Jump to content

Anne Sadizmi

kelebekxoxo

Önerilen Mesajlar

Son zamanlarda yogunlukla artan kadina siddet haberlerinden sonra devlet bazi universite bolumlerinde lise de var mi bilmiyorum ama kendi okudugum bolumde bizzat dersine girdigim Toplumsal cinsiyet esitligi isimli dersi zorunlu olarak koymus Dersin bir kisminda esitsizligi etkileyen bir cok faktorun oldugunu ve hepsininde toplum dinamiklerinde birbiriyle baglantisi oldugunu anlatti ogretmenimiz

Ortaliklarda gordugumuz bir cok sorunlu ayiplip bayilan insanin ensest olarak taciz yada tecavuz edildigini ve her 6 aileden birinde oldugunu ama gizlendigini ve her 8 aileden birinde de anne sadizmi yasandigini isledik derste ama ulkemizde ki kanbagi degerleri birinci derece de ki akrabalara biat kulturu yuzunden bundan bahsetmek bir tabu oldugu icin konusulmadigini Isvec ve Norvecte birakin tacizi cocuk devlet hatti olan numarayi ailemden siddet goruyorum diye uc seferden fazla ararsa devlet tarafindan korunmaya alindigini filan anlatti

Yani oyle genel gecer kural gibi anne baba ne derse ne yaparsa her zaman dogru yada kabul edilir degildir dedi

Ensestin farkindaydim ama Anne Sadizmini ilk defa duymustum garipsedim ve arastirma ihtiyaci duydum

Garipsemeyin dedi hocamiz anne sadizmi daha cok ezilen kimseye gucu yetmeyen kadinlarin egolarini cocuklarinin uzerinde tatmin etmesidir sonuc olarak anne imam cumhurbaskani yada ogretmen olsaniz da insan olarak egolariniz var bunlarida tatmin etmeniz gerekiyor bu insan anatonimisinin geregidir dedi ve tam olarak kelime anlami gibi anne cocuguna kotu muamele yapmaktan zevk aliyor bu tabi kide iyi birsey degil ama var onun kendinden korkmasi onu guclu hissetirdiginden kucucuk seylere bile bagirip siddet uygulayan anneler var dedi

Bir o annelerin normal degil kafadan kontak olanlardan ciktigini dusundugumuzden hocaya sorduk oda hayir bunu gayet sagliklilari da yapiyor dedi oyle dengesiz hareketleri olan ayilip bayilan ruh hastasi arkadaslariniz hepsi ya ensest maguru yada anne sadizmi dedi hoca hepside ego tatmini kaynakli Cevrenizde cok uzakta degil en yakin komsunuz da da kucucuk birsey yaptiginda haldur huldur cocuguna girisen birilerini muhakkak goren olmustur hatta bu soruyu soranlarinizin arasinda bile anne sadizmi maguru var eminim dedi Herkesde farkinda aslinda ama iste kolay yolu seciyorlar

Arastiridim

Ustun Dokmeninde bizzat bu konuyla ilgili bir cok makale ve kitabini buldum

Hatta bir yazisin dan aklimda kalan bir ornek Grim Masallarinda ki Uvey annelerin hepsi onceden oz anneydi de toplum tarafindan tepki cekince yavas yavas uvey anneye donusturuldu

Hatta Islamiyette her ergenlige girmis insana kan akitmak kurban ve adak rituelide insanlarin nefslerini hayvani tarafini yada bilimsel terimle ego tatminini saglamasi amaciyla yapilmaktadir O ego arada kendi yasami icin iz yavrusunu sicak saca atan maymunda da rahatca gorulmektedir yani anne herzaman hakikat degildir

Hayat cok garip ve zor hakikaten

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlginç bir konu. Ben de daha önceden anne sadizmini duymamıştım. Gücü yeten yetene demek ki. Bunun dışında da fedakar annenin daha öfkeli olması durumu var. Çocukları için çok fedakarlık yapıyor ve sonra kendini kurban durumuna düşmüş hissettiği için çocuklarına karşı daha öfkeli, daha saldırgan, daha baskıcı oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Herkes bu konudaki algılarını seçici hale getirirse belki faydalı bir şeye vesile olur. Şöyle ki; bir istismara şahit oluyorsak eğer bunu hemen ilgili telefona bildirmeliyiz. Tabii ki sokaktakileri şikayet edemeyiz, istismar eden ailenin bilgilerini bilmemiz gerekir ama yakın çevremizde olabilir. Adınızı gizli tutarak değerlendiriyorlar. Çocuk üzerinden para kazanmaya çalışan, döven, okula göndermeyen, cinsel olarak istismar eden ya da bunların yapılmasına göz yuman birini biliyorsak lütfen elimizden geleni yapalım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Munchausen Sendromu ile paralellik gösteren bir durum. Hatta muhtemelen birbirine yataklık eden hallerin sonuçları.

İlgi görmek için ölümü dahi göze alabilir oluyor kişi. Benim eski kız arkadaşımda da bu sendrom olmalı diye düşünüyorum. İlgi ve alaka görebilmek adına konuşmamasını söylediğim ne kadar erkek varsa konuşuyor, hatta bir kaçıyla beraber olmaktan çekinmiyordu. Şu an Almanya'ya taşındı kendisi, 3 gün oluyor gideli ve muhtemelen orada da kendini şaşıracak, ilgi görebilmek için sokakta çıplak gezebilecek potansiyele sahip çünkü. Kuzey düğümü Terazide, kendisi de Terazi burcu.

Bu adresten hastalık ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...