ensiferum13 Oluşturma zamanı: Ağustos 8, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 8, 2007 gercek bir olaydır.(sunay akından alıntıdır) 1900'lü yılların başında Avrupanın güçlü devletlerinden olan fransa o dönemin diğer devletlerine haber göndererek yeni bir savaş makinası bulduklarını ve bu makina ile gösteri yapılacağını diğer devletlerin bu davete yetkili 2 askeri üye ile katılabileceklerini bildirirler.Gösteri günü ortalık mahşer yeri gibi kalabalıktır.Osmanlıdan gösteriyi izlemeye gelen sadrazam ...........paşa(ismini tam hatırlayamıyorum) ve yanında genç bir subay vardır.Gösteri başlar herkezin şaşkın bakışları altında hava yükselen bir makina havada sortiler yapmakta belirlenmiş hedeflere ateş etmektedir evet bu ilk savaş uçağıdır.Derken uçak yere iner,pilot kendisi ile havalanacak bir gönüllü ister,tabi herkez korku içinde kimse cesaret edemez ve Osm.paşasının yanındaki genç subay bir Türk cesurluğuyla hemen öne çıkar -ben gönüllüyüm der.pilot genç Türk subayını giydirir ve uçağa götürür,tam bineceklerken Osm.paşası genç subayı kolundan tutar ve --sen in ,der.Subay nedenini sorunca-- içimde kötü birhis var der.bunun üzerine uçağa başkaı biner uçak havalanır ve yere çakılır. Evet ogün o Osm.paşası o genç subayın kolundan çekipte uçaktan indirmeseydi bugün ÇAĞDAŞ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAYACAKTI.Genç subay O idi. verilmiş olabilir aramada bulamadım.. 4 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tkmelancholy Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2007 vay be... gercekten cok güzel bi paylasım olmuş ilk defa duyuyorum... tesadüflere inanan bi insan değilim zaten... herseyin tasadüflerden ibaret olduğunu düşünenler için cok güzel bi cevap niteliği tasıyor eline sağlık:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2007 bende ilk defa duydum ve cok sasırdım gercekten... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 8, 2007 ooooo 6. hisse bak eline sağlık dostum .... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest istatistikciii Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 vay bee insanın tüyleri diken diken oluo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SpawN Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 guzel paylasım ensı! tsk! saygı ve sevgilerimle!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cgds33 Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 ya tebrik ederim ATAMIZI son zamanlarda daha fazla anmalıyız diye düşünüyordum ki sen buna wesile oldun teşekkürler... CUMHURİYETİMİZE SAHİP ÇIKALIM...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2007 güzel paylaşımdı teşekkürler.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
darkpisces Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2007 bu ciddi mi ilk kez duyuyorum ve çok ilginç acaip bişey Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boogee Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2007 :thumbsup:gercekten diken diken oldum yaw..guzel paylasım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
heRnan coRtes Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 20, 2007 özürlerimi sunuyorum aynı konudan tekrar açtığım için ama inanın ki burdan almadım başka bir forumdan aldım.. çok etkileyici bir olay eline sağlık ensi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Geceyuruyen Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 İlk kez duydum....Değerli bir paylaşım;) Kolundan tuttuğu kişi Osmanlıyı yıkan kişi oldu....Herşey ince ayrıntılarda gizlidir...Tesadüf mü....Tesadüflere inanmam... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
IXION Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 Peki o, Osmanlı paşası kimdi... ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tengri Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 daha önce okumustum cok güzel bi hikaye. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CleanSaw Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 way be tuylerim saha kalkti... cok tesekkurler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dreamer87 Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 17, 2008 yok böyle bi hikaye uydurma bu... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
pangea Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2008 bende bilmiyordum bu olayı iyikide sadrazamın içindeki ses konuşmuş Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dark_venus Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 13, 2008 Duymuştum daha evvel Sunay Akın kendisi anlatmıştı radyo programında.. İyi ki detaylara önem veren onun gibi birileri var... Uydurma diyen arkadaş neye dayanarak söylüyor bunu bilemedim.. Muhalif olmak her zaman hoş değildir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
RATEM90 Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 bn de ilk defa duydum ya.çok güsel bi paylaşım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
xkulkedisix Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 bu olayın asıl kaynağını biliyor iseniz,paylaşır mısınız lütfen? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
blueboy Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 vay beeee gerçekten bilmiyordum...etkilendim...! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
dolunayyy Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 vay be...harbiden harikaymış.ben hayatın ince ama aslında cok büyük bu tesadüflerde saklı olduguna iananıyorum hayatta öyle şeyler oluyor ki insan donup kalıyor bu kadar tesadüf ancak senryolarda olur diyo insan ama ......... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
FlynObject Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Bunu ilk defa lise 1de edebiyat hocam anlatmıştı.Hayatımda duyduğum en etkileyici hikayelerden biridir.(: Güzel paylaşım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zkaty Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Gerçekliği tartışılmalı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
numanji Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 17, 2008 Arkadaslar alin size hikayenin bir baska versiyonu (kaynak http://www.hisse.net/forum/archive/index.php/t-7121.html): UÇAK KAZASI Mustafa Kemal Atatürk, son Osmanlı Padîşahları'ndan olan Mehmet Reşat ile Almanya'ya gitmişti. Askeri üsler gezilirken, bir askeri üsse şereflerine uçaklarla gösteriler yapılacaktı. Birinci Dünya Savaşı öncesi 1910 yıllarında uçaklar az çok gelişme göstermişti. Askeri üsse gösteri yapacak olan uçaklardan birine de Atatürk'ün binmesi kararlaştırılmıştı. Planlanan törende zamanı gelince Atatürk, uçağa doğru ilerlemeye başladı... Ancak bir anda geri dönerek uçağa binmekten vazgeçtiğini söyler. Bütün ısrarlara rağmen Atatürk fikrinden vazgeçmez. Onun yerine bir Alman subayı uçağa biner. Uçak havalandıktan bir müddet sonra arızalanarak düşer. İçindeki Alman subayı ölür!... Atatürk uçağa niçin binmek istemediğini açıklanamamıştır. O sadece içindeki sese her zaman olduğu gibi kulak vermiş ve mutlak bir ölümden dönmüştür. ---------------------------------------------------------------------------- Teferruatta farkliliklar olsa da dogru gibi gorunuyor hikaye:)) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.