paranormalfikir Oluşturma zamanı: Ekim 29, 2014 Paylaş Oluşturma zamanı: Ekim 29, 2014 Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi (American Israel Public Affairs Committee, AIPAC), 55.000 üyesi bulunan, ABD ile israil Devleti ilişkilerini düzen AIPAC, ABD-İsrail ticaret ilişkilerinin derinleştirilmesine, ortak askeri programların gerçekleştirilmesinde önemli bir etkiye sahip bir kuruluştur. 1951'de kurulmuştur. Bütçesi 65 milyon dolardır. AIPAC, askeri yardımlarda da çok etkindir. Örneğin,1986'da ABD Dışişleri Bakanı Shultz'un AIPAC'a bizzat yazıyla başvurarak, İsrail'e yollanacak silah türleri ve yardım paketleri konusunda görüş istemesi örgütün gücünü gösteriyor. İsrail'e yapılan yardımlar, 1985'den sonra, AIPAC sayesinde, karşılıksız hale gelmiştir. Kaynak: AIPAC - Vikipedi Bugün AIPAC, Amerika’daki lobiciligin motor gücü haline gelmiştir. Doğrudan Kongre üyeleriyle çalışan AIPAC , Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarında ABD Ortadoğu politikasının şekillendirilmesini etkilemeye baslamıstır. 1980’lerde Kongre’de Yahudi lobisini veya İsrail’i eleştirmek çok tehlikeli bir eyleme dönüşmüştür . Kongre’de ABD’nin İsrail yanlı tutumunu ve İsrail politikalarını eleştirmeye kalkışmış kongre üyeleri ve senatörler Charles Percy , Paul Findley, Paul N. McClosky gibi AIPAC tarafından saldırı hedefi durumuna gelmişler ve politik kariyerleri büyük bozguna uğramıştır. Kaynak: Kenan'da Bir Kuyu: AIPAC (Amerikan Israil Halkla Iliskiler Komitesi) Nedir ? Bu asimetrik nüfuzu anlamak isteyenlere tavsiye olunur. Steven Walt ve John Mearsheimer - “İsrail Lobisi ve ABD Dış Politikası” >>> İsrail Lobisi ve ABD Dış Politikası - Stephen M Walt | 7,50TL - D&R : Kitap "Seçilmek isteyen bir ABD'li siyasetçinin, İsrail karşıtı söylemlerde bulunması siyasi intihar olur. Şu elimde ki boş mendile bakın. 24 saat içinde size bu mendili üzerinde 70 ABD’li vekilin imzasıyla geri getiririm." (Steve Rosen - AIPAC Eski Direktörü) 2014 yılında düzenlenen, AIPAC Toplantısında ki görüntüler... Konuşmacı, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu. Konuşmanın yapıldığı platformun hemen alt tarafından elde edilen görüntüler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Orjinal Video 16:00 - 16:10 dakikaları arası. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 http://www.youtube.com/watch?v=RPBa0JVi0iM Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 "ABD'yi Yahudiler yönetiyor..." söylemi buradan geliyor sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
numeroloji Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Arkadaş emek vermiş.Birkaç kaynaktan faydalanmış ve resimler üzerinde işaretlemeler felan baya uğraşmış teşekkürler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Nume gerek yok bunlara. Kendi programımı yazdım ben. O hallediyor herşeyi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
rufus7 Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 29, 2014 o reptilian olabilecek herifin(bana göre kesin öyle) bi kaç videosunu daha izledim de, Voldemorta benziyor ya Güzel paylaşım eline sağlık, bu saatte çok ilgimi çekti araştırmaya devam ediyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2014 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2014 Bol şans... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sium Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2014 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 30, 2014 Tebrik ederim oldukça emek vermişin, ilginç içeriğe sahip dikkat toplayan bir konu olmuş.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.