nameste Oluşturma zamanı: Kasım 11, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 11, 2015 KAN GRUBUNA (MİZACA) GÖRE BESLENME LİSTESİ A GRUBU Bu kan gurubundaki insanlar vejeteryan diyete çok uygundur. Et olarak yalnızca beyaz et (tavuk,hindi ve balık) tüketmeleri gerekir. A grubuna sahip kişilerde çok yoğun kana sahip olanlara rastlanmıştır bunun anlamı ise yüksek derecede kalp krizi ve kanser riskidir. Bunu minimuma indirmek için, bu kan gurubuna sahip olan insanlar metabolizmalarını zorlayan kırmızı et ve süt ürünlerinden uzak kalmalıdır. Faydalı Olan Yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar) Balık, ZeytinyağıYer fıstığı, ceviz, kabak çekirdeği, badem, hardal (sirkesiz), kedi otu, ginseng, kuşburnu,papatya, kahve, yeşil çay, keten tohumu, kimyon, kekik, biberiyeBörülce fasulye, her türlü mercimek, soya ve ürünleri (doğal, genetiği değiştirilmemiş),çavdar ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, karabuğday ürünleri ve ekmeği, eski tipbuğday ürünleri ve ekmeği (amarant veya eski turk buğday)Enginar, karalâhana, marul, havuç, kabak, pırasa, ıspanak, pazı, beyaz lahana, brokoli,sarımsak, soğan, kereviz, maydanoz ve bütün yeşil yapraklı sebzelerKayısı, dut, incir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, zencefil, pekmez,aloe vera, yer elması, Magnezyum sülfat (İngiliz tuzu). Zararlı Olan Yiyecekler Her et (tavuk ve hindi hariç); karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); deniz hayvanları (kerevit,kalamar v.b.) ve havyarSüt, dondurma, tereyağı; herhangi sıvı veya katı yağ (balık yağı, inek iç yağı, zeytinyağı veketen yağı hariç), piyasa zeytinleri (boyanmış ve beyaz sirke veya limon asidi ile karıştırılmış)Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, buğday tip 405–550Patates, biberler, pul biber, domates salçası, portakal ve suyuSoda, gazoz, şarap sirkesi, früktoz, glikoz, tatlandırıcı, sakız, jelâtin, bayat yiyecekler, hazıryiyecek ve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek. Yenebilenler Tavuk ve hindi eti, taze yumurta, yoğurt, kefir, koyun keçi peyniri ve sütü, beyaz peynir,salamura peynir, eski kaşar, tulum peyniri, mozarellaKestane, badem, susam ve ürünleri, pirinç ve ürünleri, mısır ve çeşitleri, arpa çeşitleri,barbunya, nohutTurp, kırmızı pancar ve “Zararlılar”a girmeyen meyve, sebze ve yiyecekler. B GRUBU Bu kan gurubuna sahip olanlar kırmızı et, beyaz etlerden yalnızca balık eti, düşük yağlı süt ürünleri, meyve ve sebzeleri rahatça tüketebilirler. Bu gurup tavuk eti, unlu mamuller, mısır ve yerfıstığından kaçınmalıdır. Faydalı Olan Yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar) Koyun, kuzu, keçi, hindi, tavşan ve yabani et, alabalık, sardalya, kırmızı levrek, mezgit,morina, havyar, bey balığı, taze yumurta, yoğurt, doğal süt, beyaz peynir, kaşar peyniri,mozarella, koyun ve keçi sütü ve peyniriZeytinyağı, cevizİnci fasulye, yulaf ve çeşitleri, pirinç ve çeşitleri, doğal buğday ve çeşitleri, horozibiği, yulafve ürünleriPatlıcan, kereviz, kırmızı pancar, havuç, her çeşit lahana, karnıbahar, patates, her türlübiber, pul biber, karahindiba, maydanozErik, karpuz, muz, üzüm, incir, vişne, kiraz, frenküzümüKörri, reyhan (fesleğen), yeşil çay. Zararlı Olan Yiyecekler Deniz hayvanları (kabuklu ve kabuksuz), tavuk ve kaz etiDondurma, sakızHer türlü mercimek, nohut, rafine olmuş sıvı yağlar (zeytinyağı ve keten yağı hariç)Kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yer fıstığı, susam ve ürünleri, mısır ve ürünleri, çavdarve ürünleri, karabuğday ve ürünleriEnginar, piyasadaki yeşil ve siyah zeytinler, domates salçasıAloe vera, Hindistan ceviziKarabiber, beyaz biber, tarçınJelâtin, glikoz, früktoz, mısır şurubu ve nişastası, tatlandırıcı, bayat yiyecekler, hazır yiyecekve içecekler, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek. Yenebilenler Her et (tavuk ve kaz hariç), tereyağı, ara sıra kaymakBarbunya, beyaz fasulye, yeşil fasulye, mantar, kabakKestane, badem, keten tohumu, sinameki (yaprak olarak), kekik, kimyon, keçiboynuzu,nane, anason, çay, kahve, şeker“Zararlılar”a girmeyen her meyve ve sebze, bal ve sirke. O GRUBU Bu kan gurubundaki insanlar kırmızı eti ve beyaz eti çok rahat tüketebilirler. Diyetlerinin yanında sebze ve meyve bulundurabilirler. Fakat tüm tahıl ürünlerini ve süt ürünlerini diyetlerinden çıkarmaları yada kısmaları gerekmektedir. O gurubu, süt ve tahıl ürünlerini iyi sindiremez, bu da kalp krizi ve diğer bazı hastalıklara neden olabilir. Faydalı Olan Yiyecekler (aynı zamanda en emniyetli ilaçlar) Kırmızı et: dana, sığır, koyun, yabani (yağlı olabilir), balıkZeytinyağı, keten yağı, ceviz, ceviz yağıKavrulmamış kabak çekirdeği, enginar, lahana, brokoli, hindiba, marul, çiğ ıspanak, roka,maydanoz, her türlü yeşil yapraklı sebze, pazı, turp (bilhassa karaturp), kırmızı pancar, kabak,bal kabak, soğan, sarımsakZencefil, safran, kırmızı pul biber, keçiboynuzu (tohum ile beraber) körri (zerdeçal), kimyon,kuşburnu, mercanköşk, ıhlamur, keten tohumuİncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm erik, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut,karpuz, mango, bal (gerçek), soda (maden su), yeşil çay. Zararlı Olan Yiyecekler Karışık et (salam, sucuk, sosis gibi); süt ve ürünleri ("Yenebilenler" hariç)Buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405–550), mısır ve ürünleriRafine olmuş sıvı yağlar (zeytin ve keten yağı hariç), piyasa zeytinleri, hazır turşularDondurma, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemiş, yerfıstığı, kahve, siyah çay, buğday vemısır nişastasıPortakal, aloe veraKarnabahar, ketçap, domates salçası, şarap sirkesi, bayat yiyecekler, hazır yiyecek veiçecekler, tatlandırıcı, glikoz, früktoz, mide ve bağırsaklarda gaz oluşturan her yiyecek. Yenebilenler Tavuk, hindi ve yabani kuş eti, taze yumurtaTereyağı, ara sıra kaymak, kefir, yoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, tulum peyniri, koyun vekeçi peyniri, (peynirler haftada 1–3 defa olabilir)Susam ve ürünleri, kestane, fındık, badem ve badem yağı, çam fıstığıHer çeşit lahana (bağırsaklarda gaz yapan hariç), börülce, barbunya, beyaz semiz fasulye,yeşil fasulye, patlıcan, kereviz, her meyve ve sebze (yasaklanmış olanlar hariç), doğal zeytinNohut, pirinç ve ürünleri, karabuğday ve çeşitleri, çavdar ve çeşitleri, nişasta buğday (eskiTürk buğdayı) çeşitleri ve "Zararlılar”a girmeyen yiyecekler. AB GRUBU Bu beslenme teorisine göre en şanslı grup bu kan grubudur. Tavuk eti dışında hemen hemen tüm besinlerle arası iyidir. Tavuk eti içindeki bir çeşit protein yapı taşı olan lectin bu kan gurubuna sahip olan kişilerde kanser ve diğer bazı hastalıklara neden olabilir. Faydalı Olan Yiyecekler (Aynı zamanda en emniyetli ilaçlar) Koyun ve hindi eti, kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, uskumru ve ton balığı, tazeyumurtaYoğurt, beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniriKarabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği,yumuşak buğday (eski Türk buğdayı) ürünleri ve ekmeğiZeytinyağı ve ceviz yağı, ceviz, yerfıstığı, zencefil, ginseng, kuşburnu, papatya, körri, yeşilçay, kimyon, keten tohumuYeşil mercimek, salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semizotu, çiğıspanak, karalahana, marul, havuç, pazı, brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, deniz lahanası(laminarya), maydanoz ve her türlü yeşil yapraklı sebzeİncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas, yerelması,pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu). Zararlı Olan Yiyecekler Tavuk ve her et (koyun ve hindi hariç), deniz hayvanlarıMısır ve ürünleri, çavdar ekmeği, buğday tip 405–550 ve ürünleri, susam ve ürünleri,kavrulmuş ve bekletilmiş kuru yemişBörülce fasulye, ayçiçeği çekirdekleri, pul biber ve her biber, kara ve beyaz biber, domatessalçası, şarap sirkesi, enginar, turp, piyasa zeytinler, her türlü sıvı yağ veya katı yağ(zeytinyağı ve ceviz yağı hariç)Siyah çay, kahvePortakal ve suyu, nar ve suyu, muz, avokado, aloe vera, anason, Hindistan ceviziTereyağı, dondurma, sütJelâtin, bayat yiyecekler, hazır yiyecek ve içecekler, früktoz, glikoz, mide ve bağırsaklardagaz oluşturan her yiyecek. Yenebilenler Arpa ekmeği, keten tohumu, kekik, nane, arpa ve ürünleri, antep fıstığı, bademKırmızı mercimek, beyaz fasulye, barbunya, pırasa, domatesKayısı, dut, kavun ve “Zararlılar”a girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Geçenlerde GOZ adlı üyeyle veganlığı tartışıyorduk.Mideniz hassas ise tabii ki vegan beslenmeli ve sindirebileceğiniz etleri yemelisiniz.Ama etin tüm insanlara zarar verdiği savı yanlış bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nameste Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 GOZ gelse de bilgilendirse bizi keşke biraz. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Güzel konu . Ama gruba karşıyım ben . Nötrleyeceksin hepsini yiyerek eşit ölçülerde . Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 2015 Geçenlerde GOZ adlı üyeyle veganlığı tartışıyorduk.Mideniz hassas ise tabii ki vegan beslenmeli ve sindirebileceğiniz etleri yemelisiniz.Ama etin tüm insanlara zarar verdiği savı yanlış bence. Eti sindirememek kişiyle ilgili bir sorun değil, insanın sindirim sistemiyle ilgili bir sorun. Sadece sindirim sistemiyle ilgili bir sorun da değil zaten. Etçil hayvanlar gibi kolesterolü ve doymuş yağı vücudumuzda sınırsızca tutabilme gibi bir özelliğimiz olmadığı için damarlarımızı hayvansal gıdalar tıkıyor. Birçok insan bu yüzden kalpten ve felçten erken yaşlarda ölüyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.