Lethal Perfection Oluşturma zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Haziran 24, 2015 Merkür mitolojide Eski Polonyalı süvariler gibi kanatlarla süslenen ve oradan oraya beş para istemeden koşuşturup duranı temsil eder. "Tanrıların habercisi" olarak bilinir. Tasvir edilen şekil sürekli bir şeyler alıp bırakan ve hızlıca koşuşturup durandır. Tam olarak varlığı budur. Gezegen olarak da Merkür ilk aşamada bu şekilde ele alınır. Merkür hızlı hareket yapısıyla ilk olarak hızlı bir trafiğin temsilcisi kabul edilir. Bu trafik sistemiyle neyi kastettiğimi biraz açarsam anlayacağınızı kabul ediyorum. Gerçekten sıcak bir çaydanlığa dokunduğunuzda parmak ucundaki sinirler uyarılır ve oda öbürünü uyara uyara omuriliğe kadar sinirler işler. Omurilik bunu beyine göndermeden önce refleks olarak parmağı geri çeker ve omurilikten kaslara "Parmağını geri çek" mesajı yine aynı sinirler vasıtasıyla gönderilir. Eğer omurilik böyle bir durum karşısında ne yapması gerektiğini bilmiyorsa mesajı almış beyin işin içine girer ve "Gerizekalı ne yaptığını zannediyorsun kendini yakacaksın!" diye düşünür parmak kaslarına o sinirler vasıtasıyla "Parmağını geri çek!" uyarısı gönderilir. Bunların hepsi bir, bilemedim iki saniyeden az süre içerisinde gerçekleşir. Muhteşem değil mi? Buna benzer bir muhteşem sistem e-mail sisteminde görülür. Siz e-mail yazdıktan sonra "Gönder!" tuşuna bastıktan o mesajın doğrudan e-mail adresini aktarıldığını mı düşünüyorsunuz? Üzgünüm ama pekte öyle değil. E-mail yazdığınız program veya web sitesi bunu mda işlemine gönderir. Bu işlem bulunduğunuz ağ içerisindeki (Eğer hotmail veya gmail gibi bir servis kullanıyorsanız bunu e-mail sağlayıcının ağındaki olarak varsayın) e-mail sunucuna gönderir. Bu email sunucusu bunu e-mail gönderdiğiniz kişinin kullandığı e-mail sunucusuna gönderir ve e-mail sunucusu kendi ağına bağlı olan e-mail gönderdiğiniz kişiye sizin yazdığınız "Ya kardo benim bilgisayar dondu da... Muhasebe kayıtlarını işliyordum baştan yazmak istemiyorum. Bir el atsana?" şeklindeki maili istemiş olduğunuz kişiye yönlendirir. Oda size "Tamam beş dakikaya geliyorum" şeklinde mesaj yazar ve anlatmış olduğum aynı olaylar sonucu bu cevabı görürsünüz. Aynen vücuttaki sinirlerin işleyiş biçimi gibi bütün bu süreç bir saniye gibi komik bir sürede işler. Bu sistem sadece e-mailde değil Whatsapp, Facebook'un mesajlaşma servisi gibi servislerde de mevcuttur fakat düzlenen arayüzler bunu çok farklı olaylarmış gibi algılamanıza nede olur. Bu iki sistemin ortak yönünü sanırım kavradınız. İkisi de hızlıca iletişimi gerçekleştirir ve karmaşık gibi görünen aşamaları hayran olunası sürelerde geçer. İşte bu iki muhteşem sistemin ortak noktası Merkür ile temsil edilir. Kişinin analitik dehasının da yıldız haritasında görünen Merkürle gösterildiği bilinir. Analitik düşünme de aynen bu şekil sistemlerdeki gibi bir başka sistemdir. Kişi bir nesneyi gördüğü zaman onu tanımlar, ne işe yaradığını düşünür ve ne işlerde kullanabileceğini anlar, bunu eyleme geçirir. Bu olaylar eyleme geçirilirken beyin içerisinde neler dönüp bittiğini anlatmak isterdim ancak tip bilgim buna yetmiyor. Buyrun, yıldız haritanızdaki Merkür'ü yazın. Ben veya başka ilgililer ne olduğunu söylesin. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugse Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 benim merkürüm başakta let fakar başakları hiç sevmem.hiçbir ortak payda da buluşamayız.annemin merkürü balıkta işi mücadele etmeden kadere bağlar düşünceleri ama öylesin desen inkar eder o ayrı.annem dışında merkürü balıkta olupta mantıklı insanlarda tanıdım.kardeşimin merkürü aslan ama o venüsün birleşmesi bişeye yaramamış.büyüdükçe koptu benden bir tür ruh hastasına dönüştü. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
masal perisi Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 aslan da ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 benim merkürüm başakta let fakar başakları hiç sevmem.hiçbir ortak payda da buluşamayız.annemin merkürü balıkta işi mücadele etmeden kadere bağlar düşünceleri ama öylesin desen inkar eder o ayrı.annem dışında merkürü balıkta olupta mantıklı insanlarda tanıdım.kardeşimin merkürü aslan ama o venüsün birleşmesi bişeye yaramamış.büyüdükçe koptu benden bir tür ruh hastasına dönüştü. Merkür Balıkta olması elbette mantıklı düşünmeyi ve kaderci olmayı engellemez. Ancak mantıklı düşünmeyi oldukça zorlaştırır, yani yavaşlatır ve kişiyi iletişimden kopuk sayar. Kaderci düşünce biraz Merkür Yengeç ve Merkür Oğlak işi. Ek olarak Merkürünün başak olması kişinin Başaklarla süper anlaştığını falan göstermez elbet. Başak gibi düşündüğünü ve el işlerinde becerikli olduğunu gösterir. aslan da ... Bu kişinin dediğinin arkasında durduğunu, her dediğini ve yaptığını gösteri haline getirdiğini gösterir. Disipline olmak konusunda ciddi sıkıntılarda gösterir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ilithyia Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Uuu benim koçmuş o.o Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Merkür'üm Yay burcunda. Detaya saplanma eğiliminde aşırılık olmasa iyi aslında. İlgi alanları geniş, sürekli yeni şeyler öğrenmek isteyen, hızlı öğrenen insanlarmış. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Uuu benim koçmuş o.o Merkür Koç olanlara bir şey anlatamam ben. Sürekli "Evet? Sonra? Eee?" derler ve işin sonunda hiçbir şeyi kavramış olmazlar. Sürekli hızlı düşünüp hızlı karar veren bir düşünce yapısını gösterir. Her işi hızlı bitirir, konuşmalarda her şey birbirine girer çünkü hızlı konuşurlar. Merkür'üm Yay burcunda. Detaya saplanma eğiliminde aşırılık olmasa iyi aslında. İlgi alanları geniş, sürekli yeni şeyler öğrenmek isteyen, hızlı öğrenen insanlarmış. Benimde Merkür'üm yayda. Hiçbir şey anlamadığı herde bilme eğilimi verir bu, kişi biliyormuş gibi düşünme havasına çok iyi girer. Anlattıkça kendisi de çok şey öğrenir. Bilgiyi işleme yeteneğinden yoksunluk verir, sakarlık verir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugse Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Merkür Balıkta olması elbette mantıklı düşünmeyi ve kaderci olmayı engellemez. Ancak mantıklı düşünmeyi oldukça zorlaştırır, yani yavaşlatır ve kişiyi iletişimden kopuk sayar. Kaderci düşünce biraz Merkür Yengeç ve Merkür Oğlak işi. Ek olarak Merkürünün başak olması kişinin Başaklarla süper anlaştığını falan göstermez elbet. Başak gibi düşündüğünü ve el işlerinde becerikli olduğunu gösterir.lethal tam tersine annem eline bir şey yakışmıyo der pratik ol diye aşağılardı.ben kendimden emindim ama ona göre hiç pratik değildim.hiç istediği kokoş pratik yüksek topuklu ayakkabı ile düzgün yürüyen ve bu ayakkabıları seven.sürekli insanlara şirketlerin halkla ilişkileri gibi davranan bir evlat olamadım.o da senelerce kaktı kafama bu düşüncelerini. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Benimde Merkür'üm yayda. Hiçbir şey anlamadığı herde bilme eğilimi verir bu, kişi biliyormuş gibi düşünme havasına çok iyi girer. Anlattıkça kendisi de çok şey öğrenir. Bilgiyi işleme yeteneğinden yoksunluk verir, sakarlık verir. Bence bilişsel yetenekleri zayıf değildir. Merkür yaydaysa çabuk öğrenebilir. Güneş burcu da yaysa öğrendiğini iyi saklar ve satmasını iyi bilir. Merkürün yayda olması insanı açık fikirli yaptığı için daha çok şey öğrenirler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Bence bilişsel yetenekleri zayıf değildir. Merkür yaydaysa çabuk öğrenebilir. Güneş burcu da yaysa öğrendiğini iyi saklar ve satmasını iyi bilir. Merkürün yayda olması insanı açık fikirli yaptığı için daha çok şey öğrenirler. Dedikleri yanlış değil ancak ben Yay semboliğine göre konuşuyorum. Yayda kendisine ait şeyi olduğundan daha yüce görme vardır, Merkür Yayda da çok bildiğini zannedip zamanla gerçekten bilmek var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
tugse Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 bide ne iş yapar diyince baslıkta sicil kartına bakmak lazım demek geldi içimden Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sexxx Dreams Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 24, 2015 aslan da ... Aslan Merkür'ü severim ben. Konuşma becerisi verir ama bu beceri konuşarak dikkat çekme ve etkileme becerisidir, ikna yani. Enerjik ve eğlenceli bi insan yapıyor kişiyi. Bir de ses güzelliği veriyo ilginçtir ama. Benim Merkür'üm retro ve terazide. Güneşle kavuşumda. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.