PaTeNoS Oluşturma zamanı: Ağustos 3, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 3, 2015 Çörek otunun faydaları nelerdir? Çörek otunun yararları neledir? Çörek otunun antioksidan özelliği bulunmaktadır.İltihapları engeller ve içindeki madde sayesinde eklem iltihaplarına fayda sağlar.Çörek otu, prostat ve meme kanserini de yavaşlatma özelliğine sahiptir.Hayvanlar üzerinde yapılmış bir araştırmanın sonucunda, karaciğeri koruduğu kanıtlanmıştır.Karaciğer kanserine karşı insanları koruyan çörek otu, kandaki şeker miktarını düşürürinsülin salgılayan pankreasta beta hücrelerini harekete geçirir.Çörek otu, solunum yollarına da iyi gelmektedir.Astım, alerjik astım ve nefes darlığı gibi solunum problemlerinde ciddi seviyede fayda sağladığı kanıtlanmıştır.Çörek otunun faydaları saymakla bitmez. Vücuttaki toksinleri atar ve kalbi korur.Ayrıca mide zarını koruyucu özelliktedirHazımsızlık, şişkinlik ve gaz problemi yaşayan insanlara, çörek otu oldukça faydalıdır.Diş ağrılarına iyi geliriştah açıcı özelliği de bulunur.Kolestrolün yükselmesini önleryorgunluk ve halsizliği ortadan kaldırır.Çörek otu koklayarak baş ağrınızdan kurtulabilirsiniz. Çörek otunun saçlara faydaları Saç dökülmesi ve kepeği önleyen çörek otu, sivilceli ciltler için de son derece yararlıdır. Özetlemek gerekirse, kalbe, kansere, soğuk algınlığına, öksürüğe, cilde, ödemlere, iltihaplara, böbrek taşlarına, mide bulantısına, kusmaya, safra kesesi taşına, saç dökülmesine ve diyabete, çörek otu iyi gelmektedir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
TuRKALp Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2015 Çörek otunun bir çok hastalığı engellemede kullanıldığını duymuştum. Ancak, kullanma ve saklama konusunda dikkat edilmesi gerekiyor sanırım, doz aşımında ve yanlış saklama sonuçlarında vücuda zarar veriyormuş, bir dönem kullanmıştım ve çok araştırma yapmıştım çörek otuyla ilgili. Teşekkürler! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MrFaziL Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 4, 2015 Çörek otunu toz haline getirip günde bir kaşık yerdim eskiden, iştahımı açsın diye. Güzel bir yazı emeğine sağlık. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.