Jump to content

MADIMAK Carina'nın Günlüğü

Nundia

Önerilen Mesajlar

Yıllardan 1993'tür ve kadının toplumdaki yerini araştırmak için genç bir araştırmacı olan Carina Cuanna Türkiye'ye gelir. Temmuz ayında Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri’ne katılmak için aralarında Aziz Nesin'in de olduğu geniş bir yazar-müzisyen-gazeteci ve şairler topluluğu ile yola çıkar. Fakat gerici güçlerin provakasyonu sonucu konakladıkları Madımak oteli önünde tansiyon artar. Çıkartılan yangın sonrası yaşanan katliamında Carina da yaşamını kaybeder. Fakat son nefesine kadar her anını günlüğüne kaydetmeyi başarır...

Senaristliğini ve yönetmenliğini Ulaş Bahadır'ın üstlendiği projede başrol Denise Ankel. Oyuncuya eşlik eden deneyimli isimlerse Füsun Demirel, Rıza Akın, Altan Erkekli, Mustafa Alabora, Erdal Tosun...

Fragman

Söylenecek söz yok..En kısa zamanda filmine gideceğim.Tabii yasaklanmazsa.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İnsanların acılarını pazarlik aracı olarak kullanmak . Sanırsam filmi izlemeyeceğim

San

sanırım biraz farklı düşünüyoruz.Elbette ki maddi bir kazanç olacak ancak ben bu tarz filmlerin insanların bilinçlenmesi açısından büyük bir rol oynadığını düşünüyorum.Her insanın izlemesi okuması duyması gerekli bence.Öyle veya böyle ne fark eder ki ?Tabii ki senin tercihin saygı duyarım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otel yakan insanların çocuklarının filmi protesto etmesi normal bence.Gerçi daha izlemedim, filmde özellikle belli bir gruba yönelik manipülasyon var mı bilmiyorum.Ama dediğim gibi filmin çıkış tarihi manidar.Bu sanatçı alemine; özellikle ben türk sinemasına yıllarımı verdim diyen,kendini aydın diye nitelendiren bir çok insana inancım yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otel yakan insanların çocuklarının filmi protesto etmesi normal bence.Gerçi daha izlemedim, filmde özellikle belli bir gruba yönelik manipülasyon var mı bilmiyorum.Ama dediğim gibi filmin çıkış tarihi manidar.Bu sanatçı alemine; özellikle ben türk sinemasına yıllarımı verdim diyen,kendini aydın diye nitelendiren bir çok insana inancım yok.

Bir bakıma sen de haklı sayılabilirsin ancak alevi olsun sünni olsun yahudi olsun deist olsun neresi doğru bu insanları diri diri yakmanın..Ben hiçbir şekilde protesto edilebilecek bir film olduğunu düşünmüyorum.Annem babam aynı şekilde bir şey yapmış olsa utancımdan sokağa çıkamam.Karakterden karaktere de fark ediyor tabii.Kimisi hala doğru buluyor yapılan bu katliamı.Manipülasyon konusunda bir şey söyleyemeyeceğim filmi henüz izlemedim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otel yakan insanlardan birinin çocuğu olsam ve o insanlar gibi akıl hastası değilsem kesinlikle ailemle bütün ilişkimi keserdim. İnsanları diri diri yakmanın veya buna göz yummanın masum görülebilecek, savunulacak hiçbir tarafı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Filmi izledim, konusu üzere, harika sahne görüntüleri olan ya da ne kadarlık bütçeyle yapıldığına bakılmaması gereken bir film. Buradaki önemli husus geçmişte yapılan bu katliama ışık tutulması, unutulmaması, konuya aşina olmayan yeni nesle evet geçmişte bu ülkede bu kadar da ileri gidilmiş i göstermek. Geç bile kalınmış bir film. Toplumca insanları keşke sadece iyi insan ve kötü insan olarak ayırmayı becerebilsek. Özetle, gidiniz izleyiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Filmi izledim, konusu üzere, harika sahne görüntüleri olan ya da ne kadarlık bütçeyle yapıldığına bakılmaması gereken bir film. Buradaki önemli husus geçmişte yapılan bu katliama ışık tutulması, unutulmaması, konuya aşina olmayan yeni nesle evet geçmişte bu ülkede bu kadar da ileri gidilmiş i göstermek. Geç bile kalınmış bir film. Toplumca insanları keşke sadece iyi insan ve kötü insan olarak ayırmayı becerebilsek. Özetle, gidiniz izleyiniz.

Bu doğru tespitini bizimle paylaştığın için teşekkür ediyorum.Umarım herkes bunun bilincine vararak izler filmi.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...