Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2016 Veganlar hayvanların kullanılarak elde edildiği tüm ürünleri kullanmayı reddederler. Yalnızca et, süt, yumurta değil, aynı zamanda ipek, yün, tüy, deri ve kemikten üretilmiş eşyalar, bal, hayvanlar üzerinde denenmiş tıbbı ve kozmetik ürünler, hayvan kaynaklı gıda takviyeleri gibi. Ne kadar çok ürünün hayvansal kaynaklı olduğuna inanamazsınız. Jelatin kaynaklı yumuşak şekerlemelerde bile hayvansal jelatin kullanılmaktadır. Aslında veganların işi çok zordur. Vejetaryenlerde ise durum biraz karışık. Et haricinde süt ve yumurta tüketmeyen ancak diğer hayvan kaynaklı ürünleri kullananlardan tut, yalnızca süt ürünleri tüketip yumurta tüketmeyenleri gibi varyasyonları mevcut. Aşağıdaki linkler işini görür bence. https://tr.wikipedia.org/wiki/Vejetaryenlik https://tr.wikipedia.org/wiki/Veganl%C4%B1k Ya hacı pardon da bu veganlar ne yiyo ne iciyo ne giyiyo o zaman. Nasil yasiyo bu insanlar gunumuz 2016'sinda. Hersey ya kimyasal ya hayvansal. Mont alsan hayvansal cips alsan yagi hayvansal yastik alsan tüyü hayvansal. Nerde yatiyo neyle ortunuyo bu insanlar. Adam parfüm alsa hayvanda test edilmiş krem alsa ilk fareye sürülmüş. Mantiken bi yerde bi bosluk bi eksik bi hata var. Imkansiz yahu bu sartlar altinda kusursuz bir vegan yasam sekli. Dusunuyorum da aklim almiyor benim. Bilemedim hic. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2016 Ya hacı pardon da bu veganlar ne yiyo ne iciyo ne giyiyo o zaman. Nasil yasiyo bu insanlar gunumuz 2016'sinda. Hersey ya kimyasal ya hayvansal. Mont alsan hayvansal cips alsan yagi hayvansal yastik alsan tüyü hayvansal. Nerde yatiyo neyle ortunuyo bu insanlar. Adam parfüm alsa hayvanda test edilmiş krem alsa ilk fareye sürülmüş. Mantiken bi yerde bi bosluk bi eksik bi hata var. Imkansiz yahu bu sartlar altinda kusursuz bir vegan yasam sekli. Dusunuyorum da aklim almiyor benim. Bilemedim hic. Veganlar, sebze, meyve, tahıllar ve baklagillerle besleniyor. Kaz tüyü olmayan birçok mont var, birçok yapay deri ayakkabı var ve hayvanlar üzerinde test edilmeyen birçok kozmetik ürün de artık kolaylıkla bulunabiliyor. Ayrıca vegan ürünlere yeterli talep olduğu için veganlar için bir niche pazar ortaya çıktı. Ben hiç zorluk çekmiyorum açıkçası. Hatta doğuda yaşayan veganlar bile zorluk çekmediklerinden bahsediyor. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ninque Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 2, 2016 Ya hacı pardon da bu veganlar ne yiyo ne iciyo ne giyiyo o zaman. Nasil yasiyo bu insanlar gunumuz 2016'sinda. Hersey ya kimyasal ya hayvansal. Mont alsan hayvansal cips alsan yagi hayvansal yastik alsan tüyü hayvansal. Nerde yatiyo neyle ortunuyo bu insanlar. Adam parfüm alsa hayvanda test edilmiş krem alsa ilk fareye sürülmüş. Mantiken bi yerde bi bosluk bi eksik bi hata var. Imkansiz yahu bu sartlar altinda kusursuz bir vegan yasam sekli. Dusunuyorum da aklim almiyor benim. Bilemedim hic. Kusursuz olmak zorunda değil zaten. Önemli olan "elden geldiğince bir şeyler yapmak" Mesela kozmetik ürünlerde çok dikkatli olur veganlar ve hatta bazıları olabildiğince doğal ve katkısız ürünler kullanırlar. Ya zaten hepimiz için hazır raf ürünleri, kimyasal kozmetikler, temizlik ürünleri oldukça zararlı. Vegan olan bir insan hem kendi sağlığı hem hayvanların refahı, hem de çevre için rahatlıkla bunlardan vazgeçebilir. (zehirsiz ev ve türevi bloglara bakmanızı tavsiye ederim) Kıyafet alırken etiketine bakıp alıyorlar, çoğu aynı zamanda tüketim karşıtı olduğu için ve minimalizmi benimsediği için kıyafet vb ürünleri gerçekten ihtiyacı olduğu sürece alıyor. Deri, kürk ve kaz tüyü gibi direk hayvansal üründen elde edilen tekstil ürünlerine kesinlikle karşılar ve zaten bu ürünler fiyatlarıyla belli ediyorlar kendini, yani almamak kolay. Bir kaç yorum geride ben yazdım, yüzde yüz veganlık diye bir şey yoktur, elinden geldiğince hayvanlara ve çevreye zarar vermemek olay. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kizginkuzgun Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2016 Gece dışarıdaydınız arkadaşlarla, eh doğal olarak da biraz içtiniz. Hem akşam yemeğinin üstünden epey zaman geçti, hem de içilen içkilerden dolayı karnınız guruldamaya başladı. Kandili çorbacıda söndürelim dediniz ama vegan olduğunuz için işkembe yerine mercimek ya da domates çorbası içeceksiniz; şayet onların içinde de tereyağ veya et suyu yoksa. O zaman size dışarı çıkmadan bir saat önce hazırlayabileceğiniz, ve arkadaşlarınızı da eve çağırıp afiyetle içip mutlu bir şekilde yastığa kafayı koyacağınız bir tarif veriyorum Vegan İşkembe Çorbası Malzemeler: 1 paket (400 gr.) istiridye mantarı 1-1,5 litre sebze suyu (tarifini daha önce bu başlık altında paylaşmıştım) 2 yemek kaşığı un 4 yemek kaşığı zeytinyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı acı toz kırmızı biber (acıyla aranız yoksa tatlı kırmızı toz biber) 3-4 diş sarımsak 1 kahve fincanı üzüm ya da elma sirkesi Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak, sarımsakları ezip sirkenin içine ekleyerek sosunuzu hazırlayın. Bu sos tabii ki işkembe çorbasının olmazsa olmazıdır İstiridye mantarları yıkayıp saplarından ayırın. Sapları sert olduğu için kullanılmayacak. Aynı işkembede olduğu gibi küp küp (ya da nasıl seviyorsanız öyle) doğrayın. Çorbayı yapacağınız tencerede iki kaşık zeytinyağı kızdırıp üzerine iki kaşık unu ilave ederek durmaksızın unun kokusu çıkıncaya kadar karıştırın. Üzerine 1 litre sebze suyunu yavaş yavaş devamlı karıştırarak ekleyip, tuzunu da atıp biraz daha karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca doğramış olduğunuz istiridye mantarları ekleyin. Burada istiridye mantarı kullanmanın mantığı işkembenin dokusunu çok güzel taklit etmesidir. Bu yüzden, çok diri kalmayacak, çok da yumuşamayacak şekilde kaynatın. Eğer çorbanın kıvamı size koyu geldiyse, biraz daha sebze suyu ekleyin. Eğer eklediyseniz tekrar kaynamasına izin verin. Daha sonra ufak bir tavada 2 kaşık zeytinyağı kızdırıp üzerine toz biberi ekleyip kararmadan ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirin. Çorbamız hazır. Üzerine dilediğiniz kadar sarımsaklı sirke koyarak kızarmış ekmek eşliğinde afiyetle için. İçerken de gecenin kritiğini yapmayı ihmal etmeyin 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 3, 2016 Vegan Yoğurt Ve Yoğurt Mayası. Yoğurt Mayası Malzemeleri Bir avuç çiğ nohut (15-20 adet) 1 su bardağı şekersiz soya sütü Tuz Yoğurt Mayası Yapılışı 1 avuç yıkanmış ve kurulanmış nohutu kavanozun dibine koyun, kuru olması gerekiyor. 1 bardak şekersiz soya sütünü parmağınızın sıcağa dayanma noktasından biraz daha sıcak olacak şekilde kaynatıp kavanoza (kullanacağınız kavanoz soğuk olmasın) dökün. Kavanozun ağzını kapattıktan sonra sarıp sarmalayıp 1 gece bekletin. Sonra kavanozu buzdolabına alıp 3-4 günde bekletin. Mayamız hazır. Yoğurt İçin Malzemeler 1 litre sade soya sütü (Tatlandırılmamış, şekersiz olmalı.) 1 tutam tuz Hazırlamış olduğumuz maya (İçerisindeki nohutları süzün.) Yoğurt Yapılışı Soya sütünü kaynama noktasına gelinceye kadar kaynatın. Süt kaynama noktasına gelince, kavanozdaki, nohutlarından ayrılmış mayayı süte karıştırın. 1 tutam kadar da tuz ekleyip yine sarıp sarmalayıp 1 gün bekletin. 6-8 saat içerisinde tekrar kontrol edin eğer katılaşma olmuşsa yani yoğurt tutmuşsa 1 gün beklemenize gerek yok dolaba kaldırabilirsiniz. Yoğurdunuz olduktan sonra buzdolabına alın. Kıvamında yoğurdunuz hazır. Not: Sonrası için yoğurdunuzdan bir miktar ayırarak sürekli yoğurt yapabilirsiniz her defasında maya hazırlamamıza gerek yok bir defaya mahsus iki işlem yapılıyor kolay gelsin. Kıvamında yoğurdunuz hazır. Afiyet olsun. Kaynak:Vegan Mutfak 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 4, 2016 Kakao Dolgulu Portakallı Kurabiye >>> Siyah Fasulyeli Vegan Burger >>> Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ryze Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2016 Hımmm amcamın koyunları vardı ilkbaharda havalar ısınmaya başladığında kırklık denen büyük bir makasla teker teker hepsini kırkardı . Ama sanayileşmenin verdiği ilgisizlik koyunları dikkatli narin ellerden korkutucu kaba makinelere veriyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2016 Hımmm amcamın koyunları vardı ilkbaharda havalar ısınmaya başladığında kırklık denen büyük bir makasla teker teker hepsini kırkardı . Ama sanayileşmenin verdiği ilgisizlik koyunları dikkatli narin ellerden korkutucu kaba makinelere veriyor. evet ne yazık ki öyle Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 5, 2016 Ispanak Yemeği 1 kg ıspanak 1 adet kuru soğan yarım çay bardağı pirinç 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı domates salçası tuz karabiber pul biber Başlangıç olarak ıspanakları temizleyelim. Diğer taraftan soğanı doğrayıp sıvı yağda pembeleşene dek kavuralım. Salçayı ilave edelim. Ardından ıspanakları da ekleyelim ve ıspanaklar eriyinceye kadar kavuralım. Yarım çay bardağı yıkanmış pirinci, tuz ve baharatları da ilave edelim. 1 su bardağı kaynar suyu da ekleyerek tencerenin kapağını kapatalım, kısık ateşte pirinçler yumuşayana dek pişirelim.Yanında şöyle soğuk vegan yoğurtla yiyebilirsiniz sevgili vegan arkadaşlar,afiyet olsun:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rage94 Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 6, 2016 Definasyon döneminde yediğime içtiğime daha dikkat ediyorum.Meraklısına kinoa dan kısır yapabilirsiniz.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mart 10, 2016 Şeftalili Buzlu Çay (Toplam 2 litre için) 5 adet bardak poşet çay 8-10 çorba kaşığı toz şeker (Zevke göre azaltılıp artırılabilir) 2 orta boy şeftali Bir miktar sıcak su 2 Litreye tamamlamak için soğuk su Kullandığınız demliğin içerisine poşet çayları koyup, üzerine kaynamış suyu ekleyip 5 dk kadar demlenmesini sağlıyoruz. (Ocağa koymaya gerek yok) Süreyi uzatmamakta fayda var, uzayınca çayın tadı çok bozuluyor. Süre bitiminde, çay poşetlerini çıkarıp, demlenmiş çayı 2 litrelik bir sürahiye alıyoruz. Şekeri ilave edip eriyene kadar karıştırıyoruz. İki adet şeftaliliyi kabuklarıyla birlikte dilimleyip içerisine ilave ediyoruz. Üzerine, 2 litreyi tamamlayacak kadar soğuk su ekleyip karıştırıyoruz. Hepsi bu ! Buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletiyoruz. Şeftaliler olgunsa, bir miktar posa çaya karışabilir. Servisten önce süzgeçten geçirebilirsiniz. Kaynak:A Vitamini: Ev Yapımı Buzlu Ãay Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kizginkuzgun Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Nisan 19, 2016 Vegan Yoğurt Deneme No. 1 Aslında bu tarif tam vegan bir tarif değil. Vegan yoğurt mayam olmadığı için maya olarak normal yoğurt kullandım. Ama sadece deneme olduğu için şimdilik bir sakıncası yok bence. Farklı bir denemeyi yarın yine normal yoğurt mayasıyla yapmayı planlıyorum. Eğer daha başarılı olursa arkasından vegan maya denemelerine ağırlık vereceğim. Önce kısa bir girizgah yapayım. Vegan yoğurt yapımında en başarılı malzeme soya sütü. Fakat buradaki en büyük sorun piyasadaki hazır soya sütlerinin ya çok fazla katkı malzemesi içermesi ya da litrelik soya sütlerinin 14-15 TL gibi fahiş fiyatlara satılması. Peki alternatifleri var mı? Maalesef pek yok. İşlenmemiş kuruyemişlerden de vegan süt yapılabiliyorsa da, yine fiyatlarının yüksek olması, hem de içeriklerinin mayalanma işlemini pek desteklememesi nedeniyle ya hiç yoğurt olmuyor ya da çok az miktarlarda yoğurt elde edebiliyorsunuz. Bu arayışta fiyatı en uygun görünen ve yoğurt olma ihtimali yüksek olan bir malzeme seçtim: Çiğ yer fıstığı. Bundaki zorluk çiğ yer fıstığını bulabilmek. Çünkü marketlerde işlenmiş ürün bulabiliyoruz genelde. Ancak dün bir markette çiğ yer fıstığı satıldığını gördüğümde denemeye karar verdim. Şimdi size yapılışını anlatayım. Malzemeler: 200 gram çiğ iç yer fıstığı (sert kabuğundan ayrılmış) İçme suyu Bir kaşık yoğurt Önce fıstıkların üzerini örtecek kadar kaynar su koyuyoruz. Burada amaç hem fıstıkların üzerinde bulunan bakterilerden kurtulmak, hem de ince kabuklarını soymak. Su elimizi yakmayacak sıcaklığa düşünce fıstıkların ince kabuklarını soyuyoruz. Bu arada çürük veya rengi ve dokusu diğerlerinden farklı fıstıkları atıyoruz. Soyma işlemi bitince bir ölçü kabını içine fıstıkları ve 500 ml. işaretine gelen yere kadar su koyuyoruz. Yalnız dikkat 500 ml. su koymuyoruz. Fıstıklarla beraber 500 ml.'yi gösterecek ölçek. El blenderi ile ilk çekimi yapıyoruz. İyice çektikten sonra 500 ml. su ekleyip uzunca bir süre daha çekiyoruz. Artık fıstıkların daha fazla parçalanmayacağına kanaat getirince bulabildiğimiz en ince tel süzgeçten başka bir kaba aktarıyoruz. Süzgecin üzerinde bol miktarda sulu fıstık karışımı kalacak. Bunları da çok fazla bastırmamak koşuluyla kaşık yardımıyla bastırarak kalan suyu da çıkarıyoruz. Yaklaşık olarak elimizde 700 ml. kadar fıstık sütü var şimdi. İçerisine bir kaşık yoğurt ekleyip bir çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz. Ben bu tarifi yoğurt makinasında yaptığım için tarife o şekilde devam edeceğim. Normal yoğurt yapar gibi de işleme devam edilebilir. Sütümü süzme yoğurt aparatı bulunan yoğurt kabıma boşalttım ve makinanın içine yerleştirip 10 saate ayarladım. Süre bitiminde süzme aparatını kullanıp süzülmesi için buzdolabına kaldırdım. Süzmemin nedeni sıvı içeriğinin katı içeriğinden çok daha fazla olması. Sonuçta gerçek bir süt performansı beklenmemeli. 4 saat sonra çıkardığımda eldeki sonuç aşağıdaki gibi. [ATTACH]16157[/ATTACH] Sonuç: -250-300 gram kadar bir yoğurt elde ettim. -Sütü süzme aşamasında tel süzgeç kullandığım için biraz pütürlü bir yoğurt oldu. Tülbentte sıkmak daha iyi sonuç verecektir. Ancak çok rahatsız edici de değil. -Fıstık tadı belirgin ve hafif acı bir tat bırakıyor. -Belirgin bir yoğurt tadı ve kokusu da var. -Rengi yoğurt rengine yakın. -İçine sarımsak, nane ve tuz katılarak haydari olarak tüketilebileceğini düşünüyorum. Henüz denemedim. -Yine aynı şekilde soya kıymalı mantı üzerine konularak da iyi sonuç verebilir. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vordai Yanıtlama zamanı: Mayıs 12, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 12, 2016 merhabalar. böyle bir konu olduğunu görünce çok sevindim ve bir şey sormak istiyorum. vegan peynirin içeriğine bakınca hindistan cevizi yağı var ama hindistan cevizi de sakıncalı maymunlara toplatılması sebebiyle. e o zaman sera mı kullandıkları? bilemedim soran eden varsa ve cevap verse inanılmaz sevinirim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2016 Basit bir köri sosu tarifi bilen var mı?İnternettekilerin hepsi çok kompleks tarifler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
arecrateria Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 9, 2016 merhabalar. böyle bir konu olduğunu görünce çok sevindim ve bir şey sormak istiyorum. vegan peynirin içeriğine bakınca hindistan cevizi yağı var ama hindistan cevizi de sakıncalı maymunlara toplatılması sebebiyle. e o zaman sera mı kullandıkları? bilemedim soran eden varsa ve cevap verse inanılmaz sevinirim. Veganlığın bir çok seviyesi var. yalnızca ağaçtan düşmüş veya doğal yollarla yaşamını yitirmiş olan sebze ve meyvelerle beslenen insanlar var. yalnız hindistan cevizi hayvansal bir besin olmadığından, bahsettiğiniz türden veganlar tarafından tüketilebilirler. hindistan cevizlerini maymunlara toplatmak, bunu yapanların insanımsılığıdır. Farklı toplama şekilleri elbette mevcuttur. hangisi ne şekilde toplanmış diye ayırt edemez, bir tercih yapamayız sanıyorum. o yüzden hindistan cevizi tüketmenin bu tür veganlıkla bir alakası olmadığı kanaatindeyim. Bunlar benim görüşlerim, daha tecrübeli arkadaşlar varsa ve yanlışsam öğrenmek isterim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2017 Süt içmeyi bırakmaya karar verdim Bu yaz vegan dondurma deneyeceğim,onun dışında eti azaltmam şu sıralar pek mümkün değil,bitkisel besinler yetiştiriyorum... Süt kararıma yoğurt,kefir vs de dahil. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Lethal Perfection Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 24, 2017 Malzemeler 1 adet naylon çorap 2 su bardağı elenmiş talaş 1 yemek kaşığı çim tohumu Süslemek için düğme, keçe, kumaş Yapılışı Naylon çorabın burun kısmına 1 yemek kaşığı çim tohumu eşit bir şekilde yayılır. Tohumların üzerine istenilen büyüklüğe göre elenmiş talaş ilave edilir. Burun ve kulak yapmak için çorap ve talaş istenilen büyüklüğe göre elle tutulup sabitlenir, bir ip yardımıyla sıkıca bağlanır. Göz, ağız, şapka, kıyafet vb. aksesuarları yapmak için eski kumaşlar, düğmeler ve keçeler kullanılabilir. Hazırlanan çim adam uygun büyüklükteki bir kabın içine oturtulur. Sabah ve akşam günde 2 defa sulanır. Afiyetle çim adamınızı yiyebilirsiniz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Witch Of Rain Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2017 Paylaş Yanıtlama zamanı: Mayıs 26, 2017 Tarif yazmıştım fakat aynısını başkası yazmış silmeye karar verdim ben de. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.