Ariakas Oluşturma zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 24, 2014 ODANIZI NEDEN TOPLAMAMALISINIZ? Yüksek entropi (kaos, düzensizlik) değerine sahip durumlar istatistiki olarak desteklenmektedir. İstatistiki olarak desteklenen olayların gerçekleşmesi daha muhtemeldir. Dağınık bir odanın düzenli/toplu bir odadan daha yüksek bir entropisi bulunur. Bunu geriye çevirmenin veya bulunduğu durumda tutmanın tek yolu, sistemin dışından sisteme enerji ilave etmektir. Diğer bir deyişle, odanızı düzenli olarak toplamak için enerji sarf etmeniz gerekir. ANCAK… Düzensiz bir oda, bir noktadan sonra maksimum düzensizliğe ulaşacaktır. Sürekli olarak toplanma konusunda başarısız olunan bir oda, bu noktadan sonra daha fazla düzensiz hale gelemeyecektir. Dolayısıyla, bu odayı bulunduğu durumda tutmak için daha fazla enerji sarf etmeniz de gerekmeyecektir. Dolayısıyla, bir kişinin odasını toplama çabası gereksizdir. Modern çağın gereksiz bir çilesidir. Bir odayı doğal ve sürekli olarak yöneldiği maksimum düzensizlik durumunda tutmak, enerji sarfiyatı açısından en verimli yöntemdir. Üstelik bu enerjiyi, daha ilginç başka şeyler için kullanabilirsiniz! Çeviren: ÇMB (Evrim Ağacı) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalanormal888 Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Düzensiz olunca bana geliyorlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
caveler Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Aslında size dağınık gelebilir ama benim için hepsi o kadar düzgündür ki,1 sene odama girmeyeyim hala her şeyin yerini hatırlarım. Niye dağınık dersen sana bir cevap veremem nedenini bende bilmiyorum. Yukarda yazdıkların la bir ilgisi yok ama. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
why Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 asdfdg destekliyorum Einstein demiş zeki insanlar dağınık olur diye Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugse Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 içimden gelmiyor...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Oda toplanmadan nasıl temizlenecek? Entropiyi falan boşverin de, tozları, kirleri ve mikropları ne yapacaksınız? Maytlar var bi kere. Onlar entropiden falan anlamaz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ArpiA Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 odamı toplamamak için geçerli bir sebep daha aslında ben de ona harcayacağım vakti başka şeylere harcarım diye düşünüyordum. her temizlikten önce toplamaya çalışıyorum. temizledikten sonra yine dağıtıyorum. dağıtmak istemiyorum aslında ama bilinçli gelişen şeyler değil bunlar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Thyke00 Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Benim hayat felsefem bu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Dağınıklık bir yaşam belirtisidir. Canım sıkılınca toparlarım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
indigo55 Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 24, 2014 Amaan be üşeniyorum demiyo da . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.