paranormalfikir Oluşturma zamanı: Aralık 24, 2015 Oluşturma zamanı: Aralık 24, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=T_Ip0YkY1Jw Her şey artık daha basit bir hâl alır, parçalara ayrılmış bir bütünün tüm savruk parçaları bir araya gelir. Farkında olmadan parçası olduğumuz ekosistem gibi hem ayrı yaşarız hem birbirimizi etkileriz. Tüme bakabildiğimiz de ise bir bütün oluruz. Celaleddin Rumi'nin Şems-i Tebriz için yazdığı Man o To (Türkçe karşılığı ile "Ben ve Sen") bir bütün olma şiiri. İki farklı beden iki farklı ruh bir araya gelip de bir olabilirse eğer bir gün, biri bir diğerine böyle bir şiir yazmayı mümkün kılar. Ya da en güzel ancak bu şekilde dile getirebilir bir şair. Sevginin geleceği en yüce hâli ile anlatılır, bir senin ve benin artık bir olma hâli "...bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben..." Diyar diyar gezdiği ve ilham aldığı tüm etnik müzikleri elektronik müzikle buluşturmaya kararlı ve yetenekli Berlin'li müzisyen NU, Farsça olarak duyduğu bu şiiri ilk duyduğunda ne hissetti bilinmez ama, gel zaman git zaman kendi eserini çıkarmış ortaya. Şarkının tüm sözleri Rumi'nin "Man o To" şiirine ait, NU gerçek ismi ile 'Fabian Lamar' ise yazmamak için tüm nedenlere sahipti. Her şey artık bir olmuştu ve bütünü bozmak olmazdı. Ve şiir şöyle devam ediyordu; "Saadet zamanı: avluya doğru oturmuşuz, ben ve sen Endamımız çift, sûretimiz çift, rûhumuz tek, ben ve sen Bostanlığın hediyesi, kuşların ötüşü, bahçeye girdiğimiz anda bize sonsuz yaşamın suyunu sunar, ben ve sen Bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, ben ve sen Sen ve ben, ne sen varsın ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden." Yıldızları görülebilen göklere, aşkla atan kalplere, çıplak bütün ruhlara ait olan, Man o To. (Ben ve Sen) >>> http://www.theravemag.com/inceleme-nu-man-o-to/ Farsça'sı: "Konak an dam ke neşinim dar eyvan, man o to Be do nakşo be du surat, be yeki can, man o to Man o to, bi man o to, cam’ şavim az sar-e-zog Koş o farek ze horafat-e-perişan, man o to." 1 Alıntı
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2015 Yazar Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2015 Şarkı Divan-ı Kebir'de geçen 'Man o To' şiirinden yapılmış... Şiirin bütünü şu şekilde; "Mutluluk veren zaman! Biz oturuyorken sen ve ben Bir ruh ve iki şekille, sen ve ben Her şeyi hızlandırır parfüm, kuşların şarkısı, Biz bahçeye girerken sen ve ben Acele eder göğün bütün yıldızları bizi görmeye Ve biz gösteririz onlara kendi Ayımızı sen ve ben Sözler olmadan sen ve ben, olmadan biz sen ve ben Sevinçte bitişiğiz, sen ve ben Şeker çiğner cennetin papağanları o yerde Biz otururken, tatlı tatlı gülerken, sen ve ben Sen ve ben gariptir birlikte Bu kuytu köşede, ayrıdırlar binlerce mil ötede Birbirini görmeye, sen ve ben Bir şekil bu tozun içinde, diğeri o ülkede Orada hiç bitmeyen tatlı cennette, sen ve ben Saadet zamanı; avluya oturmuşuz, sen ve ben Endamımız çift, ruhumuz tek, sen ve ben Bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben Sen ve ben, ne sen varsın, ne de ben, bir olmuşuz aşk elinden…" https://www.youtube.com/watch?v=2M1xKXd4GVI Alıntı
MrColt Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2015 Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2015 Bu şarkının sözlerini mevlananın yazdığını öğrenmek şaşırtıcı . Sevginin geleceği en yüce hâli ile anlatılır, bir senin ve benin artık bir olma hâli "...bulandıran palavralardan âzâde, gamsız bir keyif, sen ve ben... Güzelmiş. 1 Alıntı
komuro Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2015 Yanıtlama zamanı: Aralık 24, 2015 Mevlana yazar da güzel olmaz mi ki yazdıran Şems aşkıysa nasıl herkese etki etmeden durabilir o kelimeler anlamasamda lisanından kalben bilinir güzellikleri 1 Alıntı
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.