biggang Oluşturma zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 22, 2007 sehrin güneyinde yükselen Spil Dağı’nın mekan olduğu öykülerden biri de Niobe’ye aittir. Tantalos’un kızı olan Niobe Manisa’da doğmuş, yine efsaneye göre tanrıça Leto ile birlikte çocuklukları bu yörede geçmiştir. Daha sonra Thebai Kralı Amphion ile evlenen Niobe’nin, yedi kız, yedi erkek olmak üzere 14 çocuğu olur. Çocukluk arkadaşı ve Zeus’un eşi Leto’nun ise Apollon ve Artemis olmak üzere iki çocuğu vardır. Her fırsatta çocukları ile gururlanan Niobe’nin, kendisinin çok çocuğu olduğunu, Leto’nun ise sadece iki çocuğunun olduğunu söylemesi tanrıça Leto’yu öfkelendirir ve çocuklarından Niobe’yi cezalandırmaları nı ister. Niobe’nin bütün çocukları, Apollon ve Artemis’in oklarıyla öldürülürler. Niobe, çocuklarının cesetleri başında günlerce ağlar. Sonunda tanrı Zeus, Niobe’nin haline acır ve ızdırabına son vermek için onu Spil Dağı eteklerinde taş haline getirir. Karaköy semti Çaybaşı Mevkii’nde kadın başı şeklindeki bu kayanın göz çukuru şeklindeki girintilerinden yakın zamana kadar sızan su damlaları Niobe’nin gözyaşları olarak yorumlanır ve halk arasında “Ağlayan Kaya” adıyla anılırdı.Yakından bakıldığında doğal bir kaya oluşumu, batı yönünde biraz uzaklaşılarak bakıldığında ise kadın başı şeklinde görünen bu kaya en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 daha net bi resim...fakat bu kaya şeklen ağlıyor gibi akan bir madde göremedm ben,fakat kayanın kenarları yosun tutmus oda dikkatimden kaçmadı bi nem belirsi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 evet kaya gercekten agliyordu, suanda artik aglamiyor nedeni ise su sorunu saniyorum, uzun yillar once gormustum Manisa'da bu kayayi, gozlerinden sicim sicim yaslar akiyordu, ve ellemistim acaba gercekmi diye? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
roxee Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 ee sonuc ıtıbarıyle gercek yanı;)ilginç banada bırılerı anlatmıstı..pek ınandırıcı gelmemıstı bole seylere yakından gormeden pek ınanasım gelmıo ama yosun olusumu bıraz belkı ınandırıcı olabılır.... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AnDMe Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 çok ilginç gerçekten spil e gittim fakat bunu görmemiştim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
roxee Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 dmekk kı o kadar unlu bı yer deııl bu aglayann ... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 adı neden Niobe türk sınırları içinde olan bi kaya... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
biggang Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Eski zamanlardan beri var, aciklamaya bakarsaniz Antik Yunan zamaninda geciyor, o zaman Turkiye mi vardi ki? Turk ismi olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
locked_puppet Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 hımm tmm haklısın;) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Elesis Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 22, 2007 Yunanlılarda baya uğraşmış mitoloji için acaba nası yapıyolardı?"Olm bu kaya kadın kafası gibi bak ağlıyoda hadi hikaye uyduralım buna:)"diye mi başlıyolardı acaba:D Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.