Guest elacayib Oluşturma zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 14, 2007 Şizofreniye giren kişiyi orada yalnızca olağandışı yaşantılarla dolu bir karmaşa beklemiyor.Bazen ilk yılların fırtınası durulduktan sonra,kimi zaman da daha giriş kapısında kişi kendini cansız bir boşluğun ortasında buluyor.Kutup ya da çöl çağrışımı yapan sonsuz bir boşluk bu. Zaman,umut ve umutsuzluğun yolunu kaybettiği,her tür anlamın silinip yok olduğu bir belirsizlikte dinleniyor. Duygunun ve düşüncenin renkleri solup silikleşiyor. Tedirgin edici bir kayıtsızlığın egemen olduğu bu dünyayı bir ruh sağlılğı merkezinin gazetesinde yayınlanan şiir şöyle tanımlıyor. Hiçbir renk yok Siyah ya da beyaz değil O yalnızca gri. Pompeii'nin külleri gibi gri Gecenin karanlığı değil Ne de günün ışığı. Gri ölü bir adamın yüzüdür Gülümsemez Gözyaşı dökmez Cesareti yoktur Korkusu yoktur Yürekli değil Atılgan değil Demir değil Altın değil Yaralanmaz İyileşmez Tanrı değil Ya da Şeytan Gri olan Yalnızca gridir. (Şizofreni En Uzak Ülke) adlı kitaptan alıntıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 tşk ler cok guzel bır paylasım .....+ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gallows for him Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 olup biten herşey kişiye karşı düzenlenmiş bir komplonun parçalarına dönüşür.Her yeni şey bu büyük komplonun bir yerine eklenene kadar kişiye nefes aldırmaz. Mistiğin huzur bulduğu yerde şizofren kozmik komployu bulur ve cinayetten,intihara kadar bir seri karşı tedbir almayı gereksinir. alıntıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CorpseBride Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 bende öle hissediom...şizofren mi oldum simdi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 14, 2007 aman ha ben şizofrenim demesin kimse... tanı koymak kolay bişey değildir..... teşekkürler elacayib Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnDMe Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 teşekkürler güzel paylaşım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 kendi beyninin ürettiği bişey..güzel olmus saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Laing şizofreniyi şöyle tanımlamıştır: Şizofrenik olarak adlandırılan yaşantı ve davranışlar,kişinin yaşanılmaz bir dünya içinde yaşayabilmek için yaratmak zorunda kaldığı özel bir strateji türüdür. Şizofrenik kişi,dış ve iç dünyalarının birbirine karşıt düşen baskıları tarafından kuşatılmış bir biçimde hareketsiz kalmıştır. Satranç oyununda hangi hareketi yaparsa yapsın mat olacak bir oyuncuya benzer. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gallows for him Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 hangi koşul bir insana "benim ölüm iktidarım var"dedirtebilir mesela bir arkadaştan alıntı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CorpseBride Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bu şizofrenlk tuaf bi mesele..cok mutlu yada mutsuz oldugun bi an beliriverio...annemin arkının cocugu çin seddine gitti. cok mutlu olmus sanırım birden ustundeki hersei cıkarıp kosmaya baslams..kosarken de arkamdan amerikan ordusu gelio die bagırıomus ama arkadan ufak tefek çin ordusu geliodu...koskoca ordu bi çıplak adamı yakalayamadılar heheh Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bu şizofrenlk tuaf bi mesele..cok mutlu yada mutsuz oldugun bi an beliriverio...annemin arkının cocugu çin seddine gitti. cok mutlu olmus sanırım birden ustundeki hersei cıkarıp kosmaya baslams..kosarken de arkamdan amerikan ordusu gelio die bagırıomus ama arkadan ufak tefek çin ordusu geliodu...koskoca ordu bi çıplak adamı yakalayamadılar heheh İlginç bir vaka!..:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CorpseBride Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 doktora gitti.şizofren demisler 1 yıl tedavi gordu...suan ne durumda bilemicem... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Sevgili dostum! Şizofreniye giren kişi gerçekte var olmayan,kendi zihninin ürünü bazı şekiller,renkler ya da nesneler görebilir. Ancak o bunların gerçek olduğuna tümüyle inanmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CorpseBride Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 cocugu tanımıom annem anlattı.bigun anneme kaptan bile demis... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Şizofrenik kişi ,günümüz insanının kullandığı Aristo mantığını terke ederek peleolojik bir düşünce biçimini kullanmaya başlar. Aristo mantığı ''Tüm insanlar bir gün ölürler'',''Ben bir insanım'', ''O halde ben de bir gün öleceğim'' Biçiminde işler. Paleolojik mantık ise,Türkiye Cumhurbaşkanı bir Türk vatandaşıdır'', ''Ben bir Türk vatandaşıyım'', ''O halde ben Türkiye Cumhurbaşkanıyım''biçiminde işlediğinden,şizofrenik kişi karşımıza kendine özgü hezeyanlarıyla çıkar.Bu sebeple annenize kaptan demesinin altında bir paleolojik düşünce yattığını sanıyorum. ama annenizi kimle özdeşleştirdi bunu tabii bilemiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
CorpseBride Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 halbuki annemde kaptan tipi de yok korsan tipi de Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 İlahi emi!.. :D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 laing olayı cok iyi tanımlamış bence.ayrıca şizofrenler yanındaki kişinin aklından geceni soyledıgnı zanneder ve dönüp bunu düşündüğümü nerden biliyorsun der ilginç... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Kinyas Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Çok zor bir hastalık ya..herkesin kendine komplo kurduğunu düşünerek yaşamak...Çok zor.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Şizofreni,insanı bilincin köşesine sıkıştırıp,bilincin dışına sığınmak zorunda bırakan bir ruhsal bozukluk. Alışılagelmiş algılama ve yorumlama biçimlerine yabancılaşan kişi,içinde yaşadığı toplumdan kopuyor ve kendi iç dünyasının derinliklerine sürüklenmeye başlıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Elesis Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Şiir'i çok beğendim,teşekkürler... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.