tkmelancholy Oluşturma zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 15, 2007 AŞIK VEYSEL aşık veysel le ilgili yazılı ayrıntılı biyografiyi gnoxis müzik bölümünde aşıklar ve/ veya ozanlar başlığı altında bulabilirsiniz arkadaşlar. ben aşık veysel le röportaj da içerdiği için videoları ve en sevdiğim şiirlerini paylaşmak istedim. aşağıdaki ilk şiir beni her dinlediğimde ağlatan kıymeti bilinmesi gereken bir türkü aslında. ben arastırdım buraya kotyabileceğim bir linkini bulamadım.bulanlar eklerse cok sevinirim. DUNYADA TUKENMEZ BIR MURAD IMIS Dunyada tukenmez murad var imis Ne alani gordum ne murad gordum Mesakkatin adin Murad koymuslar Dunyada ne lezzet ne tad gordum Olum var dunyada yok imis murad Gunbegun artiyor turlu mesakkat Kalmamis dunyada ehli kanaat Insanlar icinde cok fesat gordum Nusverani Adil nerede tahti Suleyman muhrunu kimse birakti Resulu Ekrem'in kanunu hakti Her omrun sonunda bir feryat gordum Var midir dunyaya gelip de kalan Gulup bastan basa muradin alan Muradi maksudu hepsi yalan Olumu dunyada hakikat gordum Donuyor bir dolap carki belirsiz Caglayan bir su var arki belirsiz Veysel neler satar narki belirsiz Ne musteri gordum ne hesap gordum. BIR KUCUK DUNYAM VAR ICIMDE BENIM Bir kucuk dunyam var icimde benim Mihnetim ziynetim bana kafidir Gorenler dar gorur genistir bana Sohbetim ulfetim bana kafidir Istemem dunyanin saltanatini Suslu giyimini Arap atini Bilirsem Turklugum var kiymetini Vatanim milletim bana kafidir Isterdim hayatta dusmanla savas Milletime kurban olaydi bu bas Nasip degil imis sehitlik kardas Imanim niyetim bana kafidir Dunya genis olsun ister dar olsun Yeter ki kalbimde iman var olsun Her zaman milletim bahtiyar olsun Rutbemle mesnedim bana kafidir Icimde beslerim bir buyuk ordu Cignesin dusmani yukseltsin yurdu Azmi zihniyeti Veysel'in derdi Iste bu niyetim bana kafidir. HOR GÖRME BENİ Beni hor gorme kardesim Sen altindin ben tunc muyum Ayni vardan var olmusuz Sen gumussun ben sac miyim Ne varise sende bende Ayni varlik her bedende Yarin mezara girende Sen toksun da be ac miyim Kimi molla kimi dervis Allah bize neler vermis Kimi ari cicek dermis Sen balsin da ben cec miyim Topraktandir cumle beden Nefsini oldur olmeden Boyle emretmis yaradan Sen kalemsin ben uc muyum Tabiata Veysel asik Topraktan olduk kardasik Ayni yolcuyuz yoldasik Sen yolcusun ben bacmiyim HAYAL BANA YAKIN YAR BANA UZAK Hayal bana yakin yar bana uzak Sevdasi basima dolanir gitmez Askina duseli yar bana uzak Yuz bin ogut versen biri kar etmez Senin askin beni kildi urusvay Dusmusum pesinde kosarim hay hay Kabul et kapinda beni de kul say Dost yoluna olur asik ar etmez Ey beni bu derde giriftar eden Eski muhabbeti kaldirdin neden Gonul ister kavusmayi olmeden Gul olmasa bulbul ah u zar etmez Beni yakan yansin askin narina Gonul dustu bir zalimin toruna Bakmaz misin bu VEYSEL'in zarina Ah ceker aglarim yar elim yetmez. GINE MI AGLADIN KIRPIKLER NEMLI Gine mi agladin kirpikler nemli Dostum nicin giymissin karalar Cig dusmus gul gibi yuzunden belli Senin derdin bu sinemi yaralar Aziz dostum seni kimler aglatti Tecelli derdini derdime katti Yalan dunya nicelerini aglatti Kim bilir ki son mekanin nereler Bu can bu cesede girelden beri Aldik basimiza turlu kaderi Caresiz caresiz ileri geri Vakit gelir tamam olur siralar Cefanin sefanin farki yok bence Eger dusunursek inceden ince Her ikiside son haddine varinca Dumduz olur inis yokus dereler Mihnet-i dunyaya tahammul gerek Kahi aglayarak kahi gulerek Gecti gunum gozyaslarim silerek VEYSEL arar dertlerine careler ATATÜRK'E AĞIT Ağlayalım Atatürk'e Bütün dünya kan ağladı Başboğa olmuştu mülke Geldi ecel can ağladı Şüphesiz bu dünya fani Tanrı'nın aslanı hani İnsi cinsi cem'i mahluk Hepisi birden ağladı Doğu batı cenup şimal Aman tanrım bu nasıl hal Atatürk'e erdi zeval Yas çekip nevsen ağladı İskender-i Zulkarneyn Çalışmadı bunca leğin Her millet Atatürk deyi Cemiyet-i akvam ağladı Atatürk'ün eserleri Söylenecek bundan geri Bütün dünyanın her yeri Ah çekti vatan ağladı Fabrikalar icad etti Atalığın ispat etti Varlığın Türk'e terk etti Döndü çark devran ağladı Bu ne kuvvet bu ne kudret Varıdı bunda bir hikmet Bütün Türkler İnönü İsmet Gözlerinden kan ağladı Tren hattı tayyareler Türkler giydi hep kareler Semerkand'ı Buhara'lar İşitti her yan ağladı Siz sağ olun Türk gençleri Çalışanlar kalmaz geri Mareşal Fevzi'nin askerleri Ordular teğmen ağladı Zannetme ağlayan gülmez Aslan yatağı boş kalmaz Yalınız gidenler gelmez Felek-el mevt'in elinden Her gelen insan ağladı Uzatma Veysel bu sözü Dayanmaz herkesin özü Koruyalım yurdumuzu Dost değil düşman ağladı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fcuk the life Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 güzel şiirler saol..böyle birisi unutulucak değil.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 buyuk halk ozanımız..yıllar gectıkce degerı daha da artıyor..bu da benden olsun.dünyaca ünlü klasik gitarist ricardo moyano nun aşık veysel şatıroğlunun kara toprak adlı parcasını çalışı... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tkmelancholy Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 cok tesekkürler ekleme için ensiferum... bir türk olarak bu video yu seyretmek gercekten gurur verici... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.