğimiz yere bakın Uzun yolumuz, hızla koştuğumuz Hey, sizin şanlı yolunuz Hanımlar, bakın Düşmanı yenmek üzereyiz Atlarımız rüzgar Hey, tanklarımız fırtına Haydi ahenkle çalışalım Kolhoz için çalışalım Biz nöbetçileriz, emeğin bekçileri, şimdi Hey, biz bekçileriyiz emeğin Hanimlar, bakın Hanimlar, gözyaşlarımızı silelim Haydi çalsın ,güçlenelim, şarkımız Hey, bizim savaş baladımız Bu ova Bu engin ova Atları koşar üzerinde çayırların Hey, kızıl ordu kahramanlarının ALINTIDIR Bu da Kızıl Ordudan; [video=youtube_share;WXE-m_yPH_s] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 bunu babaannem söylerken duymuştum =D kendisi rus zaten komünizmi sevmem ama yinede güzel bir şarkı Polyushko Polye ~ Russian Red Army Choir ☭ - YouTube Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Aslında komünizmle ilgisi yok o yılların rejiminde bir ordu marşı haline dönüşmüş. Çıkış noktası komünizm değil yani... bunu babaannem söylerken duymuştum =D kendisi rus zaten komünizmi sevmem ama yinede güzel bir şarkı Polyushko Polye ~ Russian Red Army Choir ☭ - YouTube Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Bu da bağlama versiyonu; [video=youtube_share;-6PvvFNBRMc] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Benim babaannem annanem babam annem hepsi rus ama aralarında rusça konuşuyorlar ben anlamıyorum çünkü doğma büyüme türkiye =/ ama babamdan öğreniyorum o öğretiyor büssürü şarkı biliyorum katyusha , polyushka polye , çav bella , einheitfrontlied , podmoskovye veçera , worker's marseillaise , enternationale , zashchitniki Moskvy vb hepsi koro halindeki şarkılar =D ezberlemeleri çok kolay çok teşekkürler söylediğiniz müzikleri hatırlayıp bazen dinliyorum =) ------ Rusçası =) Полюшко поле Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 =D buda çince Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Katyusha ve Bella Ciao için de konu açmıştım. http://www.gnoxis.com/katyusha-56694.html http://www.gnoxis.com/bella-ciao-elveda-g%C3%BCzelim-56716.html Benim babaannem annanem babam annem hepsi rus ama aralarında rusça konuşuyorlar ben anlamıyorum çünkü doğma büyüme türkiye =/ ama babamdan öğreniyorum o öğretiyor büssürü şarkı biliyorum katyusha , polyushka polye , çav bella , einheitfrontlied , podmoskovye veçera , worker's marseillaise , enternationale , zashchitniki Moskvy vb hepsi koro halindeki şarkılar =D ezberlemeleri çok kolay çok teşekkürler söylediğiniz müzikleri hatırlayıp bazen dinliyorum =) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 18, 2014 evet şarkılarınız güzel daha fazla bekliyoruz =D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 19, 2014 Benim babaannem annanem babam annem hepsi rus ama aralarında rusça konuşuyorlar ben anlamıyorum çünkü doğma büyüme türkiye =/ ama babamdan öğreniyorum o öğretiyor büssürü şarkı biliyorum katyusha , polyushka polye , çav bella , einheitfrontlied , podmoskovye veçera , worker's marseillaise , enternationale , zashchitniki Moskvy vb hepsi koro halindeki şarkılar =D ezberlemeleri çok kolay çok teşekkürler söylediğiniz müzikleri hatırlayıp bazen dinliyorum =) ------ Rusçası =) Полюшко полеOchi Chernie de, Rus şarkısı mı? Kalinka'yı unutmuşsun ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 2014 hayır ochie chernie yi Fransızlar çok dinliyor ama o şarkıyı Ukraynalılar yazdı kimin yazdığını bilmiyorum maalesef =D .... rusyada hiç dinlemedim , =D kalinka yı söyleyemiyorum maalesef =D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 İşte bu da benim mızıkamdan bir kayıt. Kısa ve öz. https://soundcloud.com/mizikasesi/polyushka-polye-1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 İşte bu da benim mızıkamdan bir kayıt. Kısa ve öz. https://soundcloud.com/mizikasesi/polyushka-polye-1 çok güzel olmuş hoşuma gitti uzun süre çalıştığın belli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Teşekkürler. Aslında en iyi kaydımı yükledim siteye her zaman bu şekilde çalamıyorum. Çok çalışmam lazım. Birde yeni kayıtlarımı mp3'e dönüştürerek yüklüyorum. Eski kayıtlar wav formatında olduğu için sesler çok tiz çıkıyodu. Sırada Katyusha var. çok güzel olmuş hoşuma gitti uzun süre çalıştığın belli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
EunKyung Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 ''cossacks never say die'' diye bir müzik var o da hoşuma gidiyor ve bunu akordyon ile çalabiliyorum en sevdiğim şarkı değil fakat bana çalması kolay gibi geldi bol şanslar katyusha yı çok beğenirim onuda çalarsanız mutlu olurum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2014 Söylediğin parçaya bakarım bi ara. Tablarını da bulursam, üzerinde çalışırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.