Jump to content

Günümüzde Mumyalama Yapabilir Miyiz ?

youngwarlock

Önerilen Mesajlar

Arkadaşlar ben öldüklerinde anne babamı mumyalamak istiyorum onlar müslüman acaba bana ne gibi zorluk çıkabilir zorlukları atlattığımı varsayarsak mumyalama işlemini bu zamanlarda yapabilme ihtimalimiz var mı ben onların çürümesini istemiyorum acaba ne gibi yöntem uygulayabilirim ileride de anıt mezar yapma planım var param olunca onlara sizce nasıl bi yol izleyebilirim ? Gerçekten bilgisi olan arkadaşlar sorum size şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Mumyalanmak istediklerini beyan eden belge bırakmalılar ve bu işi yapacak birilerini bulmalısın sonra mumyayı saklayacak yer bulmalısın sonra yasal izin almalısın,fiziksel bedenin o kadar fazla yüceltilmesi doğru değil asıl olan ruhtur,bir çok fiziksel bedene girip çıkyoruz nereye kadar.? Mumyada olsa sonsuza dek kalacak diye bir şey yok yavaşda olsa yok olur 3-5 bin yıl diyelim yada 10 bin yıl diyelim sonuçta dağılıp gidecek.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

İlk olarak kendileri Müslüman ise mumyalama işlemleri kendi inançlarına uygun değil. Bu yüzden kendi rızaları olmadan hiç bir işe kalkışmayın.

Eğer kendileri bu işleme izin veriyorlarsa, izin verdiklerine dair yasal olarak bir belge beyan etmeleri gerekmektedir.

Anıt mezar istiyorsanız mumyalama işlemi şart değil. Kendi araziniz içinde bir aile mezarlığı yaptırabilirsiniz. Türkiyede özellikle Avrupada olan bu aile mezarlığı durumu sıkça görülmeye başlandı.

+Tr'de mumyalama işlemini hakkıyla yaptırabileceğin bir yer bulacağını pek sanmıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gençler yapmayın etmeyin Türk Ceza Kanunu'nda "Naaşa Hakaret" diye bir suç var :) Ardınızdan yapılmasını istediğiniz işlemleri yapmaya çalışan garibanlara yazık etmeyin :)))

Şaka bir yana, gerçekten ölüm halinde yapılması gereken işlemler belirli kurallar altında toplanmıştır. Bu da günümüzde öldükten sonrası için yapılan planların çoğunu suya düşürmekte... Türkiye'de %99 hepimiz defin ruhsatı alıp, gasilhanede yıkanıp, münasip bölgelere pamuk tıkanması suretiyle kefenlenip gömüleceğiz... Aksi halde hep bir sorun çıkacaktır. Örneğin, açık arazide bedenimi yaksınlar derseniz, Orman Genel Müdürlüğü gelip ceza kesecek, yakılanın bir naaş olduğu anlaşıldığında yakınlarınız önce cinayet sonra Naaşa Hakaret suçlamalarıyla karşılaşacaklar... Mumyalamada da işler pek farklı yürümeyecek... Bildiğiniz karman çorman olacak işler. En güzeli biraz para yapıp yurt dışına kaçmak sanırım :) Mumyalama olayını hangi ülkede kim yapar ya da yapan var mıdır günümüzde bilemiyorum tabi yine de...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Peki sizce balmumu yapsak cesedi o da suç mudur ? Öldükten sonrada onların bedenen yanımda olmalarını istiyorum ben çünkü onların

"Küçük Prens" diye bir kitap var oku arkadaşım. Ordan çıkaracağın çok güzel dersler var. Hem ruhsal olarak hem de mantıken çok yanlış anlamış ve yorumluyorsun olayı.

Daha da ölü muhabbetine gerek yok. Müslüman adetlerle gömülünce ölemiyor muyuz? Yakılınca daha mı iyi ölüyoruz? Kendi cesedimizle ne yapacağımızı geçtik, bir de milletinkine sulanıyoruz. Ceset boş kabuk işte, daha neyin davasını güdüyoruz. Pagan olanlar için arkandan bir geçit ritüeli yapan varsa ne ala, yoksa da bu kadar dert etmeyin, çoğumuz geçip gideceğiz. Kalanlar da ruhunu geliştirememiş olanlar zaten, metadan kopamayanlar.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bedenini öldükten sonra neden yakmak istiyorsunuz? Merak ediyorum. İlginç geldi de.

Yakılma fikrini ben de düşündüm. Çünkü bedenimin anılacak bir nesne olarak kalması fikri uzak geliyor bana. İnsanların gelip cesedimi ziyaret etmesini istemem. Hektor belirtmiş, ceset boş kabuk. Asıl varlığımın anılmasını isterim sadece.

Asıl istediğim yakılmak da değil, cesedimin yok olması, yerinin bilinmemesi. Yani ormanın bir yerine gömseler, denize atsalar da olur. Ama günümüzde bunlar yapılamayacağından seçebileceğimiz şey yakılmak en fazla. Tabi o da zor ya...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

"Küçük Prens" diye bir kitap var oku arkadaşım. Ordan çıkaracağın çok güzel dersler var. Hem ruhsal olarak hem de mantıken çok yanlış anlamış ve yorumluyorsun olayı.

Daha da ölü muhabbetine gerek yok. Müslüman adetlerle gömülünce ölemiyor muyuz? Yakılınca daha mı iyi ölüyoruz? Kendi cesedimizle ne yapacağımızı geçtik, bir de milletinkine sulanıyoruz. Ceset boş kabuk işte, daha neyin davasını güdüyoruz. Pagan olanlar için arkandan bir geçit ritüeli yapan varsa ne ala, yoksa da bu kadar dert etmeyin, çoğumuz geçip gideceğiz. Kalanlar da ruhunu geliştirememiş olanlar zaten, metadan kopamayanlar.

Haklısın Hektor belki ama ben sadece onlara veda edecek güçte bulamıyorum kendimi ölseler bile bedenlerinin benimle kalmasını istiyorum olay bundan ibaret tamam belki uç bir şey ama benim tarafımdan bakarsak mantıklı bir şey belki öldüklerinden sonra ruhlarına ulaşabilirim ama bedenleri çürür ve yok olur ben anılarımın yok olmasını istemiyorum sadace. şöyle düşün sana çok sevdiğin bişeyi hatırlatan bişeyi ölene kadar saklamak istersin ya hani bende onları saklamak istiyorum en azından ben ölene kadar anlaşılmam çok mu güç bu kadar ağır eleştiriliyorum . ayrıca taysiye kitabın için teşekkürler en kısa zamanda üstünden geçicem demekki iyi anlamamışım kitabı .

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Daha agır eleştirdiğim bir şey yok ortada. Basitçe gereksiz olduğunu, bu tarz şeylere takılmanın manadan uzak olduğunu söyledim. Yoksa senin annen baban, meta ile karşılaştırmak en doğal hakkın, onların düşüncelerini ve inançlarını hiçe saymak da öyle. Anıların yürekte değil ölü bedenlerde yaşaması ayrı bir felsefik akım tabii. Mumyalama yapan kültürler sadece bu felsefeyi kaçırmış olmalı. Neyse, dediğim gibi, eleştirilerim ağır bir durum oluşturmuyor gözümde. Sadece belki, bundan 10 yıl sonra farkedeceğin gerçekleri şimdi anlarsan daha çok yol katedersin mantığıyla yazdım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değişik bir zihinsel araz . Bence yakınlarının ölümünü kabullenmeli , ölüme dair farkındalığını arttırmalısın . Bu düşünce sende obsese olmuş ve sende kurtulmak istiyorsan psikoterapiye başvurabilirsin . Bu arada annenin veyahut babanın bedenini kadavra olarak tıp fakültelerine kanunen bağışlayabilirsin , zaten bir ilaç veriyorlar bakteri ve koku üretmesin diye yarı yarıya mumyalamış oluyorsun . İnsan fizyolojisi ve anatomisi için kadavralar çok önemli bir ders aracı . Dolduracağın formda sende bile kalmasını isteyebilirsin , lakin bu çok zor . Önce tabi onların rızasını veyahut vasiyetini alman gerekecek . Ondan sonra hastaneden gizlice araklarsın yada usülü öğrenir cenaze yapıldıktan sonra bedeni kendin çıkarırsın . Leonardo da vincinin zamanında yaptığı gibi , etik olmayabilir ama eskiden halkın gözü önünde bile yapılıyordu bu tarz şeyler ..

Ben tabi sonuncusu yerine ilkini yapmanı tercih ederim . :)

Antik mısır , mısır kraliyet ailesi putperest bir yapıya sahipti . Ra dan sonra yani thotun kitabından sonra oradaki öğretileri yozlaştırdılar . Ellerine bir güç geçti , soylarının tek ve özel olduğuna inandılar ve bunu dünyada ebedileştirmeye çalıştılar . Hatta bunun için ensest beraberlik kurdular . Mısır firavunlarının çoğunda bedensel ve zihinsel problemler vardı , akraba evliliği misali ...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sadece belki, bundan 10 yıl sonra farkedeceğin gerçekleri şimdi anlarsan daha çok yol katedersin mantığıyla yazdım.

Çok sağlam bir bilgelik yatıyor bu cümlenin altında youngwarlock kardeş , hafife alma . Aklıma mitolojide kendi yaptığı kadın heykeline aşık olan pygmalion geliyor . Kendini dünyevi şeylerle saplantılı bir şekilde özdeşleştirmekten kaynaklanan astral tortuların sana öte alemde yaşatacağı huzursuzluğu tahmin bile edemezsin ve ruhsal gelişimine verdiği darbeleri . Ne oldu ulan bizim pederin ve validenin bedenleri diye gereksiz yere bir kaygı taşıyacaksın çünkü . Bu konulara yabancı gibi duruyorsun , Uyarı yapmak bizim vazifemizdir . Mısır ile oldukça ilgilisin . Sana kolayca ulaşabileceğin türkçe kaynaklı iki kitabı okumanı öneriyorum ;

Ergün Candan - Antik Mısır Sırları ..

Ergün Candan - Ölümden Sonra Neler Oluyor ? ..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Sohbete katıl

Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.

Misafir
Bu konuyu yanıtla...

×   Farklı formatta bir yazı yapıştırdınız.   Lütfen formatı silmek için buraya tıklayınız

Only 75 emoji are allowed.

×   Bağlantınız otomatik olarak gömülü hale getirilmiştir..   Bunun yerine bağlantı şeklinde gösterilsin mi?

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Düzenleyiciyi temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...