Guest triton Oluşturma zamanı: Eylül 14, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 14, 2006 13 ün qizémi.. Onüç sayısının uğursuzluğu bilimsel bi rçağda olmamıza rağmen hala neden dillerden düşmez oniki veya ondört değilde illa onüç bunun hikayesin kısaca açıklayalım: Onüç sayısı uğursuzluğun temeli sayılmıştırOnüç sayısının uğursuzluğunun temelini Hz.İsa 'nın son akşam yemeğini oniki havarisiyle birlikte yediği zaman kendisiyle birlikte sofrada toplam olarak onüç kişi vardır ve Hz.İsa'nın başına gelenler de herkes tarafından bilinmektedir.Ancak bu varsayım ilk bakışta mantıklı görünüyorsa da onüç sayısının uğursuzluk getirmesiyle ilgili inanışın İsa'dan çok daha öncelere dayanmasını açıklayamaktadır. İskandinav mitolojisinde şöyle bir olay anlatılmaktadır:Tanrı Odin'in ölen kahramanların ruhlarının sonsuz mutluluk içinde yaşadıkları sarayında bir ziyafet verilmektedir.bu ziyarete onbir kişi davetlidir.Bir de daveti düzenleyen Tanrı Odin 'in oğlu Baldur bulunmaktadır.Tümü birden oniki kişi olmaktadır.Ancak ziyafet çok kısa bir süre sonra davetsiz bir misafir gelir.Bu Baldur'un ölümüne yol açan kötü bir ruhtur.aslında.Görüldüğü gibi her iki anlatımda da onüçüncü kişinin ihaneti söz konusudur.Ve her iki olayda da ihanet ölümle sonuçlanmaktadır. Kimi yerlerde sofradan ilk ayrılanın başına kötü şeyler geelceği yolunda bir inanış vardır.Kimi yerlerde ise sofradan en son ayrılanın başına kötü şeyler geleceğine inanılır.İngiltere'nin Oxfordshire kentinde de bir odada oniki kişiyle birlikte bulunmak özellikle de aynı odada oniki kişi daha varken kapının yanında bulunmak büyük felaketlere yol açar. şeklinde bir inanç bulunmaktadır.Her halükarda onüç sayısının uğursuzluğun aişnanılmakta otelciler otel odalarına 13 sayısını koymamakta gemiciler ayın 13 ünde limandan ayrılmamaktadır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Siber_Keşiş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 13'ün gizemini birde Mu Kıtasına dayandırıyorlar. Oda ilginç bi tez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
steryo chem Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 bu 13 sayısınıda herkes deişik şekilde anlatıor yaw.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 Senin bildiğin daha farklı bir yaklaşım var mı? Varsa paylaşırsan sevinirim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 14, 2006 Bir diger çıkış öyküsü ise Tapınak Şovalyeleri'ne dayanır; Fransa Kralı Philippe Le Bel'in komplosu ile 13 Ekim 1307 Cuma günü Tapınak Şovalyeleri'nin büyük bir bölümü tutuklanmış ve büyük işkencelere maruz bırakılarak idam edilmişlerdir. Bu olay şovalyelerin sonu olarak bilinir ve ugursuz 13.Cuma söylencesinin en üzerinde durulan hikayelerinden biridir. Birde astrolojiyle baglantılı bir sebep daha vardır. '' Bir yıl içinde 13 kez dolunay oluşur ''. Papa'nın olumu ve 13 sayısı Papa yılın 13. haftasında öldü - Ölüm tarihi 02.04.2005 rakamları toplayın 13 oluyor - Ölüm saati 21:37 toplam 13 oluyor - Öldüğü yaş 85 toplam gene 13 oluyor. 1981 de biliyorsunuz Papa'ya bizim M. Ali Ağca suikast girişiminde bulundu. Bilin bakalım ne zaman? 13 Mayıs !!!!!!! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cancanan Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 ALINTI(triton @ 14 09 2006, 18:59 ) 11948[/snapback] ewet onuda duymuştumm haa ayrıca şeytanın rakamı falan deil 13 şeytanınkilet 4 ve 7 bi tane daha vardıda unuttum onu ama kesinlikle 13 deil [/b] 13 ün toplamıda 4 ediyor. şeytanın rakamı yanii. Yüksek katlı otellerde 12 kattam 14 üncü kata geçiliyor ayrıca ben hiç 13. kat görmedim. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 bende boğulma kazasını ayın 13 ünde yaşamııştım... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
cancanan Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 tekrar çok geçmiş olsun Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 valla 13 benim için hiç bişi ifade etmiyo gayet sıradan bi gün allahın verdiği diğer günler gibi. inananlara saygı duyarım ama benim bööle batıl inançlarım yok Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Firdevs Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 ALINTIvalla 13 benim için hiç bişi ifade etmiyo gayet sıradan bi gün allahın verdiği diğer günler gibi. inananlara saygı duyarım ama benim bööle batıl inançlarım yok[/b] ona bakarsan benim de yok vhercle ama tesadüf oldu heralde... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 katılıyorum tesadüf Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest triton Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 15, 2006 ALINTI(cancanan @ 15 09 2006, 09:57 ) 12001[/snapback] 13 ün toplamıda 4 ediyor. şeytanın rakamı yanii. Yüksek katlı otellerde 12 kattam 14 üncü kata geçiliyor ayrıca ben hiç 13. kat görmedim. [/b] şöle söliim şeytan rakamları toplamakla uraşmıyor yani istersen eer 22 sayısıda şeytanın rakamı olabilir dimi o yüsden toplama yapma benim sölediklerim şeytanın rakamı ve 13 ün şeytanla alakası yok sadece hristiyanlarda uğursuz rakam o kadar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DoLoreSS Yanıtlama zamanı: Eylül 19, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 19, 2006 ya bence sıradan bi rakam benimde öle inançlarım yok ama inananlarada saygı duyuyorum Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ortisya Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2006 bencede 13 rakkamının ne bir sihri nede uğursuzluğu vardır... bence 9 rakkamı içinde birçok gizem saklıyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Nora Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 29, 2006 Sebep?merak ettim... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Şaman Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 2006 9 şamanizmde hayat ağacını hayatı temsil eder.3ile 3 ün çarpımıdır 3 mükemmellik olduğuna göre 9 en ileri olur.ip büyülerinde genelde 9 düğüm kullanılır(tabi bu dediğim genelde kelt ve şamanlarda) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
ihlamurcu Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 30, 2006 Ben 13 rakamının uğursuz olduğuna inanmıyorum. Tarihte yaşanan bazı olaylardan çok etkilenen bazı insanların kuruntusu bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2006 ALINTI(blaze @ 1 10 2006, 11:32 ) 15177[/snapback] önceki gün haberlerde çıktı bi otel açılmıs ve 13. katı yok bildigim kadarıyla 13 batıl inancı hristiyanlıkta yaygın olan bişey neden bukadar çok türk inanıyo çoook saçma bişe [/b] Belki turistik bir oteldir.Genelde yabancı musteriler kalıyorsa otelde,kimse tercih etmez ve odalar bos kalmasın diye boyle bir uygulamada bulunmuş olabilirler sanırım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Ametist Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2006 ALINTI(Siber_Keşiş @ 14 09 2006, 18:53 ) 11945[/snapback] 13'ün gizemini birde Mu Kıtasına dayandırıyorlar. Oda ilginç bi tez [/b] peki merak ettim Mu kıtasına nasıl dayandırıyolar? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
doors Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 8, 2006 Arkadaslar onumuzdeki cuma gunu 13 ekim .Yani hristiyanlara göre asıl ugursuz gun haftaya.Ki zaten 13 olayının ugursuz sayılmasının baslangıcı 13 ekim cuma gunune denk geldigi için bu konu ile ilgili iyi bir tesaduf oldu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Dolunay Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2007 13 işte iki raKmlı bir sayı sadece. nolsun ki:/ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon-ex Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2007 yanlış hatırlamıyorsam hz.muhammed'in doğum yılı ve istanbulun fethinin(Dur bi topliim 1+4+5+3=13) yılındaki sayılar toplamı da 13 ediyormuş böle rivayetler de var.Ancak 13'ün uğursuzluğu olayının çıkış noktası bence templiyelerdir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wahsi Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 15, 2007 Bence ugursuzluk deilde bi tılsımın bi parcası gibi duruyor bu şeytanlada pek alakası oldugunu sanmıyorum cunku seytanın günü 23 aralık ve ertesi günüdür. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
efemera Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2007 Ben de hıristiyanların 13 rakamını uğursuz saydığını duydum.Sebeb sevgili paygamberimizin doğum tarihinin toplamı olması 5+7+1=13 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
SCARRED Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 16, 2007 Ben de hıristiyanların 13 rakamını uğursuz saydığını duydum.Sebeb sevgili paygamberimizin doğum tarihinin toplamı olması 5+7+1=13 İsa + 12 havari = 13. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.