Ancients Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Mayıs 6, 2015 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Videoyu izlemeden özür dileyerek bir şeylerden bahsetmek istiyorum. Ateistleri anlamaya çalışmayın. Sadece onlara bu konular hakkında muhabbet açmayın yeterli. Zira kendileri inanmaya başlayacaktır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ancients Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Videoyu izlemeden özür dileyerek bir şeylerden bahsetmek istiyorum. Ateistleri anlamaya çalışmayın. Sadece onlara bu konular hakkında muhabbet açmayın yeterli. Zira kendileri inanmaya başlayacaktır. Neye inanmaya başlayacaklardır? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Neye inanmaya başlayacaklardır? Bir güce, bir dine veya bir tanrıya. Artık siz ne diyorsanız. Ama zamanı gelince kendileri inanacaklardır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ancients Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Bir güce, bir dine veya bir tanrıya. Artık siz ne diyorsanız. Ama zamanı gelince kendileri inanacaklardır. Aslında bir ateist için konu inançtan uzaktır. Ben ateist değilim fakat ateist dostlarımdan gözlemlerimle bir çıkarım yapmam gerekirse, ateistler olaylara daha bilimsel bakmaktadır. Yani varoluşu herhangi bir güç, bilinmezlik veya metafizik şeylere dayandırmayı doğru bulmazlar ancak reddetmezler de. Ateistler için 'yaratıcı yoktur' diye bir şey söz konusu değildir. Sadece bir yaratıcı olduğu kanıtlanmadan bunu kabul etmek istemezler. Belki de Dünya'ya her ikisi de lazım. İnanan ve inanmayan lazım. Zira maalesef insanlık henüz, bir güce inanıp öte yandan bilime gerekli önemi vermemektedir. 100 yıl önce bile depremler, yıldırımlar, Tanrı'nın gazabı olarak yorumlanırdı. Bu sorun günümüzde de devam etmektedir. Henüz bilimin açıklayamadığı bir çok şey 'Tanrı mucizesi' olarak değerlendirilmektedir. Ben Tanrı'nın, bilimin açıklayamayacağı hiçbir mucize gerçekleştireceğini düşünmüyorum. Var olan her şey zaten bir mucizedir. Benim düşünceme göre ilk başta 'hayat' gelir. Bundan belki de 100 yıl sonra Tanrı / Yaratıcı diye bir şeyin hiç olmadığını bilimsel olarak ispat edebiliriz. Veya Tanrı'nın olduğunu ancak sorgulamanın ve bilimin sonuna kadar devam etmesi gerektiğini 'insanlık' olarak idrak ederiz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Beethoven ı anlamak filmi de sürükleyicidir tavsiye ederim . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DemirD Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Aslında bir ateist için konu inançtan uzaktır. Ben ateist değilim fakat ateist dostlarımdan gözlemlerimle bir çıkarım yapmam gerekirse, ateistler olaylara daha bilimsel bakmaktadır. Yani varoluşu herhangi bir güç, bilinmezlik veya metafizik şeylere dayandırmayı doğru bulmazlar ancak reddetmezler de. Ateistler için 'yaratıcı yoktur' diye bir şey söz konusu değildir. Sadece bir yaratıcı olduğu kanıtlanmadan bunu kabul etmek istemezler. Belki de Dünya'ya her ikisi de lazım. İnanan ve inanmayan lazım. Zira maalesef insanlık henüz, bir güce inanıp öte yandan bilime gerekli önemi vermemektedir. 100 yıl önce bile depremler, yıldırımlar, Tanrı'nın gazabı olarak yorumlanırdı. Bu sorun günümüzde de devam etmektedir. Henüz bilimin açıklayamadığı bir çok şey 'Tanrı mucizesi' olarak değerlendirilmektedir. Ben Tanrı'nın, bilimin açıklayamayacağı hiçbir mucize gerçekleştireceğini düşünmüyorum. Var olan her şey zaten bir mucizedir. Benim düşünceme göre ilk başta 'hayat' gelir. Bundan belki de 100 yıl sonra Tanrı / Yaratıcı diye bir şeyin hiç olmadığını bilimsel olarak ispat edebiliriz. Veya Tanrı'nın olduğunu ancak sorgulamanın ve bilimin sonuna kadar devam etmesi gerektiğini 'insanlık' olarak idrak ederiz. Ancients 1-2 noktada kronik yanlışlar var müsadenle onları belirtmek isterim. Ateizmde; Bırakalım sadece tanrıyı, tanrıyla birlikte diğer tüm metafiziksel olgular reddedilir. Yani kesinlikle bu tür kavramlar ateizm için yok hükmündedir. Ateimde tanrıyı reddetmek veya inanmak gibi birşey yoktur çünkü olmayan birşey reddedilemez. Ateizme göre; bilimin bazı konuları şu an veya o an için açıklayamaması, açıklayamacağı anlamına gelmez. Son olarak konuyla ilgili kişisel görüşümü eklemek istiyorum. Ateizm ile din asla yarıştırılamaz çünkü dinler ''Ya varsa?'' sorusundan ileriye gidemez. Dolayısı ile bu soru ile ateizm karşısında küçük düşmüş olur. İyi forumlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ancients Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Ancients 1-2 noktada kronik yanlışlar var müsadenle onları belirtmek isterim. Ateizmde; Bırakalım sadece tanrıyı, tanrıyla birlikte diğer tüm metafiziksel olgular reddedilir. Yani kesinlikle bu tür kavramlar ateizm için yok hükmündedir. Ateimde tanrıyı reddetmek veya inanmak gibi birşey yoktur çünkü olmayan birşey reddedilemez. Ateizme göre; bilimin bazı konuları şu an veya o an için açıklayamaması, açıklayamacağı anlamına gelmez. Son olarak konuyla ilgili kişisel görüşümü eklemek istiyorum. Ateizm ile din asla yarıştırılamaz çünkü dinler ''Ya varsa?'' sorusundan ileriye gidemez. Dolayısı ile bu soru ile ateizm karşısında küçük düşmüş olur. İyi forumlar. İyi de söylediğimden farklı ne söyledin? Ben 'ateizm bilimsel ispatı yapılana kadar o şeyi yok kabul eder' dedim sen tanrıyı ve metafizik şeyleri kabul etmez dedin. Söylediğimle söylediğinin arasındaki tek yanlış 'Ateistler tanrıyı kesinlikle reddeder' yanlışı. Hayır. Ateistler bilimsel ispatı yapılana kadar yok kabul eder yani reddeder. Aynı şey cinler, varlıklar ve diğer tüm metafizik olaylar için geçerlidir. Yarın, cinlerin foton boyutta varlıklar olduğu kanıtlanırsa ( öyledir demiyorum örnek veriyorum ) o zaman Ateistler cinlerin varlığını kabul etmeyecekler mi? Elbette bir varlık olarak kabul edecekler zira kanıtlanmış olacaktır. Bu yüzden 'kesin reddederler' yerine 'ispatı yapılana kadar kabul etmezler/reddederler' demek daha doğru olur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DemirD Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 6, 2015 İyi de söylediğimden farklı ne söyledin? Ben 'ateizm bilimsel ispatı yapılana kadar o şeyi yok kabul eder' dedim sen tanrıyı ve metafizik şeyleri kabul etmez dedin. Söylediğimle söylediğinin arasındaki tek yanlış 'Ateistler tanrıyı kesinlikle reddeder' yanlışı. Hayır. Ateistler bilimsel ispatı yapılana kadar yok kabul eder yani reddeder. Aynı şey cinler, varlıklar ve diğer tüm metafizik olaylar için geçerlidir. Yarın, cinlerin foton boyutta varlıklar olduğu kanıtlanırsa ( öyledir demiyorum örnek veriyorum ) o zaman Ateistler cinlerin varlığını kabul etmeyecekler mi? Elbette bir varlık olarak kabul edecekler zira kanıtlanmış olacaktır. Bu yüzden 'kesin reddederler' yerine 'ispatı yapılana kadar kabul etmezler/reddederler' demek daha doğru olur. Tabi şimdi bu noktada ''metafizik nedir? '' den başlamak lazım ama sen aynı şeyleri söylediğimizi ve hatta ve hatta tek farklı kısımda benim söylediğimin yanlış olduğunu söylediğin için , benim ekleyecek birşeyim yok. Cevabı yazarken bambaşka şeyler söylediğimizi düşünmüşüm ama heralde yanılmışım. İyi forumlar. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Darkboys Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 inanç konusunda bir eksikliğim yok, ama bu adam süper gerçekten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 O üç kavramın aynı olduğunu Kuran kurslarındaki çocuklara anlatıyorlar. Onlara hitap ediyor sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
indigo55 Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 O üç kavramın aynı olduğunu Kuran kurslarındaki çocuklara anlatıyorlar. Onlara hitap ediyor sanırım. Bir şeye gönderme yapiyorsan söylediğin şey hakkında bilgili olmalısın deist için bu kavramlar ayrılır ama dinde sabittir Her şeyi yaratan ile dini gönderen aynıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Bir şeye gönderme yapiyorsan söylediğin şey hakkında bilgili olmalısın deist için bu kavramlar ayrılır ama dinde sabittir Her şeyi yaratan ile dini gönderen aynıdır.Her şeyi yaratan, din göndermemiş de olabilir. Ne yazdığımı bilirim ben. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalanormal888 Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Deist için din gönderen yoktur uyduran vardır. O da insan. Yaratan tabi Tanrı'dır. En azından bu kavram bana göre ayrılmıyor direkt birbiriyle bağdaşıyor. Ayrıca her şey için kanıt isteyenler dinlerin kanıtını bana sunabilirler mi ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BloodwitcH Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Aslında bir ateist için konu inançtan uzaktır. Ben ateist değilim fakat ateist dostlarımdan gözlemlerimle bir çıkarım yapmam gerekirse, ateistler olaylara daha bilimsel bakmaktadır. Yani varoluşu herhangi bir güç, bilinmezlik veya metafizik şeylere dayandırmayı doğru bulmazlar ancak reddetmezler de. Ateistler için 'yaratıcı yoktur' diye bir şey söz konusu değildir. Sadece bir yaratıcı olduğu kanıtlanmadan bunu kabul etmek istemezler. Bahsettiğiniz felsefi akıma "Agnostisizm" deniliyor. Ateizm ile tamamen farklıdır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
indigo55 Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Her şeyi yaratan, din göndermemiş de olabilir. Ne yazdığımı bilirim ben. Benim en çok anlamakta zorluk çektiğim deistler zaten siz takılın ben yukardayım olay haşa . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Benim en çok anlamakta zorluk çektiğim deistler zaten siz takılın ben yukardayım olay haşa . Deist de sayılmam. Tanrı'nın evreni yaratıp, kendi haline bıraktığına da inanmıyorum. Kategorize edilmeye de karşıyım. Herkesin inancı özgündür aslında. İllâ bir kalıba sokulamaz. Gereği de yoktur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
byglos Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 2015 İnançlar hür ve hür olmalıdır.İnançlar bastırıldığı kadar şişer ve genişler.Lakin şu koca dünyada tek bir kaygım var.Her şey olup bittikten sonra "Pardon, kuzenim yazmış" deyebileceğimiz bir platformun olup olmaması. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
indigo55 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2015 İnançlar hür ve hür olmalıdır.İnançlar bastırıldığı kadar şişer ve genişler.Lakin şu koca dünyada tek bir kaygım var.Her şey olup bittikten sonra "Pardon, kuzenim yazmış" deyebileceğimiz bir platformun olup olmaması. Merak etme evren yanlışlıkla oluşmuyacak kadar mükemmel Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2015 Materyalizm ve ateizm, 21. yy. biliminin yanında, modası çoktan geçmiş ideolojilerdir. Kuantum fiziğine göre, maddeyi "var" eden "bilinç"tir. Bkz: Çift yarık deneyi. Bilinç, yani düşünce, maddeden önce gelir. Bunun, idealizmle falan da, ilgisi yoktur. İdealizmde, her şey "aşkın" bir bilinçte "var" dır. Burada söz konusu olan, sadece insan bilincidir. Burada klasik mantık işlerliğini yitiriyor. O yüzden, anlaşılması zor, hatta imkansızdır. Fizikçiler bile anlamış değil. Fakat, deneyin sonucu, böyle olması gerektiğini söylüyor. Konuyu bilmeden, fikir yürütmeye kalkacak olanlar lütfen yazmasın. Çok rica ediyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
emir869 Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 8, 2015 Benim en çok midemi bulandıran şey: Her haltı yedikten sonra tövbe ederek ya da tanrıya yalakalık yaparak tüm sorumluluktan kurtulabileceğini düşünen insanlar. Herşeye mutlaka bir kılıf bulabiliyor nasıl olsa dinler. Cinayete, tecavüze, işkenceye, başkasının malını yemeye. Açık açık kim zerre hayır işlerse onu görecektir, kim zerre kadar şer işlerse onu görür (zilzal suresi ayet 7-8) . Diye belirtilse de ne hikmetse bu insanoğlu onu da istediği gibi yorumlar, eğer lehine yorumlayamazsa da görmezden gelir. Hatta kuranda bu dini az bir para için bile pazarlayacak insanlar olacaktır onların yeri cehennemdir diye ayet de olsa onlar da görmezden gelinir. Ben deistim ama birisi müslümanım diyorsa ondan kuranın tüm hükümlerine açık ve net bir şekilde uymasını beklerim. Eğer birileri dine tiksinerek yaklaşıyorsa bunun nedeni ortalıkta gezinen dindar görünümlü yaratıklardır. İşine gelmeyen ayetleri nasıl da görmezden geliyorlar. Kısa hikayelerden oluşan bir kitap değil ki bu sadece beğendiğin kısımları okuyasın onu kabul edesin. Zaten gerçekten ahirete inanan birisinin mevlana gibi olup ölüm benim doğumgünümdür, benim rabbime kavuşma günümdür demesi lazım. Eğer bir insan ölümden it gibi korkuyorsa anlayın ki yaptıklarının hesabını vermeye kendisinin de yüzü yoktur. İnananlar için bu dünya bir sınav, bir cehennemdir. Elinize bir kuran meali alın okuyun ve müslümanım diyenlere bakın bakalım kaç tanesi bu kriterlere uyuyor. Ondan sonra ateistleri anlamaya çalışırsınız. Hatta önce kendinizi bi anlamaya çalışın. Madem hesap gününe inanıyorum neden bunları yapıyorum diye. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Balcan Yanıtlama zamanı: Mayıs 10, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 10, 2015 Benim en çok midemi bulandıran şey: Her haltı yedikten sonra tövbe ederek ya da tanrıya yalakalık yaparak tüm sorumluluktan kurtulabileceğini düşünen insanlar. Herşeye mutlaka bir kılıf bulabiliyor nasıl olsa dinler. Cinayete, tecavüze, işkenceye, başkasının malını yemeye. Açık açık kim zerre hayır işlerse onu görecektir, kim zerre kadar şer işlerse onu görür (zilzal suresi ayet 7-8) . Diye belirtilse de ne hikmetse bu insanoğlu onu da istediği gibi yorumlar, eğer lehine yorumlayamazsa da görmezden gelir. Hatta kuranda bu dini az bir para için bile pazarlayacak insanlar olacaktır onların yeri cehennemdir diye ayet de olsa onlar da görmezden gelinir. Ben deistim ama birisi müslümanım diyorsa ondan kuranın tüm hükümlerine açık ve net bir şekilde uymasını beklerim. Eğer birileri dine tiksinerek yaklaşıyorsa bunun nedeni ortalıkta gezinen dindar görünümlü yaratıklardır. İşine gelmeyen ayetleri nasıl da görmezden geliyorlar. Kısa hikayelerden oluşan bir kitap değil ki bu sadece beğendiğin kısımları okuyasın onu kabul edesin. Zaten gerçekten ahirete inanan birisinin mevlana gibi olup ölüm benim doğumgünümdür, benim rabbime kavuşma günümdür demesi lazım. Eğer bir insan ölümden it gibi korkuyorsa anlayın ki yaptıklarının hesabını vermeye kendisinin de yüzü yoktur. İnananlar için bu dünya bir sınav, bir cehennemdir. Elinize bir kuran meali alın okuyun ve müslümanım diyenlere bakın bakalım kaç tanesi bu kriterlere uyuyor. Ondan sonra ateistleri anlamaya çalışırsınız. Hatta önce kendinizi bi anlamaya çalışın. Madem hesap gününe inanıyorum neden bunları yapıyorum diye. Hoca su son cumlenin cevabini vermek istiyorum pek anlamam boyle konulardan ama dinleyip ogrendigim kadariyla birseyler soylicem. "madem hesap gunune inaniyorum neden bunlari yapiyorum" bu aslinda insanin yaratilisinda var. Birisini alsan karsina desenki sana en sevdigin tatlidan istedigin kadar getiricem yiceksin ama yedikten sonra sana saglamina bir tane tokat aticam, kabul etmez ama en sevdigin tatlidan getiricem istedigin kadar yiceksin 20 yil sonra sana 20 tane saglamina tokat aticam desen, kabul eder. Buda buna benziyor Allah dunyada yapilanlarin cezasini hemen vermiyor normal yasantimiza devam ediyoruz ilerde cekecegimiz azapta bizi korkutmuyor. Inaniyoruz ama korkmuyoruz. Hem fitratimiz yaratilisimiz geregi hemde yeterince inanmadigimizdan. Ben kiz arkadasima babandan korktugun kadar Allahtan korkuyor musun dedim elini vicdanina koy dogruyu soyle dedim. Hayir sanirim dedi. Cunku bi yanlis yapsa babasindan aninda tepki gorcek ama Allah hesap gunune birakiyor. Bu yuzden bu rahatligimiz. Aslinda bu dunyada da yaptiklarinin cezasini ceken kavimler olmus. Helak edilenler olmus ama bize ders olmamis ve olmuyor oda ayri mesele Ben bu soylediklerimi kendimi disarda tutup burdakileri yargilamak icin soylemedim bilakis kendimde olan seyleri kendi yanlislarimi gorerek soyledim ne varsa. zaten dedigim gibi pek tartisabilecek bir bilgi dagarcigim yok bu konularda ama birazcik birseyler bildigim bi yere deginildigi icin birkac cumle yazmak istedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Mayıs 10, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 10, 2015 Harika anlatmis. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.