AurorA Oluşturma zamanı: Eylül 8, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 8, 2015 Son günlerde vegan olma yolunda ilerlerken vejetaryenler ve veganlar için alternatif yiyecekleri araştırmaya başladım. Hazır bu araştırmayı yaparken boşa gitmesin bari, hem sizlerden gelecek tariflerle de "akşam ne yesem" derdi için de güzel bir başlık olur bence Yulaf Ezmeli Toplar http://www.veganyemekler.com/wp-content/uploads/2013/09/yulaf-ezmeli-toplar2-300x225.jpg 1 bardak kuru yulaf ezmesi 1/2 bardak su 2 çorba kasığı öğütülmüş ceviz 1-2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi 2 çorba kaşığı şeker (veya agave şurubu veya pekmez) 1/2 paket vanilya 1/2 çay kasığı tarçin (isteğe bağlı) üstu için 3-4 çorba kasığı hindistan cevizi rendesi veya öğütülmüş ceviz Kuru malzemeleri karıştırıp üzerine 1/4 bardak su ekleyin ve kaşıkla karıştırın. Islak bir “hamur” olusturana kadar, 1-2 çorba kasığı su eklemeye devam edin. Tüm suyunuzu kullanmanız gerekmeyebilir. Yulaf ezmenize bağlı. olusturduğunuz “hamuru” (hem ıslak hem de dağılan bir karışım olacak) iyice bir araya getirip 10-15 dakika dinlenmeye bırakın. Bu süre içinde yulaf ezmeleri suyu emecek ve şişkinleşecek. Sonra ceviz büyüklüğünde hamur parçaları ayırıp bunları elinizde top haline getirin ve hindistan cevizi veya öğütülmüş cevizde yuvarlayın. Hamurunuz top olamayacak kadar yapışkan ve ıslaksa, bir tatlı kaşığı ile ceviz büyüklüğünde hamur parçalarını ayrı bir tabağa dizip yine 10-15 dakika bekleyin. Bu surenin sonunda daha kolay top haline gelecekler. veganyemekler.com Fındık ve Kaju Fıstığı Sütü http://cdn.onegreenplanet.org/wp-content/uploads/2010/10//2013/11/Homemade-Cashew-Milk.jpg 3/4 fincan fındık 1/4 fincan kaju fıstığı 3-8 fincan su, (sütünüzün kıvamının nasıl olmasını istediğinize göre değişkendir) Çekirdekleri çıkarılmış hurmalar (1 taneye 1 fincan su kullanılacaktır) Hazırlanışı; Fındıkları suda 8 saat kadar beklettikten sonra suyunu süzün ve kurulayın. Tüm malzemeleri yüksek devirdeki mixer'inizde küçücük kalana dek çekin. Karışımı süzerek uygun şekilde paketleyip buzdolabınızda saklayın. 3-4 gün içinde kullanılması gerekmektedir. Kalan posayı ise başka kullanımlarınız için buzlukta ya da buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Posayı ilerde yapacağınız kurabiyelerde, ekmeklerde, krakerlerde ve benzeri şeylerde de kullanabilirsiniz. onegreenplanet.org Şimdilik iki alıntı ile başladım. Daha birçok tarif atacağım buraya 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
apocalypse Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2015 AurorA geçen de söylediğim gibi vegan olmana çok sevindim. Uzun süredir veganım ama vegan tariflere hiç ilgi duymadım. Salata malata derken doyuyor karnımız işte =) Bi aralar soya sütü ile müsli falan yapıyordum ama canım çekmiyor onu da. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2015 Tarifler için çok teşekkür ederim. Değişik vegan tarifleri saklayıp vakit buldukça deniyorum. Bu sıralar vegan köftelere merak sardığım için en sevdiğim tarifler ıspanak köftesi ve soya kıymalı köfte. Onları vakit bulunca burada paylaşırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 AurorA geçen de söylediğim gibi vegan olmana çok sevindim. Uzun süredir veganım ama vegan tariflere hiç ilgi duymadım. Salata malata derken doyuyor karnımız işte =) Bi aralar soya sütü ile müsli falan yapıyordum ama canım çekmiyor onu da. Teşekkürler apocalypse. Henüz tam anlamıyla vegan oldum diyemiyorum ama geçiş dönemindeyim... Salata ile doymayan, illa sıcak yemek arayan hatta damak lezzetine de önem veren her bulduğunu yiyemeyen pis bir bünyem var Bu nedenle kendime pratik şekilde hazırlayabileceğim, evdekilerin de pek karşı çıkmayacağı şeyleri arıyorum... Soya sütü ile yapılan müsli pratik kahvaltı olarak işe başladığım dönemde işime yarayabilir aslında Tarifler için çok teşekkür ederim. Değişik vegan tarifleri saklayıp vakit buldukça deniyorum. Bu sıralar vegan köftelere merak sardığım için en sevdiğim tarifler ıspanak köftesi ve soya kıymalı köfte. Onları vakit bulunca burada paylaşırım. Mutlaka bekleriz tarifleri Geçen gün kinoa ile ne yapabilirim diye düşünürken uydurduğum aşırı protein deposu olan kinoa pilavını paylaşayım unutmadan Tarif tamamen bana ait olsa da tamamen bulgur pilavının yapılış şekli taklit edilmiştir Kinoa Pilavı 2 bardak beyaz kinoa 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 1-2 adet tatlı yeşil biber 1 orta boy domates 2 çay kaşığı biber salçası kuru nane tuz Yapılışı; Soğanı küp şekilde doğrayıp orta ateşte zeytinyağında kulak memesi (kulak memesi önemli ) kıvamına gelene kadar kavuruyorsunuz. Sonrasında yine dilimlediğiniz yeşil biberi de soğanın üzerine atarak biraz kavrulmasını sağlıyorsunuz. Bunlar kavrulduktan sonra kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesi biber ve soğanın üzerine döküp karıştırıyorsunuz. Domateslerin rengi değişip bütün karışım özdeleştiğinde biber salçasını, tuz ve naneyi ekleyebilirsiniz. Biber salçasının dağılması biraz zor olduğundan ona özel ilgi göstermeniz, ezip dağılmasını sağlamanız gerekebilir... Bir kenarda bekleyen 1 bardak bolca suyla yıkanmış ve süzülmüş kinoa'yı karışımın üzerine döktükten sonra iyice karıştırmalısınız. Sonrasında 1 bardak kinoa için 2 bardak su ilave edin. Ve yemek kaynamaya başladığında altını en kısık ateşe alın, tencerenin ağzını sıkıca kapatın. Kinoa'nın piştiğini, mercimekteki gibi kendisinden ayrılan küçük beyaz şeylerden anlıyorsunuz. Onlar ortaya çıkmışsa, artık kinoa pişmiş demektir... Tencerenin kapağını yarım şekilde açarak fazla buharın tahliye olmasını sağlayabilirsiniz. Piştiğinde lapa olmuş gibi görünüyordu ancak tencerenin kapağını yarım şekilde açık bıraktığımda yaptığım yiyeceğin iyice bulgur pilavına benzediğini, hiçbir lapalığının olmadığını fark ettim. Bu arada aşırı doyurucu ve aşırı protein deposu bir yemek olduğu için 1 bardak kinoa'yı 2 günde yiyebileceğinizi tahmin ediyorum Afiyet olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Ablam sevindim senin adına dene dedik oldun ben de mutlu oldum Bu arada patates köftesini de deneyebilirsiniz. Oldukça doyurucu oluyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Ablam sevindim senin adına dene dedik oldun ben de mutlu oldum Bu arada patates köftesini de deneyebilirsiniz. Oldukça doyurucu oluyor Oturacak zamanla Bir de şu check up'a gidip tip2 şeker hastalığı nedeniyle nelerden uzak durmam gerektiğini tam olarak netleştirmeliyim... Bir de ilaç kullanmamın gerekip gerekmediğini de... Daha önceden söylendiğine göre patates ve pirinçten uzak durmam gerekiyordu... Şu patates köftesinin tarifini de bulup eklerim bir ara Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rage94 Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 İlk yaptığın yulaf toplarını ben içine protein tozu koyarak yapıyorum Şeker ve vanilya yerine onu koyuyorum.. Belki pek vegan olmuyo ama gayet sağlıklı.. Bu arada güzel bir paylaşım olmuş.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 kinoa lezzetli oluyor. Şunu söyleyebilirim hayatımda yediğim en lezzetli dondurma vegan dondurmaydı, badem sütüyle yapılan.. =)) Veganlık sanıldığı kadar zor değil. Özellikle ege bölgesinde yaşıyorsanız işiniz oldukça kolay hale geliyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rage94 Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 9, 2015 Bende dün maş fasulyesi ve lapa pilav yedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Soğanlı/Salçalı Patates Püresi Aslında sanırım bunu börek içi için yapıyorlar... Ama benim en sevdiğim lezzetlerden biri... Üstelik öğrenci ve elinden pek iş gelmeyen erkek arkadaşlar için de oldukça basit... Malzemeler; 1 orta boy soğan 2-3 adet orta boy patates 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı biber salçası yeterince tuz Yapılışı; 1- Patatesleri soyup yıkayın. Çabuk haşlanmaları için küçük küçük doğrayın ve tencereye patateslerin üzerini 1 parmak geçecek kadar su koyup kaynamalarını bekleyin. Patatesler iyice yumuşayana kadar kaynasın. 2- Patatesler kaynadıktan sonra onları süzgece alıp tencerenize zeytinyağı koyabilir, doğradığınız soğanları tencereye koyabilirsiniz. Soğanlar kavrulup pembeleştiğinde biber salçasını ekleyin. Ve saçla iyice dağıldıktan sonra, en son olarak patatesleri ekleyebilirsiniz. 3- Patatesleri ve soğanları iyice karıştırdıktan sonra tencere içinde patatesleri ezmeye başlayabilirsiniz. (Bu aşamada tuz atmayı unutmayın) Ve bu karıştırırken yarım çay bardağı su ekleyerek patates pürenizin daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nundia Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 (düzenlendi) Acaba etten alınan proteinler vs alınıyor mu ? Yani günlük olarak ayrı bir çaba sarf etmen gerekli değil mi alamadığın şeyleri almak için?Bundan yaklaşık 2 aydır veganım diyemeyeceğim et ve süt ürüleri tüketiyorum ama ailem çok tepki gösterdi gözlerinin altı çöktü rengin çekildi gibi cümleler kurup çaktırmadan et yedirmeye çalışıyorlar vs Yani demek istediğim günlük olarak mutlaka tüketmem gereken besinler varmı ?Konudan sapmayalım ben de bir tarif ekleyeyim. Vegan Rosto ( #veganrosto ) 1½ su bardağı kırmızı mercimek (300 gr) 2 su bardağı kaynar su 1 orta boy soğan (küp doğranmış) 3 diş sarımsak (rende) ½ çay bardağı zeytin yağ 1½ çay bardağı galeta unu 4 yemek kaşığı salça Tuz Kekik Karışık baharat Mercimekleri suyun altında iyice yıkayıp süzdükten sonra (nişastası aksın) kaynar suda ağzı kapalı en az 2 saat bekletin. 2 saat sonra rondodan geçirin ve dibi tutmaz bir tencere-teflonda karıştırarak kaynatın. Suyunu çekmeye başladıktan sonra, ara ara karıştırarak kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Kızgın yağda soğanları hafif pembeleşene kadar kavurun. Sarımsakları ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı salça ekleyin ve biraz daha kavurun. Kalan salça hariç, bütün malzemeleri mercimek lapasıyla iyice soğuduktan sonra tekrar rondodan geçirin. En son; tepsinize rostoyu sarmak için folyo serin, rostoya ekmek şekli verin,ü zerine yanlarıyla beraber salça sürün ve folyoya sarıp, 180 derece fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Rosto soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. 2 cm kalınlığında dilimleyin, kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Kalanı buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Kolay gelsin -alıntıdır- Şubat 8, 2016 AurorA tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Kuru baklayı ihmal etme etten alamadığın proteini oradan alabilirsin Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Kuru baklayı ihmal etme etten alamadığın proteini oradan alabilirsin kuru bakla ile fava yapmayı öğreneceğim zaten... kuru bakla hazır da ben kendimi bu işe vermeye hazır değilim henüz ama kinoa var ona arada bulgur muamelesi yapıyorum fazlasıyla protein sağlıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 kuru bakla ile fava yapmayı öğreneceğim zaten... kuru bakla hazır da ben kendimi bu işe vermeye hazır değilim henüz ama kinoa var ona arada bulgur muamelesi yapıyorum fazlasıyla protein sağlıyor Valla ben kasmıyorum yemek varsa yiyebileceğim yiyorum yoksa yemiyorum çok net Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nundia Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Valla ben kasmıyorum yemek varsa yiyebileceğim yiyorum yoksa yemiyorum çok net Cidden açıklayıcı bir cevaptı bunu felsefem haline getireceğim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Valla ben kasmıyorum yemek varsa yiyebileceğim yiyorum yoksa yemiyorum çok net ahahaha onu yapabilsem tombul olmazdım zaten Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Acaba etten alınan proteinler vs alınıyor mu ? Yani günlük olarak ayrı bir çaba sarf etmen gerekli değil mi alamadığın şeyleri almak için?Bundan yaklaşık 2 aydır veganım diyemeyeceğim et ve süt ürüleri tüketiyorum ama ailem çok tepki gösterdi gözlerinin altı çöktü rengin çekildi gibi cümleler kurup çaktırmadan et yedirmeye çalışıyorlar vs Yani demek istediğim günlük olarak mutlaka tüketmem gereken besinler varmı ? Protein gıda endüstrisinin propagandaları sayesinde insanlara mutlaka alınması gereken ve sadece etten doğru düzgün alınabilen bir şeymiş gibi gösteriliyor. İnsanlar her zaman ne kadar protein aldıklarıyla en çok ilgileniyor. Kimse yeteri kadar lif, çinko, demir, magnezyum, B vitamini, kalsiyum alıp almadığını sorgulamıyor. 70 yaşlarında bir kadının bile bir marketin kasiyerine protein almak için hindi yediğinden bahsettiğini duydum. 20'li yaşlardan sonra insanların protein almaktan çok kalsiyum konusunda endişelenmesi gerekir. Çünkü artık insan büyüme çağını geçmiştir ve kemiklerini koruması gerekir. Proteini ister istemez yediğiniz birçok gıdadan alırsınız zaten. Sadece haşlanmış patates yiyen savaş zamanındaki Polonya'da ya da sadece pirinç yiyen toplumlarda bile protein eksikliği görülmemiştir. Ayrıca proteinin tam tersine fazla alınmaması sağlık açısından çok daha iyidir. Hayvansal protein kanserojendir. Çünkü içerisinde insulin growth hormone vardır. Bu da kanseri tetikler ve tümörleri büyütür ama bitkisel protein bunun tam tersine hem lif bakımından zengin hem de anti-kanserojen, anti-oksidan ve vitamin bakımından zengindir. Vegan yemek tariflerinin, veganlıkla ilgili bilgilerin ve yapılan araştırmaların toplandığı Dr Murat Kınıkoğlu'nun Vegan Beslenme kitabını da almanızı öneririm. Kitabın geliri Zeytinburnu Hayvan Barınağı'na gidiyor. 2 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yelisss Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Margarin ve tereyağı yiyebiliyor musunuz?Katı yağlarını kullanamıyorsanız eğer bunun yerine ne kullanıyorsunuz? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
AurorA Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 13, 2015 Ben her şeye zeytinyağı veya ceviz yağı kullanıyorum... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Ispanak Köftesi Malzemeler 300 g ıspanak 1 küçük soğan köfteyi tutacak kadar un karabiber, pul biber ayçiçek yağı, zeytinyağı veya tercih ettiğiniz başka bir kızartma yağı Yapılışı Ispanağın yapraklarını ince ince doğrayın. Soğanı doğrayıp tercih ettiğiniz kızartma yağıyla biraz kavurun. Kavurduğunuz soğanın üstüne ıspanağı koyup suyu çıkıp bitinceye kadar pişirin ve soğuyunca diğer malzemeleri katın. Köfte formunu verebilecek kadar, yani malzemeleri bir arada tutabilecek kadar un katın ve köfte şeklini verdikten sonra kızartın. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
yelisss Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Bunun kabaklısı da güzel olur bir nevi mücver yani.Aklıma gelince size de fikir vermek istedim Yoğurt yiyebiliyor muydunuz bilmiyorum ama üstüne yoğurt çok yakışıyor Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Bunun kabaklısı da güzel olur bir nevi mücver yani.Aklıma gelince size de fikir vermek istedim Yoğurt yiyebiliyor muydunuz bilmiyorum ama üstüne yoğurt çok yakışıyor Öneriniz için teşekkürler. Bence de kabak katılırsa daha güzel olur. Yanında vegan yoğurt yerim ama yoğurttaki kalsiyum ıspanaktaki demirin emilimini azalttığı için her zaman birlikte yemiyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
spatha11 Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 16, 2015 Kinoa hayatımda gördüğüm en en lezzetli ve doyurucu şey diyebilirim her gün yanına kuş konmaz ve greyfurt koyarak okulda tüketiyorum biraz pahalı ama olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2015 Muz Dondurması Malzemeler 2 adet dilimlenip buzlukta bir gün bekletilmiş muzBir avuç kadar taze yaban mersiniBir ceviz içiBir tatlı kaşığı büyüklüğünde limon kabuğuÇay kaşığı ucuyla tarçınBir avuç kadar kuru üzümBir tatlı kaşığı kakao Yapılışı İlkin tüm muzları, yaban mersinini, limon kabuğunu tarçınla beraber blenderda yüksek hızda bir kaç dakika çırptım.Ve bu karışımın üç topunu tabağıma aldım.Malzemenin geri kalanını kuru üzüm ve kakaoyla tekrar çırptım.Ve bu karışımdan da üç top çıktı.Yaklaşık altı top dondurmamız hazır oldu. Kaynak: http://veganmutfak.com/muz-dondurmasi/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ninque Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 12, 2015 Ayyy çok sevindim Öpücük öpücük öpücük (napayım smile ı yok ) Bol mercimek köfteli, mantar kızartmalı günler dilerim (En sevdiklerim ) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.