Jump to content

Önerilen Mesajlar

Balkabaklı Cheesecake

12316660_460843850755246_4473908292326776082_n.jpg

Taban:

 

 

1 su bardağı blenderdan geçirilmiş yulaf ezmesi(un gibi olmali)

2 yemek kaşığı tam buğdaylı

Yarım su bardagi su

2 yemek kaşığı tatlandırıcı

İsteğe göre tarçın

 

 

Dolgu:

 

 

Yarım kilo balkabağı

2 muz

2-3 yemek kaşığı tatlandırıcı

Tarçın

 

 

Fırını 180Cye ayarlayın. Taban için tüm malzemeleri birbirine karıştırıp fırın kağıdı serdiğiniz 8-9 cm çaplı bir fırın tepsisine yayın. 2-3 cm kenarı olsun. Ardından fırına verin ve 15 dk pişirin. Çıkartıp soğumaya alın.

 

 

Dolgu icin balkabaklarını güzelce temizleyip dilimleyin yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin,180C fırında 45 dk pişirin. Çıkartıp biraz soğumasını bekleyin ve püre haline gelinceye kadar blenderdan geçirin. Ardından diger malzemeleri de ekleyip tabanı pişirdiğiniz tepsiye karışımı yayın. 180 C fırında once 15 dk, sonra dereceyi 160a düşürüp 40-45 dk pişirin. Çıkartıp 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.

Alıntı

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=460843850755246&set=gm.977746665605277&type=3&theater

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bir süre ailemin baskısı nedeniyle vegan beslenmem sekteye ve hatta türlü sabotelere uğramıştı. Sonrasında annemin kalbindeki rahatsızlık nedeniyle Dr. Murat Kınıkoğlu'nun kitaplarıyla tanışması sonucu sağlığı için 6 ay vegan beslenmeyi tercih etmesiyle birlikte benim açımdan bir bayram havası esti evde :) Fazlasıyla etçil bir insan olan annem için vegan beslenmek çok zor. Bunun 6 ay süreceğini söylüyor sürekli kendi kendine ve yemek yemekten zevk alan insan öylesine yemek yiyor. Biraz benim gaza getirmemle birlikte evde artık vegan yemekler pişiyor (malesef saltanatım 6 ay sürecek). Şimdi size dün akşam yemeğimizin tarifini vereyim. Kendimle ilgili şunu fark ettim; bir şeyin üzerine beşamel sos konuyorsa, benim için masadaki en lezzetli yemek o oluyor :)

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar:

 

Malzemeler;

1 orta boy karnabahar,

1 orta boy kuru soğan,

1 havuç,

2 orta boy patates,

1 tatlı kaşığı domates salçası,

1 tatlı kaşığı biber salçası,

Zeytinyağı, kekik, kimyon, tuz.

 

Beşamel sos için;

2 çorba kaşığı un,

Soya sütü,

zeytinyağı, karabiber, tuz.

 

1- Soğan hariç tüm sebzeleri dilediğiniz şekilde doğrayıp haşlayın.

2- Soğanları yemeklik şekilde doğrayın.

3- Tencerede zeytinyağında soğanları hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

4- Soğanın üzerine salça, tuz, karabiber ve kimyonu koyarak pişirmeye devam edin.

5- Haşlanmış sebzeleri süzerek salçalı karışımın üzerine ekleyin. Hepsi salçaya bulandıktan sonra bunları fırın tepsisine aktarın.

6- Fırını 200 derecede ısınmak üzere artık açabilirsiniz.

7- Beşamel Sos; 2 kaşık zeytinyağına un ekleyip kavurun. Bunu karıştırırken içine 2,5 bardak soya sütü ekleyin. Beşamel sosun topaklaşmasına engel olmak için sürekli karıştırılması gerektiğini unutmayın. Sos koyulaşmaya başladığında, dibi tutmadan altını kapatmalısınız. 8- Hazırladığınız beşamel sosu tepsiye, diğer sebzelerin üzerine dökün ve tüm yüzeyi örtecek şekilde sosu yayın.

9- Fırını tepsiye koyarak üzeri kızarana kadar pişirin.

 

Afiyet olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

O zaman benim de, vegan beslenmede çok önemli bir yeri olan Falafel tarifiyle, çorbada tuzum olsun.

 

Malzemeler:

1- 1 kutu süzülüp yıkanmış konserve nohut

2- 1 adet iri kuru soğan (ya da 2 adet ufak)

3- 2 diş sarımsak

4- 1 demet ayıklamış maydanoz

5- 1 tatlı kaşığı kimyon

6- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

7- Yeterince tuz ve karabiber

8- Göz kararı nohut unu, veya yulaf unu

9- Kızartmak için yeterince sıvı yağ

 

Tarif:

Un ve yağ harici tüm malzemeleri mutfak robotundan geçiriyoruz. Bir kaba aldığımız harcımızın üzerine 2-3 kaşık nohut ya da yulaf unu ekliyoruz. Ne kadar ekleyeceğimize aslında karışımın kendisi karar verecek. Ama çok koymamak gerekiyor. İçin toparlanıp da top top yapabileceğimiz kıvama gelmesi yeterli. Yine tekrarlıyorum, çok koymayın. Daha sonra bu içten ufak bir ceviz büyüklüğünde toplar yapıp hafifçe üzerine bastırıyoruz. Çok bastırmayın, köfte gibi olmayacak. Daha sonra bu nohut köftelerini köftenin yüksekliğinin en az yarısına gelecek şekilde kızdırdığımız yağa atıp iki tarafı da altın sarısından biraz koyu olacak şekilde kızartıyoruz. Bu köfteleri bir lavaş arasına yerleştirip güzelce kıydığımız marul ve ince turşu dilimleriyle kaplıyoruz üzerine de tahin sos- :) aaa tarifini vermedim değil mi? tahin sos tarifi de aşağıda :)- ile çeşnilendirip dürüm yaparak afiyetle yiyoruz:)

 

Tahin Sos Tarifi:

Bir çorba kaşığı tahin ile bir çorba kaşığı limon suyunu karıştırıp üzerine bir diş ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ekleyip iyice karıştırıyoruz. Katı bir kıvam alınca üzerine yavaş yavaş su ekleyip yine iyice karıştırarak sosun açılmasını sağlıyoruz. Krep hamuru kıvamına getiriyoruz. Fazla ekşi olmuşsa biraz daha tuz ekliyoruz.

 

Bu tarif her bakımdan besleyici bir öğündür. Nohuttan protein ve karbonhidrat ihtiyacınızı; soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatlardan bilumum vitamin ve mineral ihtiyacınızı; tahinden de kalsiyum ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

 

Afiyet olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yukarıdaki tarif oldukça leziz görünüyor :D Yakın zamanda yemek yapma vakti bulursam sürpriz olarak yapabilirim... Gerçi kızartma ve yağ kısmı biraz anneme yasaklı olduğu için küçücük değişikliklere uğratmam gerekecek ve gerçek lezzeti gibi olmayacak ama... Olsun :) Teşekkürler tarif için.

 

Bu akşam yediğimiz yulaf çorbasının tarifini vereyim madem ben de :)

 

Şimdi marka vermek hoş değil ama zorundayım çünkü başka markayla da başaramadım ben bu çorbayı... Eti Lifalif kullanıyorum ben. Neyse malzemelerimizi sayalım;

 

- Eti Lifalif (Paketten 3-4 yemek kaşığı yulaf ezmesi)

- Soya Sütü (4 bardak)

- zeytinyağı

- tuz

- pul biber

- nane

 

Soya sütümüzü tencereye koyuyoruz, içine yulafımızı atıyoruz, biraz da tuz koyuyoruz. Orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar bekliyoruz.

 

Çorba kıvamı koyulaştıktan sonra, küçük bir kapta zeytinyağında pul biber ve naneyi kavuruyoruz ve çorbanın içine döküyoruz.

 

Çok doyurucu ve tok tutan bir çorba. Üstelik zahmetsiz ve kısa sürede de pişiyor :)

 

Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gerçekten güzel konu.Sadece veganlar için değil bitkisel beslenmeye ağırlık vermek isteyen benim gibiler içinde harika.

 

Ama doğal ürün bulmak zor.Ne tür yerlerden doğal ürün satın alırız uygun fiyata?Bulunduğum ilçede doğal ürünlere rastlayabiliyoruz aslında.Sadece nereye bakmam gerektiğini bilmem gerek.Tüyo verebilecek olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Büyük marketlerde genellikle organik reyonları oluyor. Oralardan alışveriş yapılabilir. Nerede oturduğunu bilemediğimden ve bunu forumda yazman doğru olmadığından bir şey demek mümkün değil.

 

Ben bu konuda çok şanslıyım çünkü Çarşamba günleri kurulan bir organik pazar var bizim semtte :) Ama benden daha şanslı olanlar zaten bu ürünleri yetiştiren ya da bu ürünlerin yetiştiği yerlerde yaşayan insanlar...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Temel Seitan Tarifi:

 

1- Bir kavanoz sebze suyu.

2- Buğday gluteni

 

Sebze suyunun içerisine alabildiği kadar buğday gluteni ekliyorsunuz. (Buğday gluteni buğday ununun nişastasından ayrılmış %75 protein içeren bir yan ürünüdür. Gluten intoleransı olan Çölyak hastaları kesinlikle kullanamaz!!!) Mantı hamuru gibi bir kıvam alacak. Üzerine bastırdığınızda hamur tekrar eski haline dönecek. Bu hamuru 45 dakika buharda pişireceksiniz. Sonunda elde ettiğiniz ürün etten daha fazla proteine sahip, dokusu ete yakın bir malzeme olacak. Bu malzemeyi bir çok et yemeğine uyarlayabilirsiniz. İşte size ilginç tarifler bulabileceğiniz bir link:

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Büyük marketlerde genellikle organik reyonları oluyor. Oralardan alışveriş yapılabilir. Nerede oturduğunu bilemediğimden ve bunu forumda yazman doğru olmadığından bir şey demek mümkün değil.

 

Ben bu konuda çok şanslıyım çünkü Çarşamba günleri kurulan bir organik pazar var bizim semtte :) Ama benden daha şanslı olanlar zaten bu ürünleri yetiştiren ya da bu ürünlerin yetiştiği yerlerde yaşayan insanlar...

 

 

Biraz yaşadığım yer hakknda ipucu vereyim.Buradada organik pazarları kuruluyor ama nadiren.Yılda bir kere falan.Ama burası turşularıyla meşhur ve doğal ürünlerin tanıtılması için festivaller düzenleniyor ufak tefek.Keşke düzenli olarak kurulan pazarlar olsayı sizinki gibi:(

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vegan Blackmetal Chef'i nasıl atladım ben :D Bayılıyorum bu adama ve tarfilerine... Onun için komik/ilginç videolarda başlık açtım sanıyordum ben ama açmamışım :) Bu arada bu tarif annemi mutlu edebilir. Önce bunu deneyeyim ben malzemelerini alıp :) Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Vegan Blackmetal Chef'i nasıl atladım ben :D Bayılıyorum bu adama ve tarfilerine... Onun için komik/ilginç videolarda başlık açtım sanıyordum ben ama açmamışım :) Bu arada bu tarif annemi mutlu edebilir. Önce bunu deneyeyim ben malzemelerini alıp :) Teşekkürler.

Rica ederim :) Buğday glutenini maalesef yalnızca internet üzerinden alabilirsin. Organik sebze suları Migros'larda ve Macro Center'larda satılıyor...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Falafeli denemiştim ama unu fazla koyduğum için tadı güzel olmamıştı. Yapılışı biraz uğraştırıcı olduğu için daha sonra da deneyemedim.

Sevgili GOZ, evet ununu fazla koyarsan bu sorunla karşılaşırsın. Tarifte de belirttiğim gibi yalnızca karışımı toparlayacak kadar un yeterli. Umarım bir daha dener ve bu sefer beğenirsin. Bu arada tahin sosunu da mutlaka yap :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sevgili GOZ, evet ununu fazla koyarsan bu sorunla karşılaşırsın. Tarifte de belirttiğim gibi yalnızca karışımı toparlayacak kadar un yeterli. Umarım bir daha dener ve bu sefer beğenirsin. Bu arada tahin sosunu da mutlaka yap :)

Evet, falafelin yanındaki soslar da çok önemli. Kuzenim İsrail'e gitmişti. Orada çok güzel ve çeşitli falafel sosları varmış. O yüzden buradakileri bir türlü beğenemedi. Tarifler için çok teşekkürler bu arada.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu akşamın menüsü mükemmel bir börülce salatası ve zeytinyağlı yer elması yemeğiydi... Yer elmasını ben şimdiye kadar hep çiğ yemiştim ama bugün pişmiş hali de bana pek lezzetli geldi :) Tarife geçiyorum;

 

Malzemeler;

 

1 adet büyük boy kuru soğan,

2 adet havuç,

1 orta boy patates,

1 kg yer elması,

1 kahve fincanı dolusu pirinç,

1 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 küp şeker,

tuz

 

Yapılışı:

 

Soğanı küp küp doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz. (Hiç yağ kullanmak istemiyorsanız, tencerenin dibine çok az su dökerek yağsız şekilde soğanların pişip yumuşamasını da sağlayabilirsiniz). Soğanlar yumuşadıktan sonra soyduğumuz ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız havuçları, küp küp doğradığımız patatesleri ve yine patateslere benzer şekilde dilimlediğimiz yer elmalarını tencereye koyup, üzerine 1-2 tatlı kaşığı kadar tuz ve 2 adet küp şeker koyup yarım çay bardağı da su ilave ediyoruz. Tencerenin ağzını kapatıp, altını orta dereceye getirip yaklaşık 25 dk. kadar pişiriyoruz. Patatesleri kaşığın ucuyla rahatça ikiye bölebildiğinizde, yemeğimiz pişmiş demektir...

 

Son olarak da yemeğimizi soğuk şekilde servis ediyoruz :)

 

Afiyet olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu akşamın menüsü mükemmel bir börülce salatası ve zeytinyağlı yer elması yemeğiydi... Yer elmasını ben şimdiye kadar hep çiğ yemiştim ama bugün pişmiş hali de bana pek lezzetli geldi :) Tarife geçiyorum;

 

Malzemeler;

 

1 adet büyük boy kuru soğan,

2 adet havuç,

1 orta boy patates,

1 kg yer elması,

1 kahve fincanı dolusu pirinç,

1 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 küp şeker,

tuz

 

Yapılışı:

 

Soğanı küp küp doğrayarak zeytinyağında kavuruyoruz. (Hiç yağ kullanmak istemiyorsanız, tencerenin dibine çok az su dökerek yağsız şekilde soğanların pişip yumuşamasını da sağlayabilirsiniz). Soğanlar yumuşadıktan sonra soyduğumuz ve yuvarlak yuvarlak doğradığımız havuçları, küp küp doğradığımız patatesleri ve yine patateslere benzer şekilde dilimlediğimiz yer elmalarını tencereye koyup, üzerine 1-2 tatlı kaşığı kadar tuz ve 2 adet küp şeker koyup yarım çay bardağı da su ilave ediyoruz. Tencerenin ağzını kapatıp, altını orta dereceye getirip yaklaşık 25 dk. kadar pişiriyoruz. Patatesleri kaşığın ucuyla rahatça ikiye bölebildiğinizde, yemeğimiz pişmiş demektir...

 

Son olarak da yemeğimizi soğuk şekilde servis ediyoruz :)

 

Afiyet olsun.

 

 

Zeytinyağlı yer elması hmmm çok severim :) Ama zeytinyağ biraz az mı olmuş ne :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Zeytinyağlı yer elması hmmm çok severim :) Ama zeytinyağ biraz az mı olmuş ne :)

 

Bizimki anneme özel olduğu için konulan zeytinyağı fazla bile :) Anneme tüm yağlar yasak.. Tarifteki yağ oranı normal standartlara çekilebilir... En azından tencerenin dibini kaplaması gerek normal standartlar açısından :) Bu arada gerçekten ben yer elmasını sadece çiğ yenir sanıyordum da mükemmelmiş böyle :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bizimki anneme özel olduğu için konulan zeytinyağı fazla bile :) Anneme tüm yağlar yasak.. Tarifteki yağ oranı normal standartlara çekilebilir... En azından tencerenin dibini kaplaması gerek normal standartlar açısından :) Bu arada gerçekten ben yer elmasını sadece çiğ yenir sanıyordum da mükemmelmiş böyle :)

 

Umarım annen en kısa zamanda sağlığına kavuşur sevgili AurorA... bu arada yer elmasının çiğ hali de çok güzeldir :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:D Musluğu nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Tam olarak şöyle demişti arkadaş "İster rakımızı ister votkamızı alıyoruz, gidiyoruz sahile, sandalımızı alıyoruz... Kavuna enjekte ettiğimiz içkimizi, kavuna taktığımız musluktan bardaklara koyup içiyoruz, sohbetimizi yapıyoruz... Canı isteyen denize atlıyor yüzüyor... Mis gibi oluyor" demişti... :D Hala cümleler beynimde yankılanıyor nasıl içime işlemişse :rofl:

 

Bu arada teşekkür ederim iyi dileklerin için :) Doktora gittik geçtiğimiz günlerde ve nispeten güzel haberler aldık bile :) 6 ay bu şekilde beslenip sonra vejetaryenliğe geçiş yapacak...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

:D Musluğu nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Tam olarak şöyle demişti arkadaş "İster rakımızı ister votkamızı alıyoruz, gidiyoruz sahile, sandalımızı alıyoruz... Kavuna enjekte ettiğimiz içkimizi, kavuna taktığımız musluktan bardaklara koyup içiyoruz, sohbetimizi yapıyoruz... Canı isteyen denize atlıyor yüzüyor... Mis gibi oluyor" demişti... :D Hala cümleler beynimde yankılanıyor nasıl içime işlemişse :rofl:

 

Bu arada teşekkür ederim iyi dileklerin için :) Doktora gittik geçtiğimiz günlerde ve nispeten güzel haberler aldık bile :) 6 ay bu şekilde beslenip sonra vejetaryenliğe geçiş yapacak...

 

Umarım iyi olu anneniz.Vejetaryen olursa nasıl olsa zamanla veganlaştırırsınız siz onu.Bu arada hayvan eti tüketmeyecek,sadece hayvansal yan ürünleri kullanacak ise(yumurta,hayvansal yağlar vs) organik pazarlardan alıp tüketmeli.Bizzat yakınlarımdan tavuk yumurtaları hakkında hiç hoş olmayan şeyler duydum...Ve şuan süt ve yumurta yiyemiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...