Sylvan Oluşturma zamanı: Kasım 21, 2015 Paylaş Oluşturma zamanı: Kasım 21, 2015 Adamı gördüm. Bedeni Dünyadan Cennete ulaşmıştı ve kolsuz, kırmızı bir cübbe giyiyordu. Yeşilliklerin ve çiçeklerin derinliklerinde durdu ve başı... Başında bir öğretmenin kafa bandı vardı. Sonsuzluğun içinde gizemli bir şekilde gözden kayboluyor gibi görünüyordu. Hemen önünde küp şeklinde, üzerinde büyünün 4 sembolü olan değnek (asa), kupa, kılıç ve tılsımın (pentacle) bulunduğu bir altar vardı. Sağ eli cenneti işaret ediyordu, solu ise dünyayı. Cübbesinin altında kuyruğunu yutan bir yılan, beyaz tuniğini sarıyordu. Yüzü parlak ve huzurlu görünüyordu, ve, gözleri benim gözlerim ile buluştu. Ruhumun en gizli yerlerini görmüş gibi hissettim. Onun ayna gibi gözlerinde kendimi gördüm. Sanki kendime bakıyordum. Ve bir ses duydum: "- Bak! Bu o! Ulu Büyücü! Elleri ile Dünya ve Cenneti birleştirir, Dünyayı oluşturan 4 element onun tarafından kontrol edilir. Önündeki 4 sembol tanrının 4 adıdır. 4 elementin işaretleri, ateş, su, hava ve toprak." Derin gizemlerin dokunuşu ile iliklerime kadar titredim... Duyduğum kelimeler büyücünün kendisi tarafından yaratılmış gibi geliyordu kulağa, ve sanki içime konuşuyor gibiydi. Derin dehşete düştüm. Ve öyle bir zaman oldu ki hiçliği hissettim. Ben ve mavi gökyüzü dışında hiç bir şey yoktu; fakat içimde dünyadan olmayan şeyleri görebileceğim ve kelimeleri duyabileceğim bir pencere açıldı. (The symbolism of the Tarot - P D. Ouspensky. Tarafımdan çevirilmiştir.) 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Tkw Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 2015 Yılan sembolü inisiyelerdeki yükselişi temsil ediyor diye bilmekteyim, bir gümüşçüden kolye alırken o bahsetmişti, ne kadar doğru bilmiyorum.. Konu için teşekkürler.. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sirius Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 2015 Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 2015 Yılan sembolü inisiyelerdeki yükselişi temsil ediyor diye bilmekteyim, bir gümüşçüden kolye alırken o bahsetmişti, ne kadar doğru bilmiyorum.. Konu için teşekkürler.. Kobra yılanı olarak genelde o ifade edilir. Kuyruk sokumunda uyuyan yılan kundalini enerjisidir o. Antik mısır veya hint kültüründe başın üzerindeki o kobra veya yılan kundalinin yükselişini temsil eder ve inisiyasyonun tamamlanmasını temsil eder. Ama buradaki yılan kendi kuyruğunu yılan sembolizmidi. Bu ayrıdır. Ouroboros olarak adlandırılan bu sembol sonsuz döngüyü temsil eder. Doğum ve ölümün ve doğanın sonsuz döngüsü içerisinde kendi kendini yaratabilmeyi anlatır. Simyada bilhassa çok üzerinde durulur. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sylvan Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 2015 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 21, 2015 Ve başka bir adam gördüm. Yorgun ve sakat... Issız düzlükte, güneşin kavurucu ışınlarının altında kendini sürüklüyordu. Yan yan baktı gözlerindeki aptallık ve yarım bir gülümseme ile. Nereye gittiğini bilmiyordu fakat emilmişti aynı çemberi dönüp duran boş rüyaların içine. Soytarı şapkası yanlış takılmıştı kafasına, kıyafetlerinin bir kısmı yırtılmıştı; Gözleri parlayan beyaz bir vaşak, taşın arkasından üzerine atlayıp dişlerini aptalın etine gömdü. Yuvarlandı, neredeyse düşüyordu fakat kendini sürüklemeye devam etti, bunca zaman yanında olan içi gereksiz şeylerle dolu bohçasına sımsıkı tutunuyordu. Gittiği her yere tüm aptallığıyla birlikte taşıdığı çanta... Hemen önünden bir çatlak geçti ve yarattığı derin yarık ile aptal avareyi beklemeye koyuldu. Sonra kocaman bir timsah o yarıktan sürünerek çıktı açık ağzıyla. Ardından bir ses duydum: "- Bak! Bu aynı adam!" Başımın döndüğünü hissettim. "- Çantasında ne var acaba?" Dedim neden sorduğumu bilmeden. Uzun bir sessizlikten sonra bir ses cevapladı: "- Dört büyü sembolü, değnek, kupa, kılıç ve tılsım. Aptal onları hep taşır uzun zamanönce ne anlama geldiklerini unutmasına rağmen. Ayrıca onlar ona ait, anlamlarını bilmese de, semboller güçlerini kaybetmezler, kendi içlerinde tutarlar." Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
GOZ Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 2018 Melekler- Haberciler, koruyucu melekler, yüksek benlik, iyileşmek, destek Gözbağı- Gerçekleri görememek, içe dönüş, saklanmak, vizyonsuzluk Sonsuzluk Sembolü- sonsuzluk, döngü Cadeceus (İki yılanın içiçe geçtiği Hermes'in asası)- denge, sağlık, birlik, cinsellik çelenk- başarı, zafer duvarlar- güvenlik, ruhani gelişim, kısıtlamalar, dış etkenlerden etkilenmemek şatolar- güvenlik, sağlamlık, ev, sığınak, zenginlik yağmur- üzüntü, hayal kırıklığı kar- üzüntü, ruhani boşluk, hastalık Güneş- eril enerji, bilinç, sıcaklık, yaratıcılık, eğlence, özgürlük, yeniden doğuş, aydınlanma yıldızlar-aydınlanma, umut, ilham kırmızı gül- eril enerji, tutku zambak- dişi enerji, masumiyet Bazı semboller böyle. Eğer bu semboller birkaç kartta birden çıktıysa ya da bir kartta gözünüze takıldıysa anlamını bilmenizde fayda var. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.