Guest elacayib Oluşturma zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 15, 2007 lsd yi ilk bulan; albert hofmann 1943 yılında lsd'nin fizyolojik ve ruhsal etkilerini kendi üzerinde denemiş ve gözlemlerini yazmıştır. "19 nisan 1943 pazartesi günü saat 16.00'da lysergic acid diethylamide tartarat'ın % 05'lik eriğini hazırladım. 0.5 santimetre küp 0.25 miligram lsd içeren tatsız, yavan sıvıyı içtim. saat 17.00'de baş dönmesi, endişe, kaygı ve tedirginlik başladı. görmem bozuldu, düşüncelerim dağıldı, içimden gülmek isteği geliyor, anlamlı konuşmak için büyük çaba sarf ediyorum, görme alanım sanki karşımda, eşyaların biçimi değişiyor, çevremi lunaparklarda olduğu gibi olağan üstü görüyorum. bir süre sonra bunların hepsi geçti. bütün bunları hatırlıyorum, baş dönmesi, görme bozuklukları, çevredeki eşyaların acayip gülünç ve kaba şekilleri... renkli yüzler belirdi. belirli bir tedirginlik vardı. aralıklı olarak başımın, ayaklarımın ve bütün gövdemin ağırlığını duyuyorum, sanki madenle doldurulmuş gibi. ayaklarda kramplar oluyor... ellerde soğukluk ve sanki eriyip gidiyormuş gibi bir duygu var. ağzımda maden tadında kuruluk, boğazda sıkışma, korku ve endişe, bilinçte bulanıklık... bu arada içinde bulunduğun koşullarla gerçek arasında ayrım güçlüğünden doğan bir karışıklık. lsd'yi aldıktan altı saat sonra eski durumuma döndüm. ancak ufak tefek görme bozuklukları kaldı. her şey sallanıyor, eşyaların boyutları değişiyor. sanki onların dalgalanan sudaki yansımasını izliyorum. üstelik bütün eşyalar hoş olmayan görünümler kazanıyor. renkleri durmadan değişiyor. yeşil ve mavi renkler üstünlük kazanıyor. gözlerimi kapayınca fantastik, gerçekdışı biçimler görüyorum. dikkati çeken bir nokta bütün seslerin gözüme yansıması ve türlü biçimlere dönüşmesi... her ses, renk bir sanrıya (gerçekte olmayan olguları var gibi algılamak) dönüşüyor. bunlar renk ve gölge olarak sürekli değişiyor. lsd'yi aldıktan sekiz, on saat sonra şiddetli bir uyku bastırdı. ertesi gün biraz yorgun kalktım." Alıntıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bir dönem modaydı.sonra yasaklandı.pink floyd un kurucusu syd barrettan biliyorum,adam konserde 8 saat boyunca aynı notaya basmış sadece nasıl bir etkiyse artık...tesekkurler yazı icin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bir dönem modaydı.sonra yasaklandı.pink floyd un kurucusu syd barrettan biliyorum,adam konserde 8 saat boyunca aynı notaya basmış sadece nasıl bir etkiyse artık...tesekkurler yazı icin Oh! sekiz saat boyunca aynı notaya basmak çok a-normal ya!... :blink: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ensiferum13 Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bende sasırdım.ama grubun biyografisinde okumustum.zaten o olaydan kısa bir süre sonra deliriyor.ve kayboluyor ortadan.gecen senede öldü... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 pıyasada bırcok cesıdı ve degısık versıonları bulunan ve cok ekonomık fıyatlara temın edılebılen kımyasal ama cok entresan sonucları ve yan etkılerı var albert amacayı sukranla anıyor ve mekanın cennet olmasını dılıyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
efemera Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaşım için tşkler emeğine sağlık.:clapping:2-3 gün önce aynı konuyu videosuyla birlikte vermiştim.Keşke ona ekleme yapsaydın:confused: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaşım için tşkler emeğine sağlık.:clapping:2-3 gün önce aynı konuyu videosuyla birlikte vermiştim.Keşke ona ekleme yapsaydın:confused: Evet ya sen açmışsın böyle bir konu.Bilseydim ekleme yapardım kusura bakma. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
efemera Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Evet ya sen açmışsın böyle bir konu.Bilseydim ekleme yapardım kusura bakma. Sorun değil elacayib:D Sen de bir başka güzel inciler döktürmüşsünTebrik ve tşk:clapping: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
gallows for him Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 vücuttan atılamayan tek kimyasal ayrıca yıllar önce alınsa bile heran etkisinin ortaya çıkması mümkün Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Lcd şizofreni tedavisi amacıyla da denenmiş,ancak olumlu sonuç alınamamıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
losteirosss Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 15, 2007 bi arkadsım kullanıodu bi kere ucabliorum die pencereden atlamaya calısmıstı..kesinlikle kullanırken yalnız kullanılmaması -kullanan kişinin yanında biri olması -gereken bi uyusturucu...lsd yi kitlesellestiren adam timoty leary dir bildiim kadaryla.delirtici bi etkiye sahip ve yanılmıosam omuriilie yapısıo ve vucuttan cıkmıo co uzun bi süre ve her alkol alınımda tekrar aktiflesio. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Lsd'yi kullanan biri şöyle anlatmıştı.'' Abi Trene binmeden önce lsd aldım.''Bir süre sonra sanki başka bir atmoferi soluyordum ,birden bir sinek oldum ve tren de ki floresan lambanın içine girdim.Bir süre sonra eski halime döndüm bu kez karşıdan bir arslan koşmaya başladı ben paniğe kapılıp trenin camına koştum camı açmak istedim fakat bu arada kafamın bedenimden ayrılıp trenden aşağı yuvarlandığını gördüm.''............................ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 yaı sın acıkcası bı ara bende alıyordum karsında kı resım hareket edıp konusmaya fılan baslıyo eskı sevgılını goruyosun fılan sonra 8 yıldır kullanan bırısıyle tanıstım ınsanoldugunu anlamam zmaan aldı 0ndan sonra kımyasalı bıraktım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Bildiğim kadarıyla bu kimyasalı bıraksan bile flashbackleri hiç ummadığınız anda çıkıyor. Ayrıca bu madde fazla kullanıldığı takdirde gercek ve hayal arasındaki baglantının yitirilmesine sebep oluyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
danny Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 zate halısınasyon ole ısaret vererek gelmıyo kafanı bı cevırıyosun yana baslamıs bıle sonrası kendılıgınden gelıo Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KATA Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 lcd kulanann bır ark vardı cok halusılasyon görmustu seslı goruntulu cok zor deönmlerdı onun ıcın..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Evet kardeş ,Lsd ,halisinojen bir kimyasal madde olduğu için sanrılara yol açıyor.Dünya da mevcut olmayan renkleri,şekilleri,sesleri algılaya biliyorsun. Bu sebeple bir çok yazar,ressam ve bestecinin bu maddeyi denemesi başlıca nedenlerdendir. -------------------- Aslında bu kimyasalı alan biri şizofreni de ki olası biyokimyasal değişiklikleri kendinde tecrübe edebilir ve şizofrenik diye adlandırılan yaşantıyı kendinde gözlemleyebilir. Yani kendini model bir psikoz yapabilir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
roxee Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 vücuttan atılamayan tek kimyasal ayrıca yıllar önce alınsa bile heran etkisinin ortaya çıkması mümkün gercekten baya bı tehlıkelı. .merak ettım acaba bılen varsa paylasabılır mı?bunu kullanan kısılerın yılllar sonra ne gıbı etkılerıyle karsı karsıya kalıyo??kulladıgı andakı etkıler mı yoqsa daha farklı mı?? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest mehmetemin102 Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 ama anlatılanlara göre baya güzel bişeye benziyormuş ya, düşünsene sürekli hayal dünyasında yaşıyosun , ne istesen görüyosun, istediğin kişiyle hayal ederek konuşuyosun daha ne isterki insan bilmem hoş bişey gibi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 ama anlatılanlara göre baya güzel bişeye benziyormuş ya, düşünsene sürekli hayal dünyasında yaşıyosun , ne istesen görüyosun, istediğin kişiyle hayal ederek konuşuyosun daha ne isterki insan bilmem hoş bişey gibi... ''Lsd gezileri'' her zaman olumlu sonuçlar vermez.Özellikle uyumsuz kişiler bu maddeyi aldığında,o güne değin denetim altında bulundurdukları dürtüleri dışavurulduğundan tehlikeli davranışlar gösterebilirler.Lsd etkisi altında yüksek yerlerden atlayarak,kendini ateşe vererek ya da çılgınca araba sürerek ölenlerin sayısı oldukça fazladır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest mehmetemin102 Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 16, 2007 ''Lsd gezileri'' her zaman olumlu sonuçlar vermez.Özellikle uyumsuz kişiler bu maddeyi aldığında,o güne değin denetim altında bulundurdukları dürtüleri dışavurulduğundan tehlikeli davranışlar gösterebilirler.Lsd etkisi altında yüksek yerlerden atlayarak,kendini ateşe vererek ya da çılgınca araba sürerek ölenlerin sayısı oldukça fazladır. hmm, bunları bilmiyorum, kontrolden çıkmadan hayal görmesi güzel olurdu ama, tabi böyle bi madde varsa, yani mesela adam birine aşık diyelim ve karşılık bulamamış, o maddeyi atınca aşık olduğu kişiyi görüyo konuşuyo mutlu ediyor bu onu, o kendi aleminde mutlu, istediği gibi yaşıyor hayal aleminde, yada hedeflerini tutturamamış insanlar hayal kırıklığı yaşıyorlar mesela ben bu mesleği icra edecem deyipte yada o noktayı hedefleyipte gelemeyenler, bi kompleks ve psikolojik bozukluk yaşarlar, ve bu psikolojik sorunların patlaması sonucunda akıl hastalıkları meydana gelir, dolayıısıyla böyle bi ilacın o etkileri göstermesi, yani kişinin hayallerini gerçek gibi yaşaması ve mutlu olması olayı beni etkiledi biraz, tabiki kimyasal maddeler zararlıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest elacayib Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 17, 2007 Zaten bu ilaç bir aralar şizofreni tedavisinde kullanıldı ama başarılı olamadı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cgds33 Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2007 uyuşturucuların tümü (hard yada soft, kimyasal yada doğal) güçlü beyin zehirleridir hayattan kısıtlı bi zaman için zewk alma isteği sonucunda acılar içinde kıwrandıran ağır bi ölüm beklio uyuşturucu mağdurlarını Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2007 uyuşturucuların tümü (hard yada soft, kimyasal yada doğal) güçlü beyin zehirleridir hayattan kısıtlı bi zaman için zewk alma isteği sonucunda acılar içinde kıwrandıran ağır bi ölüm beklio uyuşturucu mağdurlarını Kimyasal = doğal. Ne de olsa saf enerji değiliz ve saf enerji tüketmiyoruz. "Sentetik" demek istedin sanırım. "Kısıtlı bi zaman için zewk" sanırım "kısıtlı bir zaman için zevk" demek... Ne olur biraz özenelim dilimize. Wlla düzgün yzsn da anlarm. Hiçbir şey bu kadar basit değil. Çevremde uyuşturucunun her türü kullanıldı ve neden, nasıl başlandığını, neden, nasıl sürdürülüp bağımlı olunduğunu yıllarca gözlemledim. Uyuşturucu "mağdur"larından çok azı uyuşturucudan ölür. Eğer konumuz kullanım veya bağımlılık değil gerçekten mağduriyet ise o zaman uyuşturucu etkisi altında işlenen cinayetlerde, yapılan kazalarda ölenleri mağdur sayabiliriz tabii. Uyuşturucu kullanmayı marifet olarak görenler, özendikleri ünlüler gibi yaşamayı isteyenler, uyuşturucu bulundurmayı ve paylaşmayı sosyalleşme olarak görenler... Asıl harcanan bu bilinçsiz kişilerdir. Gerçek junkie'ler uzun uzun yaşar, pisliklerini çevrelerine bulaştırır, kendi hayatları bitmeden önce gerek alışkanlık aşılayarak, gerek çalıp çırparak, soyarak, öldürerek çok insana zarar verirler. Unutulan hep şudur: hiçbir uyuşturucu insana zaten barındırmadığı hiçbir şey veremez. Bunalımın dibinde sürünen birinin herhangi bir ilaç alıp mutluluktan uçması mümkün değildir... Mutluluk, öncelikle "bulmuş ve kullanmış" olmaktan gelir. Ama unutulmamalı ki bu "olumlu etki" sıklıkla ters teper. O zaman da depresyonun harbisi yaşanır. Aynı şekilde LSD veya başka halüsinojenlerle algının birden açılması da mümkün değildir. Ayık kafayla yaşanan bazı deneyimlerin karşılaşma mı, OBE mı, astral seyahat mi, icabet mi, yoksa psikolojik sorun göstergesi mi olduğunu tartışıyoruz bu sitede. Bunun çok daha beteri uyuşturucu etkisi altında yaşanır. Mal gelmiş, mal gidecek birine ne verirseniz verin, isterseniz at şırıngasıyla zerkedin, isterseniz bir pastahane dolusu kek olarak yedirin, isterseniz şöminede yakıp solutun, ı ıh. Vermeyince mabut... Çok şizoid bir yazı oldu ma anlatacak çok şey var ve kısa kesmeliyim. Kestirmesi şu: Hafif uyuşturucu kullananları aşağılamak ve ağır uyuşturucu kullananlarla asla görüşmemek cici bir çözümdür. Öneririm. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
karahulk Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 27, 2007 kimyasal biraz ters bi olay yaa..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.