Topal Kırkayak Oluşturma zamanı: Haziran 2, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 2, 2015 http://i.hizliresim.com/wbONNj.jpg http://i.hizliresim.com/l7498X.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Haziran 2, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 2, 2015 -Ode to Grania- Bab / 1 - Grania 1. Kedimizden bir parça sakladık o delinmez hislerimizin içindeki kırılgan sandıklara 2. Kırık parçalarımızı yapıştırarak Bir duvar inşa edelim istedim Ham maddesi sen! 3. Oluşturmasın bilincimizin sınırlarını Soluk imkânsız anlar Kaybolalım birbirimizde, her dilde! 4. Göklerin atık kutsal matemi sarsın Hiçliğe mahkûm asil ruhlarımızı Bir kıyıdan diğerine 5. Daha çıplak ve rasyonel nedenler üretelim Karmaşık ruhlarımızın rotalarına Limanlardan müstesna 6. Seni tanıdıktan sonra farkına vardım Ruhlar arası mesafenin bu kadar kısa olduğunun 7. Teninin kokusundan parfüm yapsınlar sadece benim soluduğum kitap kokum olsun o benim, bin yıllarca okuduğum 8. Sevebilsek birbirimiz sadece ve sadece kuşların hatırına!! 9. Uyanmanı, gözlerinin açılmasını bekliyor kutup yıldızı utanmak için. 10. Bilinçaltın yuvam olsun Bahçesinde teninin kokusu Tanrıların çiçeği olan! 11. Tüm yaratılış mitlerinde Elimin yaratılış sebebiydi Diz çöktüren tenin! 12. Biliyorum artık kalbinden Kalbime giden Tüm kestirme yolları. 13. Hangi maddeden yapılırdı mana Bellek kabuklarımızın altında sakladığımız? 14. Güzelliğinden özge güzellik olmayan güzel insan! · Grania / Keltçe / Aşk *Dedicated to Penguen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Haziran 2, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 2, 2015 Bab / 2 – Pytanie? 1. Ve kadın tebessümünü Dola’dan mı almıştı? Yıllarca inkâr ettiği öz müydü kadın? Ruhuna iyi gelen antik bir kılık kokusu mu? 2. Ödünç verirler miydi birbirlerine kabuklarını? Sinebilirler miydi birbirlerine iki mantık arası yankı kadar? Unuturlar mıydı zamanın bilincini birbirlerinin kuytularında? 3. Yaşayabilir mi iki insan tek ruhla? Yoksa bir uçurum çiçeği miydi aşk? Kalpten mor bir şehir? 4. Olur muyum pir-i mugan ateşine taparsam? Olur musun pir-i mugan? Vermek için aşkının şarabından? 5. Var mısın beraber intikam almaya yalnızlığımdan? Var mısın kalbimin incittiği kuşları özgürleştirmeye? Ya haddini aşan yağmuru yadsıyabilir misin bir ömürce? 6. Kaygısı geçmiş bir ömre davet etsem gelir misin? Cebinde ruhuma çerçeve getirir misin? Gamzelerin dünya, yasak elma ikram eder misin? 7. Bir çuval tebessümle gelmeni istesem? Nazlansan, erzakım bitti desem? Üstünde şiir yüzen nehirlerle geliyorum desen, sözünü dinlesem? 8. Neden kendimi meyvesi iskarpela olan bir ağaç gibi hissediyorum? Gövdesi ıhlamur, neden? Yoksa sen kündekâri ustası mısın? 9. Ruhum göç mü etti, iltica mı sana? Kırık kanatlı olması da mı olamadı bahane? Biler misin ruhunda bu firarı, kalsın beden virane? 10. Tanrı’ya atılmış çizikler miydi yaşadıklarımız? Sebep tali güdüler miydi ilahi kavram ile karşılaşmaya? Unutur muydum dünyanın üçte ikisini kubbesiyle beraber, gökkuşağını kandırmaya? 11. Kutlayalım mı yazgıyı kandırdığımız günü? Arka fonda bebeklikten kalma bir şişe rakı olsa? Yaşadıklarımız biraz meze? 12. Doyar mıyız birbirimize her gün şeb-i yelda olsa? Gelinlikten mi yapılmış tenin, üstünde aşk işlemesi? Neden koşar dörtnala kötürüm kalbim, her dokunuşta? 13. Kodlanır mı ruha koca bir yaşam? Küf mü tutar dualar senle beraber olmaya başladıktan sonra? Hangi çığlık daha bakir olur gecenin sonunda? 14. Beni arıyordum, sende miyim? Sende kaybolan bir imge miyim? Olur musun mülteci med cezir’im? (gelen, gitmeyen) · Pytanie / Lehçe / Soru · Dola / Slav Mitolojisi / İnsan kaderini şekillendiren koruyucu ruh *Dedicated to Penguen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 4, 2015 Bab / 3 – انا / Ene 1. Çünkü uçları sivriltilmiş kelimeler batmamalıydı ruha Yoksa açık bırakılırdı kapısı Hutame’nin! Gönüllüler bir uçtan diğer uca. 2. Hamim ile yıkansam bile Geçmesin üzerimden kokun Olmayayım düşman Tanrı’ya! 3. Uzamsal zekâya sahip bir renk körüydüm Boyuttan yoksun bir varlık mimarı Siyah beyaz oldu ikimize inşa ettiğim eğreti tapınaklar 4. Seni tanımak istemiştim kendimden önce Bulabilmek için içime giden yolun rotasını Yolun sonunda bulacağım tapınağımda ermek için sana 5. En iyilerin toprağında kösteklenirken ben Nergisten yaptılar darağacımı Bir tekme kaldı sadece duygudaşlıktan yapılmış sehpaya 6. Neden hayata uygulanmazdı uslamlamaların hepsi? Mecaz mıydı yaşamımız? Yoksa üstünde mi çok fazla gerçeğin? 7. Hayat değirmeninde öğütüldüğüm zaman Bırakırım beden denilen kostümü Toprağın altında yüklenmek için yazgımı 8. Olmalı bir yerlerde ben öldükten sonra beni sevecek olan Tamamlayabilmem için yedinci halkayı çağıran beni geri O iki kişilik sokak çıkardı Moksha’ya 9. Aldım kaptan köşküne kendimi dümende iki kaptan Koca bir okyanustu terin Mirra gözyaşlarından olan Dedi yandaki vuslat yakın, dayan 10. Yaşanır mı tanrıyla aynı çatı altında Nehirler damlaları taşırken omuzlarında tabut gibi Ben, benle kavgalı 11. Hayat boyu süren tutarlı illüzyonlar sağladı Büyük resimdeki rastlantısal rutinler içinde Tezahür eden afakî kişiliklerimi gerçekleştirmeyi 12. İçindedir Tanrı’nın belirsizlik Belirsizlik içinde devinen ben Olamamalıyım ruhlarımızın sayfaları arasında ayraç 13. denizi olmayan kentlerde mesaj şişesi içinde küfür bulmak gibiydi kalbinde, delik ruhumun izdüşümünü bulmak mucizeydi belki, biraz yeşil gökyüzü, biraz kırmızı 14. Metrelerce sevgi yağıyordu gözlerimden Yansıyordu yüzüne ruhunun ıslanmış mimikleri Öpüyordum!! *Dedicated to Penguen Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.