Jump to content

Ses Majisi


nameste

Önerilen Mesajlar

Okült bilgilere göre, önceki devrelere ait kimi uygarlıklarda bilinen ve koşullar elverişli olduğundan yaygın biçimde kullanılan, canlı veya cansız nesneler üzerinde sesin ‘esîr’î vibrasyonları yoluyla birtakım etkilerde bulunabilme bilimi veya sanatı (kimi yazarlar “sonik bilim” terimini kullanırlar).

 

148395_130162203706807_7312643_n.jpg?oh=b45a0fab59d0db6457ca540bd79a633a&oe=569EFFA3&__gda__=1453127886_04236ac72f66de76af8908dd7016579a

 

Hitler'in büyü çalışmaları da gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Bunlardan en belirgin olanı radyodan yaptığı konuşmalarda kullandığı ses büyüsüydü. Bu yöntem büyük kitlelerin etki altına alınmasında büyük bir fonksiyon görmüştü.

Ezoterik bilgilere göre, ses, fizikte açıklandığı şekilde yalnızca hava veya su gibi yoğun ortamlardaki titreşim dalgalarından ibaret değildir. Sesin fiziksel ortamın yanısıra‘esîrî ortamda yayılan dalgaları da vardır ki, bu esîrî titreşim dalgalarının insan üzerindeki etkisi, fiziksel titreşim dalgalarının etkisinden çok daha önemli boyutlardadır. Ayrıca insanın işitme organının (kulak) “infra” ve “ultra” sesleri duyamaması bu seslerin esîrî ‘tesir’lerinden etkilenmemesi anlamına gelmez; insan duyamasa da bu seslerin esîrdeki titreşimlerinden (vibrasyon) etkilenmektedir. [Fiziğe göre, insan kulağı yaklaşık 16 Hz’den (saniyede 16 titreşim) daha düşük ve 20 kHz’den (saniyede 20 bin titreşim) daha yüksek frekanslı sesleri duyamamaktadır]. Belirli bir frekansa (titreşim derecesi, sıklığı) sahip her müzik notası ve kimi alfabelerde harflerle karşılanan her ses, fiziksel ortamlarda meydana getirdiği dalgalanmalara benzer şekilde, esîrî ortamda da dalgalanmalar meydana getirir. Dolayısıyla, birçok sesin bileşiminden oluşan ve bir titreşimler skalası gösteren her sözcüğün, her cümlenin söylenişinde veya her melodinin çalınışında esîrî ortamda birtakım karmaşık, fakat ahenkli dalgalanmalar ve çevreye etkide bulunan birtakım tesirler yaratılmış olur. İşte ses majisi, bu seslerin tek tek esîrî özelliklerinin ne olduğunu, bileşimlerinin nasıl etkiler yarattığını, bu bileşimlerin hangilerinin canlı veya cansız nesneler üzerinde hangi etkileri yaratabileceğini, bu etkilerin en güçlü halde olabilmesi için çıkarılan seslerin ne şekilde çıkarılması gerektiğini [sesin cinsi (insan sesi, mekanik ses vb.)], tonu, şiddeti, titreşim genliği, telaffuzu (prononciation), titremlemesi (intonation), nefes ve düşüncelerle uyum ilişkisi vb.] konu edinen bir bilimdir.

 

http://indigodergisi.com/wp-content/uploads/2013/12/senfoni-nota.jpg

 

Ezoterik bilgilere göre, eskiler, ağır taş blokları kaldırma gibi PK (psikokinezi) etkinliklerinde, şifa çalışmalarında, ‘değişik şuur halleri’ne geçtikleri mistik deneyimlerde ve daha birçok alanda bu ses biliminden ya da ses majisinden yararlanıyorlardı. (Kimi Antikçağtarihçilerine göre, birçok antik kentin duvarları ve tapınakları bu teknikle inşa edilmiştir. (Dev Yapılar)

 

Kitaplarında eski uygarlıklardaki ses majisinden söz eden kimi yazarlara göre, Mezopotamya ve eski Mısır rahiplerinin ses majisiyle ilgili bazı etkinlikleri, eskilerin iyi bildiği bu bilimin şimdiki devrenin başlarına dek sürebilmiş “kırıntıları”dır ancak. Gnostiklerin, kabalistlerin ve okültistlerin “güç isimleri” (İng. names of power) ile ilgili teorik çalışmaları da, bu “kırıntılar”dan kaynaklanmıştır. [Okültistlere ve kabalistlere göre, “güç sözcükleri” denilen bazı sözcükler, özellikle ilâhî isimler özel biçimlerde telaffuz edildiklerinde birtakım majik etkiler yaratırlar ki, bunlara “güç isimleri” denir. Eski Mısır’da bu “güç isimleri”ne “hekau” denirdi. Aslında her insanın adının seçilişi tesadüfi değildir; adın belirlenmesinde tek etken olmamakla birlikte, bir etken de varlığın ihtiyacı olduğu tesir biçimidir.] Yine bu yazarlara göre, kimi ilâhî adlar, kutsal ‘mantra’lar , ‘zikir’ler rasgele seçilmiş sözcüklerden oluşmamışlardır ve gerektiği biçimde söylendiklerinde, yani telaffuz, titremleme ve vurgulara dikkat edilerek söylendiklerinde ya da tekrarlandıklarında (İng. chanting) majik veya psişik bir etki yaratabilmektedirler. (Kimilerine göre, birçok işe ilâhî bir ad söylenerek başlanmasının bir nedeni de budur.) Ezoterik kaynaklara göre bu tür bir etki, kimi kutsal kitaplar sesli okunurken de, –ancak kitabın indirildiği dilde ve gerektiği gibi okunduğu takdirde– yaratılabilmektedir. Hint tradisyonlarına göre ses majisi yapıcı olduğu gibi yıkıcı amaçlarla da kullanılabilen bir güçtür. Mantra, Zikir, Dua, Müzikle Tedavi, Maji..

 

(Kaynaklar: Dharma Ansiklopedi, Meta Ansiklopedi)

 

SES BİR ANAHTARDIR

 

Tezahür etmiş evrendeki her şey titreşimsel bir doğaya sahiptir. Bir şeyin şekliyle titreşim frekansı arasında direkt bir ilişki vardır. Bizim perspektifimizden sizler, ışık ve ses de dahil olmak üzere birbirine bağlı bileşik enerji alanlarısınız. Bedeninizin organlarını ve sistemlerini oluşturan çeşitli hücreler, diğer hücrelerle uyumlu ses titreşimleri yayarak hücresel rezonanslara yol açarlar. Aslında bedeniniz yürüyen bir senfonidir, birçok gücün birlikte yarattığı bir sabit dalga kalıbıdır. Bedeninizi oluşturan bu sabit dalgalar dünyayla rezonans halindedir, ayrıca dünyanın geçirdiği değişikliklerden de etkilenmektedir.

 

Dünya büyük bir geçiş dönemindedir, rezonansları değişmekte, yeni bir denge haline doğru ilerlemektedir. Bu yüzden bedeninizin rezonans alanları da atom altı düzeyden hücresel düzeye kadar yeni bir denge haline geçmekte, bu da tüm organlarınızı etkilemektedir. Bu olay büyük bir içsel biyolojik gerilime sebep olmakta, bazen hastalık, bazen yorgunluk, bazen de çalkantılı haller şeklinde rahatsızlıklara yol açmaktadır. Duygusal alemde ise duygusal dengesizlik şeklini almaktadır. Duygular da sese ve titreşime sahiptir. Duygular kanın kimyasında değişikliklere sebep oldukları gibi, solunum modelinin ve kandaki oksijen düzeyinin değişmesine de yol açarlar. Yakında tüm duyguların bir ses ya da titreşim imzasına sahip olduklarını keşfedeceksiniz. Duyguların bastırılması bedenin kimyasında şiddetli bir geri itmeye neden olur.Duyguyu daha net bir şekilde anlamak için kendinizi bileşik rezonant bir enerji ve titreşim alanı olarak görmenizi ve duyguların ses imzalarına sahip olduklarını kabul etmenizi öneririz. Farkındalığınızın bedeninizin duyguları tutan bölgelerini kapsamasına izin verin, böylece onları salıvermeyi kolaylaştırabilirsiniz. Bu konuda bazı deneyler önereceğiz, böylece duyguların ses vasıtasıyla ifade edilip temizlenmesi yöntemine aşina olacaksınız. Vereceğim alıştırmaya hazırlanmak için sürekli hissettiğiniz bir duyguyu hatırlayın, bu öfke de olabilir, üzüntü de, sevinç de.

 

Hathor Bilgileri - Tom Kenyon / Virginia Essene

 

 

SES BELLİ BİR FREKANS TAŞIR

 

Işığın parçası olduğu için bilgi taşımanın bir yolu da sestir. Kendi görüş açısından ışığı gözleriniz, sesi kulaklarınızla algıladığınız için ses ve ışık size iki ayrı şeymiş gibi görünür. Bedeninizdeki iki ayrı algı alanını kullandığınız için ses ve ışık da ayrıymış gibi görünür. Gerçekte birbirlerine çok bağlıdırlar. Birbirlerinin çevresinde dönerler çünkü her ikisi de bilgi taşır.

 

Duygu, hissediş getirdiği ve sizin hissetmeyle bağınızı kurduğu için bilincin farklı durumlarını algılamanızı sağlar. Mantıklı zihin, kendi kimliğine dayandığı için bilinç durumlarını algılamanızı sağlamaz. Egonun sınırları içinde hapsolmuştur, başka alanların bilincine varmak istemez. Ama hissetmek, farklılığın ayırdına vardığı için başka alanları her zaman algılar. Hissetmek adını verdiğiniz enerjiyle işaretleri ve tanımları okuyabilirsiniz. Gerçekte hissetmek bir titreşimdir. Sesler duygusal hissediş durumlarına yol açar. Ses armonileri yarattığınızda bedeninize bir şey hatırlatır bunlar. Işığı, derin kozmik sesi ve başka dünyaları anımsatır. Coşku durumuna geçer bedeniniz, bazen de her şeyi örten üzüntüye. Beden, arayışında olduğu ve sesin kendisine hatırlattığı bir frekansı hedefler ve erişir ona. Sese bedeninizi bir saz gibi çalma izni verdiğinizde aramış olduğunuz bir frekansı keşfedersiniz. Bu frekans, bedeninizdeki sarmalların evrimiyle bağlantılıdır. Ses, sizi mantıkla ulaşamayacağınız beden dışı daha yüksek çakralara bağlayan bir araç ya da kanaldır. Bütün frekanslar ve çakra merkezlerine hissederek ulaşmak zorundasınız; ses sizin bilgiyi anlamanızı sağlayan hissedişle bağlantınızı kuracaktır.

 

10831750_1430257370570637_67525080_n.jpg

 

Sesin resmi çizilebilse kimileriniz bu resme bakarken transa geçerdi. Sesin kendi kendinin resmini yaptığı gerçeklikler vardır. Sallanıp ellerinizi hareket ettirdiğinizde sesin devinimi ve dilini hissedersiniz. Sesin kendisini ifade edişini hissederek bu iletişim biçiminin zenginliğini ve her şeyin nasıl çok boyutlu olduğunu deneyimlersiniz. Kendi dili ve kendi biçimi vardır.

Ses belli bir frekans taşır, beden de bu frekansı ayırt eder. Beden, frekansın erişilebilirliğine ayarlanmıştır. Beethoven, Mozart gibi büyük müzisyenler, gezegene büyük bir karanlığın olduğu zamanda ses armonileri algıladıkları için istikrarlı bir şekilde bilgi getirmek üzere şifrelenmişlerdi. İnsan ırkının zihninde belirli bir hatırlayışı açık tutmak için düşük ses değerleri bu ustaların zihinlerinde yorumlanmıştı.

 

Ses evrimleşecek. Seslendirme yoluyla insanlar şimdi sesin araçları haline gelebilirler. İnsanlar flüte, piyano, arp, obua ve tubaya dönüşüyor. Yayılımını belirlemedikleri ya da kontrol etmeye yeltenmedikleri ses çeşitlemeleri yapmak üzere insanlar, enerjilerinin fiziksel bedenlerini kullanmalarına izin veriyor. Ruh çalıyor, insanlarsa sadece onların ve bütün diğerlerinin seslendirdiği senfoninin sunuluşunu izliyor. Oldukça derin bir olgu.

 

Armoniler pek çok şey geliştirebildiği için onlardan inanılmaz biçimlerde yararlanılabilir. Armonilerin kullanımında önemli olan şeylerden biri de tamamlandıklarında çok sessiz olmaktır. Armoniler bir şeyi değiştirir, kapıyı açarlar. İnsan bedeni kanalıyla çalınan kimi sesler, zekanın bilgi ve frekanslarının kilidini açar. Armonilerin ardından uzun bir süre sessiz olmak, insanların bedenlerini frekansların alıcısı ve özümseyicisi olarak kullanmalarını ve kendilerini bir esrime haline taşıması için nefes aracından yararlanmalarını sağlar.

Başkalarıyla birlikte ses çıkardığınızda ses yapmadan önce erişiminizin olmadığı grup zihnine ulaşabilirsiniz. Bu, bilinçte dev bir sıçramadır. Anahtar sözcük armonidir. Armonik bir düşünce yaratabildiğinde bütün gezegen olduğu gibi değişir. Yapmaya çalıştığınız şey de bu. Bir frekans yayınlayacaksınız ve bu ses her yeri dolaşacak. İnsan ırkı içinde armoniler -grup zihni ve aynı anda da bireyin güçlendirilmesine dönüş- umutsuz bir acı ve özleme dönüşecek.

 

Sesle yapmaya niyetlendiğiniz şey son derece önemlidir. Eğer niyetleriniz açık değilse ses, kendisini kapatıp özgün kapasitesinin ötesine büyüyüp gelişmenin bir yolunu bulabilir. Kendi etkisiyle kendisini iki, dört katına çıkarabilir. Sesle ne yapmayı tasarlandığınız konusundaki açıklık çok önemlidir. En önemlisi budur.

Ses bundan başka enerjiyi harekete geçirir. Frekans üstüne frekans kurarak bir kemer dalgası yaratır. Yerli dansı, daireler halinde ayağı yere vuruş, sallanma ve hareket bu dalganın enerjisini yaratır. Daire halinde ya da ışık sütununun çevresinde ses yaptığınızda düşünebileceğinizin çok ötesinde şeyler yapabilecek bir dizi yaratırsınız. Ortaya çıkan enerji, patlamalar ve pek çok gerçekliğin yok edilip yaratılmasını başaracak güçtedir. 

 



 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otantik ve yoğun fonetiğe sahip dilleri kullanırken doğru vibrasyonu sağlamak çok önemlidir . Müslümansanız arapça bilmeniz dualarınız için çok mühimdir mesela . Müzik terapisi günümüzde çok başvurulan alternatif bir terapi yöntemidir ( Şizofreni için özellikle ) . Ses vibrasyoneldir , Evrenin temel tabiatı ile doğrudan ilişkilenmemizi ve bütünleşmemizi sağlar ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

  Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...