legenid Oluşturma zamanı: Temmuz 11, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Temmuz 11, 2015 hep sormuşumdur din nedir felsefe nedir diye insanlar bir şeye inanmak zorundadır ve bu öyle olmuştur bana göre dinler felsefedir din yaratıcı-insan ilişkisinde köprü kuran bir araçtır bana göre islam hristiyanlık ve diğer dinler kurucuları öldükten sonra bir taraf olmuştur yükselmiş üstad dediğimiz bu kurucular insanlara ışık rehber yol olmuştur aslında bütün dinler iyiliği emreder kötülüğü sakındırır aslında bütün dinler doğruluğu emreder amaç o zaten ben dinlere değil yaratıcı ve yükselmiş üstatlara inanıyorum sizce neye inanıyorsunuz tartışalım seviyeli Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2015 Varlık ve değer bakımından ortak yönleri var ama yöntem ve kaynak bakımından farklılıkları vardır... En basitinden din ilahi kaynaklı elçiler tarafından yürütülür felsefe ise insani akıl tarafından yürütülür 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 2015 yükselmiş üstatlar kötü bir kavram- herkes Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
serpentine Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Dinler dindir. Hiçbir dindar dinlere felsefe, peygamberlere de yükselmiş üstat demez. Bu, namaz kılmayanların günde 3 vakit kılınması gerektiğini iddia etmesi gibi bir şey. Dinin tanrı emri olduğuna inanır ve uygularsın. İslam felsefesi ya da Mevlana'nın kuantum tekniği gibi şeyler de dinlere new age kafasıyla bakan birinin çıkarımlarıdır ancak. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Din ve felsefe , İkisininde amacı ölüme hazırlıktır . Ölümü ; hayatın oluşturucu ve kurucu bir parçası olarak kabul eden değerler üretmeyi amaçlamak ve bunun bilinci ile bir yaşam sürmeyi disiplinize eden öğretiler bütünü oluşturmak . ikisininde gaye ve varoluş nedeni .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legenid Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Dinler dindir. Hiçbir dindar dinlere felsefe, peygamberlere de yükselmiş üstat demez. Bu, namaz kılmayanların günde 3 vakit kılınması gerektiğini iddia etmesi gibi bir şey. Dinin tanrı emri olduğuna inanır ve uygularsın. İslam felsefesi ya da Mevlana'nın kuantum tekniği gibi şeyler de dinlere new age kafasıyla bakan birinin çıkarımlarıdır ancak. nedein olmasın olmaadığı için dinde kan dökülüyor Din ve felsefe , İkisininde amacı ölüme hazırlıktır . Ölümü ; hayatın oluşturucu ve kurucu bir parçası olarak kabul eden değerler üretmeyi amaçlamak ve bunun bilinci ile bir yaşam sürmeyi disiplinize eden öğretiler bütünü oluşturmak . ikisininde gaye ve varoluş nedeni .. katılıyorum sidara doğru söylüyor ikiside ölüme hazırlıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legolas Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 olabilir, olmayabilir, oladabilir, belki, kısmet, istisna, hayırlısı, doğrudur, yanlıştır, hiç bir şey bilmiyorum. hepsinin ihtimali var... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Heretik Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Dinler felsefe değildir, hatta esaslı zorlayıcı bir felsefi fikirin yanına bile yaklaşamaycak kadar katı, kapalı inançlar topluluğudur. Korkanlar için mükemmel sığınaklar, görebilenler içinse bireyi düşük bir seviyede kıstıracak zincirlerdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Din ibranice yargılama anlamına gelir . Felsefede ; İnsanın tanrı rolüne bürünerek , Hayatı ve sistemi yargılamasıdır . Nasıl bir yargılama mekanizmasına sahip olduğunuz hakkında ; Astrolojik natal haritanızı , Deneyimleriniz , obje ve sujelerle ilişkilenme biçimlerinizi gözlemlemenizi tavsiye ederim . Tanrının nasıl bir yargılama mekanizmasına sahip olduğu hakkında ise ; Evren yasaları ve Kuranı gözlemlemenizi tavsiye ederim ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
indigo55 Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Felsefe cevaplardan değil sorulardan oluşur , din ise cevaplardan oluşur. Sen şimdi ben müslüman oldum diyen birinin dindeki diğer kurallara uymamasından sonra bakın adam öldürdü diyemezsin mantıken , sorun dinde değil o dine uymamasında gerçekleşir. Herkes kendi dininin emirlerine uysa bir problem yok bence sen terör örgütlerinden falan bahsediyorsan işin bir siyasi boyutunu vb. araştır istersen hala 21 Eylül saldırısının Radikal islamcılar tarafından gerçekleştiğini sananlar var. İslamda kuranda geçen herhangi bir ahlak tutumunu beğenmediysen neyse de insanların tutumundan dolayı yapıyorsan saçma olurdu. Dinlerden şundan bundan bir şeyler toplamaya çalışıp kendine düzgün bir yol seçemeyebilirsin toplama bilgisayar değil bu bu bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmeden kendine bilgisayar inşa etmen mantıksız , bu şeylerden oluşturduğun gittiğin yolda hepsi aynı yere çıkıyordur belki ben bilemem ama biz yolda yaptıklarımızdan sorumluyuz zaten. İşi kendin araştırmalısın Pes 2014 grubuna girip pes mi daha iyi fifa mı dersen pes derler Fifa grubuna girersen fifa derler , en azından kararsız kaldığın konularının her birinde görüş bilrliğinin olduğu yerde araştır karşılaştırırken kafanın karışması azalır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legenid Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Felsefe cevaplardan değil sorulardan oluşur , din ise cevaplardan oluşur. Sen şimdi ben müslüman oldum diyen birinin dindeki diğer kurallara uymamasından sonra bakın adam öldürdü diyemezsin mantıken , sorun dinde değil o dine uymamasında gerçekleşir. Herkes kendi dininin emirlerine uysa bir problem yok bence sen terör örgütlerinden falan bahsediyorsan işin bir siyasi boyutunu vb. araştır istersen hala 21 Eylül saldırısının Radikal islamcılar tarafından gerçekleştiğini sananlar var. İslamda kuranda geçen herhangi bir ahlak tutumunu beğenmediysen neyse de insanların tutumundan dolayı yapıyorsan saçma olurdu. Dinlerden şundan bundan bir şeyler toplamaya çalışıp kendine düzgün bir yol seçemeyebilirsin toplama bilgisayar değil bu bu bilgisayarın nasıl çalıştığını bilmeden kendine bilgisayar inşa etmen mantıksız , bu şeylerden oluşturduğun gittiğin yolda hepsi aynı yere çıkıyordur belki ben bilemem ama biz yolda yaptıklarımızdan sorumluyuz zaten. İşi kendin araştırmalısın Pes 2014 grubuna girip pes mi daha iyi fifa mı dersen pes derler Fifa grubuna girersen fifa derler , en azından kararsız kaldığın konularının her birinde görüş bilrliğinin olduğu yerde araştır karşılaştırırken kafanın karışması azalır. bro dinlerde bir problem yok ancak insanların dinle bir taraftar toplayıp kan dökmesi problem yanı sırf müslümanı değil budisti hristiyanı musevisi aynı şeyi yapıyor din güzel anlatılmıyor mesela kız arkadaşınla geziyon el el bir takım şalvarlı adamlar eğer okızla gezersen cehennemde yanıcaksın diyor ağzı köpürerek anlatıyor ve insanları korkutuyor dini insanlara güzel anlatmamız lazım allahı neye inanırsanız inanın ister tanrıçaya ister evrene neye inanırsanız inanın o yaratıcıyı güzel sevgiyle anlatmamız lazım korkutarak değil sevgiyle aşkla buda insanları biliçlendirerek çok bilgi öğrenerek ve felsefeyi dinle birleştirerek olur yani bu konuyu açmaktaki niyetim kimsenin dinine inancına hakaret etmek değil etmedimde sizlerle seviyeli dostça tartışalım fikirler beyan edilsin ve hem fikir olmak için açtım yani yanlış anlaşıldıysam özür dilerim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
indigo55 Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Hakaret ettiğini düşünmüyorum zaten.Tekrar diyorum sorun dinlere uyulmamasında başıma ne geldiyse hoş görüden geldi ama bu onlarım yanlışı benim değil.İnsanlar siyasi olarak ayrılarak birlikte yaşayamaz ama dinler birbiyle uyumlu tüm dinlerde masumu öldürmek günah. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
legenid Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 12, 2015 Hakaret ettiğini düşünmüyorum zaten.Tekrar diyorum sorun dinlere uyulmamasında başıma ne geldiyse hoş görüden geldi ama bu onlarım yanlışı benim değil.İnsanlar siyasi olarak ayrılarak birlikte yaşayamaz ama dinler birbiyle uyumlu tüm dinlerde masumu öldürmek günah. birnevi katılıyorum haklısın dostum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 14, 2015 Dinde aslolan yaratıcıya inanmaktır. Sadece inançtır. Felsefe ise, insan düşüncesinin ürünüdür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
birikinti Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2015 dinler bir çocuk elbisesi, yenisini giyince eskisi kaybolan-unutulan Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ram Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 24, 2015 Dinler sen istemedikçe vermez. Bir eliyle döverken diğer eliyle sever. Dinler doktrindir. Özünde insanın zihnindeki bir düşüncedir. Biz güçlü düşüncelere inanç demeyi tercih ederiz çünkü öylesi daha romantiktir. Varoluş ise varoluşsaldır. Düşünerek anlaşılamaz. Varoluş 'olunarak' bilinebilir. Düşünerek bu hayatın anlamını çözebilseydik bunu şimdiye kadar bin defa yapardık. Hepimiz zekası ve muhakemesi yerinde insanlarız sonuçta. Aramızda deli olan yok. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
punitive Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 25, 2015 Din de, ideolojiler de, siyasetin kullandığı birer araçtır. İnsanların inanma ihtiyacının, egemenler ve çıkarcılar tarafından kötüye kullanılma aracı olmaktan öte bir işlevleri yoktur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.