Moterda Olisya Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 19, 2015 Nerede paylaşabileceğimi bulamadığım için burda paylaştım umarım yanlış değildir :DBilim adamları, ördek gibi gagası, memeli gibi kürkü ve yılan gibi zehri bulunan doğanın en ilginç hayvanı "platypus"un gen haritasını çıkardıAraştırmacılar, Nature dergisinde yayımlanan "platypus"un gen analizinin, aralarında insanların da bulunduğu memelilerin milyonlarca yıl önce nasıl evrim geçirdiğinin açıklanmasına yardımcı olmasını umuyor.Platypus, kürkü olduğu ve yavrularını emzirdiği için memeli sınıfına giriyor. Kuyruğunu kunduz gibi sallayabilen bu hayvan, kuş gagası ve sürüngen zehrine sahip olma gibi özellikler de taşıyor. Genellikle su altında yaşayan bu hayvanlar, zehirlerini arka ayaklarında taşıyor.ABD Ulusal İnsan Genome Araştırma Enstitüsünden Francis S. Collins, ilk bakışta bu hayvanın, "bir evrim kazası" olarak görülebileceğini, ancak bu hayvan ne kadar garip görünse de gen haritasının, memelilerin biyolojik süreçlerinin nasıl evrime uğradığının anlaşılması açısından çok değerli olduğunu bildirdi.Diğer hayvanlardan farklı olarak platypuslar, yılanların ve kertenkelelerin karakteristik özelliklerini korumuş. Bu özellikler arasında bu hayvanların erkeklerinde, çiftleşme anında rakibini kaçırtmak için arka ayaklarındaki acı veren zehri kullanması bulunuyor.-ALINTIDIR- Bu da fotoğrafı : http://rateeveryanimal.com/wp-content/uploads/2014/10/Scientia-platypus-swimming.jpg Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nameste Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2015 Hayvan olsam, olmak isteyeceğim tek canlı http://www.darkroastedblend.com/…ss-army-knife.html adresinde doğanın isviçre çakısı olarak nitelendirilmişler. Gagalı, yumurtlayan, memeli, zehirli, palet ayaklı olan tek hayvan. her canlıdan bir özelliği var. Bütün bunlara ek olarak da "electrolocation" denen bir özelliği varmış ki bu arkadaşın, avlayacağı kurbanın kaslarındaki elektrik sinyallerini mi ne algılıyormuş! (oeh, ben de pek anlamadım ne demek istediklerini ve az önceki cümlede ne anlattığımdan da çok emin değilim) Yani bu hayvan bu dünyadan olmayabilir ya da dünya böyle bir orgy görmedi! Ek olarak, sanırım konuyu yanlış yere açmışsın. Bilim&Teknoloji başlığında paylaşman daha uygun olacaktı. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Moterda Olisya Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 19, 2015 Hayvan olsam, olmak isteyeceğim tek canlı http://www.darkroastedblend.com/…ss-army-knife.html adresinde doğanın isviçre çakısı olarak nitelendirilmişler.Gagalı, yumurtlayan, memeli, zehirli, palet ayaklı olan tek hayvan. her canlıdan bir özelliği var.Bütün bunlara ek olarak da "electrolocation" denen bir özelliği varmış ki bu arkadaşın, avlayacağı kurbanın kaslarındaki elektrik sinyallerini mi ne algılıyormuş! (oeh, ben de pek anlamadım ne demek istediklerini ve az önceki cümlede ne anlattığımdan da çok emin değilim)Yani bu hayvan bu dünyadan olmayabilir ya da dünya böyle bir orgy görmedi!Ek olarak, sanırım konuyu yanlış yere açmışsın. Bilim&Teknoloji başlığında paylaşman daha uygun olacaktı.Yanlış yere açtığımı fark ettim ama biraz geç oldu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.