Jump to content

yol

rebelgoth

Önerilen Mesajlar

herkesin bir yolu vardır elbet

inişli çıkışlı sıkıntılarla dolu mutluluklarla dolu

bilmiyorum şuan ki durumumu anlatabilecek miyim

...

hep bir yol aradım birşeye ulaşmak için... Ama neye ulaşmak için..Yaradana mı ? sonsuzluğa mı ? ölümsüzlüğe mi ? hangi yola girdiysem sonunu getirmeden başka yola saptım.ve son olarak

içimde öyle bir huzur var ki bu huzur beni boşluğa düşürüyor.hiç birşeyi umursamıyorum yan gelip yatıyorum kısaca.. ama içimde halen bir yol arayışı var. neden hep böyle süre gelmektedir.keyfimidir bir yola girdiğimde direk sıkılıp bunalmam isteksiz olmam...

bir gidişat bulamıyorum kısaca herkes gibi ev araba kredisi öderken ölmek istemiyorum

ama bunda gidecek bir yolda bulamıyorum sanki sıkışıp kaldım toplumun arasında

uzay boşluğunda sallanıyorum ne hayat umrumda nede ahiret kaldı aklımda

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yaşam=yol... Son noktası ölümdür yaşamın. Bu nedenle yol boyu yaşanılan inişler çıkışlar, duraklamalar, hepsi yoldandır, yola ilişkindir. Elbette duraksamalar da olacak, tuhaf yollara da girecek insan, güzel yollardan da geçecek. Yolun nereye götüreceği belli, hepimiz ölüme gidiyoruz. Ve bu durum bana da huzur veriyor.

Ancak, huzurun boşluğa düşürmesi kısmı ilginç geldi. Bence boşluğa düşüren huzur değil, yaşamı boşa harcama korkusu. Hiçbir şey yapmadan dursan da, önüne gelen her fırsatı değerlendirsen de bir gün yol bitecek. Senin yanına kar kalacak olan yaşadıkların olacak. Bu nedenle yaşama sıkı sıkı tutunuyoruz. Ama öte yandan yaptığımız her şeyin bir gün sonlanacağını bilerek maddi ve manevi hayatımızı dengede tutmaya çalışıyoruz. Asıl mücadele de burada... Dengede kalmak. Hem normal insanların arasına karışıp sıradan bir yaşamın gereklerini yerine getirmek, hem de manevi yönünü geliştirmek. Ve bunları yaparken iki taraf açısından da dengede durmak. Asıl amaç bu olmalı.

Araba almak, ev almak vs... Bunlar da yapmayı muhtemelen ileride isteyeceğin şeyler. Hayat hiçbir zaman mücadele olmadan bir şey vermiyor insanlara. Mücadele = yaşamak. Dolayısıyla eğer yaşamı boşa harcamış olarak ölmek istemiyorsan, bu mücadeleye dahil olmalısın. Ama dahil olmak için de çok düşünmemek gerek. Bundan 6-7 sene önce ev almak, araba almak benim de aklıma gelmezdi. Her şey zamanı gelince biriktirdiğimiz anılar - nasihatler - duygular vs. ile şekilleniyor ve zamanı gelince oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aurora çok güzel açıklamışsın belkide ben bu yaşamda kendimi adapte edecek birşeyler bulamıyorum..punitive şuan bakıyorum teşekür ederim :) ya sonrası en son nokta yaradana mı ulaşmak
Daha ötesi yok ki. Yeteneğimiz o kadar. ;) Hem de, ulaşabileceğimiz tek gerçek. Bilim, gerçeğe ulaşamaz. Gerçeği tarif eder sadece.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Aurora çok güzel açıklamışsın belkide ben bu yaşamda kendimi adapte edecek birşeyler bulamıyorum..punitive şuan bakıyorum teşekür ederim :) ya sonrası en son nokta yaradana mı ulaşmak

Basit bir dönemsel duraksama da olabilir. İçindekileri sıralayıp ne yapmaya karar vereceğin bir dönem olabilir. Bu tür şeyler gayet normal...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilmediğini bilmediğin bir gerçek ve bu gerçekliğin yarattığı uzun bir yol.. Hayatta bağlanmamızın nedenlerinden en büyüğü; bilinmezliğin yarattığı yolun nereye varacağını tahmin etmek.Bilmek, bilmek için yaşamak, yaşamak için ayak uydurmak, ayak uydurdukça alışmak, alıştıkça sevmek, sevdikçe sevişmek ve yeniden bilmek..

Araba, ev, okul kredileri ödemek senin tercihlerin. ''Nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa.'' derler ya..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bilmediğini bilmediğin bir gerçek ve bu gerçekliğin yarattığı uzun bir yol.. Hayatta bağlanmamızın nedenlerinden en büyüğü; bilinmezliğin yarattığı yolun nereye varacağını tahmin etmek.Bilmek, bilmek için yaşamak, yaşamak için ayak uydurmak, ayak uydurdukça alışmak, alıştıkça sevmek, sevdikçe sevişmek ve yeniden bilmek..

Araba, ev, okul kredileri ödemek senin tercihlerin. ''Nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşa.'' derler ya..

kesinlikle :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...