biggang Oluşturma zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 13, 2007 Elf Alman mitolojisinde ki bir varliktir. Halen daha dogu Avrupa Mitolojisinde varligini surdurmektedir. Elf'ler doga ve bereket tanrisinin soyundan gelmektedir. Elf'ler ormanlarda ve yeraltinda yasayan cok yakisikli bir erkek yada cok guzel bir kadin olarak tasvir edilir. Uzun yasayan olumsuz sihirli varliklar olarak tanimlanir. * Danimarka dilinde : Elvere, elverfolk, ellefolk, huldrer alfer * Flamanca: elf, elfen, elven, alven. * English: (Eski Ingilizcede ) ælf; albe; (Bugunku Ingilizcede) elf, elves. * Almancada : Elf (m), Elfe (f), Elfen. * Icelandic: álfar, álfafólkve huldufólk (gorunmez insanlar). * Old Norse: álfar. * Isvec Dilinde: alfer, alver or älvor ( Älvor suan kullanilan isvec dilinde peri demek). * Norvec Dilinde: alv, alven, alver, alvene / alvefolket (alvefolket bugunki Norvec Dilinde Elf demek) 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
uhud dagi Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 bunlarada bizler iyi niyetli cin diyoruz Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest mehmetemin102 Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 çağırılabilirmi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 çağırılabilirmi? cagirma kismi, orasini wicca olanlara sor... Iyi Niyetli cin kismina gelince Hem Nympler hemde Elfler insan bicmindedir, Daha sonra Nympler hakkindada detayli bilgi verecegim.. sadece periler insan bicminde olup minyatur gibi kucuktur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 peki biz bunları nasıl farkedebiliriz ki....yoksa farkedemezmiyiz aklım karıştı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Benim Bildigim Wicca'lar gorebiliyor, Bize yardim ediyorlar ornegin en dara dusutugun zamanda bir yerden eline para gecmesi, uzun zamandir bekledigin mektubun gelemsi vb. ama goren de vardir diye dusunuyorum. Yada evimizde besledigimiz kedimiz kopegimiz seklinde de olabiliyorlarmis. Ne zaman k i gorevlerini tamamladir o zaman kayboluyarlarmis. onlarin birde kendi cinslerinden olanlar gorebiliyor, Nympler, Lepraconlar, periler, Wicca'lara sorun derken isin icinden siyrilmak icin soylemiyorum, Daha cok sihir ve buyu isiyle ugrasanlar gorebiliyor, Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 o zaman bir nevi bizim hızır yetişti dediğimiz olaylar gibi..... acaba biz onları farkedebilirmiyiz..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Bir nevi oyle de denilebilir, ama Nympler daha cok orman perileri. Pan dedikleri koruyuculari flut calar, bu periler dans eder, nese sacar. ve su kaynagini koruduklari soylenir, bu kaynak ise genclik, guc, kuvvet verir hatta olumsuzluk verdigi de soylenir. Kaynagin nerede oldugunu sadece Pan ve Nympler bilir. Pan de kaynagi ac demeden kaynagi acamazlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 peki bunlar iyilik sunuyo demiştiniz yukarıda...neden görevleri sona erince gidiyorlar....o zaman bunlar yeterli sayıda değiller....... yalnız kafam karıştı o zaman bunları kişi özel kendine çekiyor herkesin başına gelmediğine göre.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
prensesss Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 peki zarar verebiliyorlarmı yani kötü olabilirlermi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Zendor Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2007 ya ewt hızır gibi sanrm görewlerini yapıp diyarlarına göç ediyorlar gibi birşey sanırm.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 biggang neden sorulara sessiz kaldın...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Kalpten inanmak lazim, senin onlara en cok ihtiyac duydugun zaman yanindalar, belki farketmeye bilirsin. Kendilerini korkutmamak icin gostermiyor olabilirler ama senin en zor zamanlarinda yaninda olmuslardir. soyle bir dusunun artik oyle bir noktaya geldiniz icinizde hic bir seye karsi en ufacik umut kalmadi, mutluluk elinizden uctu gitti... ama onca olaya ragmen icinize ufacik bir yerde mutluluk tekrar doguyuor ver ve herseye tekrar 4 elle sariliyorsunuz. -------------------- neden gorevleri sona erince gidiyorlar, cunki saadece size hizmet etmiyorlar. Mutlaka hepimiz onlarla bir sekilde tanistik ama hatirlamiyoruz. Bu varliklar iylige hizmet ediyorlar. Kotuluk onlari olduruyor. Kotunun eline gectigi zaman istemesede kotu onun efendisi oluyor ve kotunun istedigini yapiyor, gorev suresini zorunlu hizmet gibi dusunun o anda orada olmalri ve o kisiye yardim etmeleri gerekiyor. zorunlu hizmet bitince evlerine donuyorlar. yeterlimidir anlatiklarim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 ilginç olan ben cinlerden görünmeyen alemlerden ürküyorum ama bu elfler sıcak geldi yani iyi bi enerji hissettim... belki de koruyucu melek gibi... -------------------- ilginç anlattıkların yüreğine sağlık..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Gorunmeyen varliktan zarar gelebilir ama elf'ler iyinin hizmetinde oldugu surece onlardan kimseye zarar gelmez. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sevgisu Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 peki biz mi onları çekiyoruz yoksa onlar mı bizim ihtiyacımıza göre yardıma geliyor...... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Bir nevi sen magnet vazifesi goruyorsun, bazilarimiz ofkeseni, sevgisini, acisinim her turlu mutlugunu va mutsuzlugunu icine atar bu senin icine attigin ama herkesin duyamagi sinyalleri alir, sana yardima gelirler. ama illaki sana gozukecek demek degil, para sikintin varsa aniden eline para gecer. cok uzgunsen cok sikintin varsa mutlaka kucuk bir olay olur ve sen o uzuntunu unutursun... Sonucunda eger herkese gorunulurese afise olurlar. ve iyligi koruyamazlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hudhud Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2007 hmm, peki melekler dururken neden elfler insanlara yardim etmek istesinki? Onlar gürültüsüz yerlerde yasarlar yasamak isterler, bizim dünyamiza girip kendileri rahatsiz olmazlarmi? Nede olsa onlardada acizlik dugusu var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nedrim Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2007 Nyphe'lar su elementinin varlıklarıdır.Şekilleri yktur lakin evokasyonlarda daha ziyade beyaz görünürler,kurnaz ve uysal varlıklardır."Hızır yetişti" olayıyla nyphe'lerin hiç mi hiç alakası yktur.Ürkek ve pek insan sevmez varlıklardır zira.Mitolojik öykülerle gerçekleri karıştırıp insanları yanlış bilgilendirmeyiniz lütfen. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
belfalas Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2007 elfin türkçe karşılığı cin'dir. konu başlığının aksine kısa boylu sivri kulaklı çirkin ve muzip olarak anlatılırlar. elf'lerin yüzüklerin efendisi ve o tarz fantazi kitapları dışında "güzel" olarak tasfirini ilk defa duyuyorum:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nedrim Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Grim masallarındaki ayakkabıcıya yardım eden inler geldi birden aklıma:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
freddy Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2007 iskandinav mitolojisinde elfler; İnsanlar onları, ışığın cinleri olarak biliyordu. Alflar görünmezdi, ne kokuları, ne sesleri, ne belirli şekilleri, ne bilinen maceraları, ne de şarkıları vardı.Alflar savaşçı değillerdi. Ancak mutlak bir güçleri vardı. Beyaz Alflar doğanın anlaşılamaz gücünü simgeliyorlardı. Onlar tanrıların istekleri dışında doğmuşlardı... Beyaz Alfların diğer yüzü siyah Alflar, dokuz alemlerden Svartalfaheim isimli alemde yaşarlardı. Siyah Alflar Dev Ymir’in ölü cesedinden beslenmişlerdi bu yüzdende içleri ölüm ve karanlıkla dolmuştu. Tanrılardan ve devlerden korktukları için taşların içlerine saklanmış ve bu taşların kara renklerini almışlardı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hudhud Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2007 cok güzel bi masal,begendim. Yanliz, mitolojiden öte yani masallardan, söyle güvendirici kaynaklardan bisiler yazilsa,daha etkileyeci olur...kirilmayin:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
freddy Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2007 anlamayana masal tabi. mitoloji masal değildir kutsal sayılan dinlerdeki gibi herşey üstü örtülüdür ve sembolikdir. -------------------- ha bide sayın hudhud,kırıldım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Hudhud Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 24, 2007 vah vah biliyodum, ama ben masal olarak algilamak istiyorum, alismalisin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.