vhercle Oluşturma zamanı: Ağustos 26, 2007 Paylaş Oluşturma zamanı: Ağustos 26, 2007 felidae'ye ithafen... Erkan Oğur, Türk müzisyen. 1954 yılında Ankara'da doğup, çocukluğunu Elazığ'da geçirmiştir. Müziğe 5 yaşından itibaren keman, bağlama ve cümbüş çalarak başladı. 1976'da perdesiz gitarı icat etti. Liseyi Ankara'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik-Kimya Mühendisliği ile başladığı üniversite hayatına Münih Üniversitesi Fizik Bölümü'nde okuyarak devam etti. Müzisyen olmaya karar verdikten sonra eğitim görmek için Türkiye'ye döndü. İstanbul Devlet KonservatuarıKlasik Türk Müziği bölümünden mezun oldu. Çalışmalarında ağırlıklı olarak kopuz ya da dede bağlama, ud, e-bow, perdesiz gitar, klasik gitar, elektro gitar'ı ve sesini kullandı. Bunlar dışında birçok enstrümanı da albümlerinde başarılı bir şekilde çalmıştır. En son iki cd'lik Telvin albümünde doğaçlama caz denemeleri yapmıştır. Fretless albümü çıktığı yıl Avrupa'da yılın yaratıcı albümü seçilmiştir. Bir Ömürlük Misafir albümü olarak Türkiye'de daha sonra yayınlanmıştır. Türk müziğine icracı ve yorumcu olarak devasa katkılar yapmıştır. Albümleri Istanbulda Bir Amerkali (Robert Johnson ile birlikte) (1982) (Çekirdek Sanatevi Kayıtları) Perdesiz Gitarda Arayışlar (Çekirdek Sanatevi Kayıtları) (1983) Sis (Film Müziği) Fretless (1994) Bir Ömürlük Misafir (1996) Eşkıya (1997) (Film Müziği) Gülün Kokusu Vardı (İsmail Hakkı Demircioğlu ile birlikte) (1998) Hiç (Okan Murat Öztürk ile birlikte) (1999) Anadolu Beşik (İsmail Hakkı Demircioğlu ile birlikte) (2000) Fuad (Djivan Gasparyan ile birlikte) (2001) Yazı Tura (2004) Telvin (İlkin Deniz, Turgut Alp Bekoğlu ile birlikte)(2006) The Istanbul Connection (2007) http://www.youtube.com/watch?v=G4tCtm6eYCk&mode=related&search= http://www.youtube.com/watch?v=pmXl6kRMXKY&mode=related&search= 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
felidae Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2007 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2007 abi süpersinn ya....valla mutlu oldum erkan oğur'u görünce .....teşekkür ettim eline sağlık..... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
vhercle Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2007 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 26, 2007 Ben de teşekkür ederim.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
semuel Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 kendi buluşu olan perdesiz gitarı hediyemdir diye tanımlayacak kadar alçakgönüllü,mütevazi şahsiyettir Erkan hoca.onun sesinde ve melodilerinde müzikten çok fazlasını bulursunuz. pencereden kar geliyor ahçik YouTube - Erkan OĞUR-İsmail Hakkı DEMİRCİOĞLU-Ahçik Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
beyazkin Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 Erkan Oğur - Fırat Ağıtı YouTube - Erkan Oğur - Fırat Ağıtı Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MaaT Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2008 bu adam gerçekten güzel müzik yapıyo.saol paylaşım için...bu'da yaptığı en güzel çalışma bence:) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
raskolnikov Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2008 hayatımda önemli bir yere sahip, her dinlediğimde beni yerden yere vurduran bir ezgi, umarım begenirsiniz.. http://www.yasaktube.com/index.php?tag=erkan+o%C4%9Fur+seher+yeli&type=tag&video_id=tn8cK9IDl78 Seher yeli nazlı yare Bildir beni bildir beni Düşmüşüm elden ayaktan Kaldır beni kaldır beni Söyle güzeller şahına Yüz süreydim dergahına Zehir olan kadehine Doldur beni doldur beni Kul ahmed'im gönül versem Bağrında gülünü dersem Senden gayrı yar seversem öldür beni öldür beni Sözler: Aşık Kul Ahmet Yorum: Erkan Ogur Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
nazirella Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2008 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 3, 2008 Seher yeli nazlı yare Bildir beni bildir beni güzelmiş........ Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
boynuzsuzgeyikler Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2011 Bengi Bağlama Üçlüsü de çok güzel yorumlamıştır. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Sting Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 13, 2011 Erkan Oğur'u ilk defa 2005 de canlı olarak dinlemiştim mest etmişti o günden bu yana geceleri dinlerim Bu Ülkede ki gerçek müzisyenlerden.. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neilyoung Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2011 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
chesterfield Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2011 Paylaşım için çok teşekkürler.. O benim gözümde bir erendir evliyadır.Üstad sadece kulağa hitap etmiyor insanın ruhunu okşuyor.Kelimeler onu ve icra ettiği sanatı anlatmaya yetmez Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
neilyoung Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ekim 9, 2011 üstad fenadır!=) Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Topal Kırkayak Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 Eksiklik Kendi Özümde Bir nefesçik söyleyeyim Dinlemezsen neyleyeyim Aşk deryasın boylayayım Ummana dalmağa geldim Aşk harmanında savruldum Hem elendim hem yuğruldum Kazana girdim kavruldum Meydana yenmeğe geldim Ben Hak'la oldum aşina Kalmadı gönlümde nesne Pervaneyim ateşine Şem'ine yanmağa geldim Ben Hakk'in ednâ kuluyum Kem damarlardan biriyim Ayn-i cem'in bülbülüyüm Meydana ötmeye geldim Şah Hatayi'mdir özümde Hiç hilaf yoktur sözümde Eksiklik kendi özümde Dârina durmaya geldim Şah Hatayi 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
eisenheim Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 16, 2011 Bizim daha ziyade Şah İsmail diye tanıdığımız döneminin en iyi şairlerinden biri olan Hatâyî'nin nefis sözleri, Erkan Oğur'un sayesinde huzur verici bir hal alıyor. Teşekkürler. Uzun zaman olmuştu dinlemeyeli. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.