vhercle Oluşturma zamanı: Eylül 15, 2006 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 15, 2006 kuranda geçen ifrit Cinlerden bir kısmına ifrit deniliyor. Ragıb el-İsfehanî, ifritin, pis, çetin anlamına geldiğini söylemiştir. Yazır, bundan hareketle, Şeytan gibi insan hakkında da kullanıldığını, ifrit ve nifrit şeklinde ifade edildiğini kaydeder. İbn-i Kuteybe ise, “İfrit, yaratılışı kuvvetli, demektir. (1) Şibli ise, Ebu Amr b. Abdülberr’den naklen; “Lisanı iyi bilen kelam alimleri cinleri dereceler halinde zikrederler. Yalın olarak cin dediklerinde “Cinni” derler. İnsanlarla birlikte oturanını kastettiklerinde “âmir”, çoğulunda “ummar” derler.(2) Demek ki ifrit, kötülük ve pislikte son dereceyi bulmuş ve şeytanlıkta ileri gitmiş, tuttuğunu devirir, kuvvetli, becerikli, ele avuca girmez biri demektir. İnsana da denildiği için ayette “cinden” diye açıklanmıştır.(3) Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de; “Cinlerden bir ifrit, ‘Sen makamından kalkmadan ben onu sana getiririm. Gerçekten bu işe gücüm ve güvenim var.’ Dedi. Kitaptan ilmi olan kimse ise, ‘Gözünü açıp kapamadan, ben onu sana getirebilirim’ dedi. (Süleyman) onu (Melikenin tahtını) yanı başına yerleşivermiş görünce, ‘Bu, dedi, şükür mü edeceğim, yoksa nankörlük mü edeceğim diye, beni sınamak üzere Rabbimin (gösterdiği) lütfundandır. Şükreden ancak kendisi için şükretmiş olur; nankörlük edene gelince, o bilsin ki, Rabbin müstağnidir (şükre ihtiyacı olmayan), çok kerem sahibidir.”(27:39-40) buyurulmaktadır. Burada ifritlerin neler yapabileceğine işaret edilmekle beraber, celp ilmini bilen bir alimin de onlardan daha seri olarak bazı işleri yapabileceği anlatılmaktadır. Nitekim tefsirciler bu işi yapan kişinin Hz. Süleyman’ın adamlarından biri olduğuna kanidirler. Ancak bu kişinin kim olduğu hakkında değişik şeyler söylenmiştir. İbn Mes’ud (r.a) bunun Hızır (a.s) olduğunu söylemiştir(4). İbn Abbas’ın meşhur görüşüne göre ise, bu kişi, Hz. Süleyman’ın vezirlerinden Asaf b. Berhıya’dır ki, sadık ve doğru bir kişiliğe sahiptir.(5) Tefsircilerin çoğunluğu bu isim üzerinde birleşmektedir. Aradaki mesafenin ise, iki aylık bir mesafe olduğu kaydedilmektedir.(6) Bu zat, dua edildiği zaman Allah’ın mutlaka kabul edeceği “İsm-i A’zam” duasını biliyordu. Hz. Süleyman’ın bir mucizesi olarak veziri böyle bir keramet göstermiştir. Bu konuda, Bediüzzaman “Sözler” adlı eserinde şöyle diyor: “Hazret-i Süleyman (a.s)’a Belkıs’ın tahtını yanına getirtmek için vezirlerinden celp (eşyayı bir yerden bir yere nakletme) ilmini bilen bir alim dedi ki: “Gözünüzü açıp kapayıncaya kadar sizin yanınızda o tahtı hazır ederim” olan hârika hadiseye delalet eden şu âyet……….. işaret ediyor ki: Uzak mesafelerden eşyayı aynen veya şeklen getirip hazır etmek mümkündür. Hem vakidir ki; peygamberliğiyle beraber saltanatla müşerref olan Hazret-i Süleyman (a.s), hem masumiyetine, hem de adaletine medar olmak için pek geniş olan aktar-ı memleketine bizzât zahmetsiz muttali olmak ve raiyetinin ahvalini görmek ve dertlerini işitmek; bir mucize suretinde Cenab-ı Hak ihsan etmiştir. Demek, Cenab-ı Hakk`a itimat edip Süleyman (a.s)’ın lisan-ı ismetiyle istediği gibi, o da lisan-ı istidadıyla Cenab-ı Hak`tan istese ve âdet kanunlarına ve inayetine uygun olarak hareket etse; ona dünya, bir şehir hükmüne geçebilir. Demek taht-ı Belkıs Yemen`de iken, Şam`da aynıyla veyahut suretiyle hazır olmuştur, görülmüştür. Elbette taht etrafındaki adamların suretleri ile beraber sesleri de işitilmiştir. İşte uzak mesafede, celb-i surete ve sese haşmetli bir surette işaret ediyor ….(7) Nitekim Bediüzzaman’ın temas ettiği hususlar şimdi gerçekleşmiştir. Gerek İNTERNET, gerek RADYO veya TELEVİZYON yoluyla, kapalı devre yayınlar ve marifetli kameralar yolu ile naklen yayın yapmak, multi vizyon veya sine vizyon yoluyla konuşmalar yapmak, her yere bağlanan monitörler ve uydu aracılığı ile yayınlar yapmak ve dünyayı kontrol altında tutmak mümkün hale gelmiştir. Güncel deyimiyle, dünya küreselleşmiş ve her türlü faaliyetler aktiflik kazanmıştır. Bir bakıma dünya artık bir binanın değişik katları ve daireleri, odaları kadar birbirine yakın hale gelmiştir. Ayetin buna işaret etmesi bir çeşit mucize olarak gerçekleşmiş, Kur’an’ın ölümsüzlüğüne ve evrenselliğine bir kere daha imza atılmıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Wahsi Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2006 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 20, 2006 Güsel paylasım dostum Saol Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2007 siber keşiş cinlerden bir gıdım korkmaz ifrit deyince geri adım atar Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Barose Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 1, 2007 Ellerine sağlık verdiğin bilgiler için teşekkürler. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest mirza1511 Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2007 teşekkürler paylaşım içinn -------------------- paylaşımın için teşekkürler:thumbsup: Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
kaderaelegram Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2007 sağolasın bilgiler için Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Guest AnunnaKi Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 3, 2007 bu eşyayı Hz.Süleyman'ın yanına getiren cin mi alim mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evagram Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2009 Bir sitede ifrit çağırmakla ilgili birşey okumuştum ama bu konuda daha çok bilgiye ihtiyacım var mesela ifriti kontrol edebilir miyiz? sitede edebildiğimiz yazıyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirlerse sevinirim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rimmon Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2009 Evet bi ifriti kontrol edebilirsin fakat bu tamamen ne kadar kurnaz ve deneyimli olduğunla ilişkili birşeydir. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nevermore Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 22, 2009 Kendini kontrol edebiliyormusun ? Egonu , hislerini, nefretini , üzüntünü , dünyevi ve manevi duygularını , ? Ifriti kontrol etmek iste bu yoldan geçiyor.nereden vuracağını bilmediğin bir düşman , nasıl karşına çıkacağını bilmediğin bir dost gibi . . Ne kadar zekiyiz ?ne kadar tatminkar ne kadar güçlüyüz . . . ?onun kadar mi ? Evet insan denen varlık istediğinde akıl almaz şeyler yapabilir..Ama istediğinde! Bu istemek olgusu farklıdır 'çok istiyorum 'demek değildir.Içsel sesinin onu istediğini hissetmelisin.. Peki hiç düşündünmu ifritin içsel sesine bürünebileceğini Ve hiç aklına geldimi sen onu kontrol etmek isterken bir anda onun seni kontrol edebileceğini ? Güç karmaşıktır , kaos varsa güç güç varsa ego ego varsa ifrit vardır . . . Işte bu paradoks böyle sürer gider. Ve ne yazıkki akıllı ve güçlü olan değil kurnaz ve zeki olan kazanır , ki akıllı biri zekice hareket edemeyebilir ama zeki bir varlık aklına sahip olabilir Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
fotonkedi Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2009 güç nedir ? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
duy_sesimizi Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 23, 2009 güzel paylaşım tşekkürler... konu içinde geçen ayet-i kerime bana göre bilim alanında gerçekleşecek bir çığırdan bahsediyor olabilir. yani belkide "ışınlamak" gerçek olabilir. en doğrusunu Allah bilir. c.c Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
evagram Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2009 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 26, 2009 açıklama için teşekkürler never bir süredir ifritler hakkında araştırma yapıyorum ifrit i kontrol edebilmek ilgimi çekti ve biraz bilgi sahibi olmak istedim çok teşekkürler Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.