adEda Oluşturma zamanı: Eylül 4, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 4, 2016 Tek Seferde Silah satabilmek için çıkarılan o savaşlar Aynı yeryüzünde iki çocuğun yüzleştiği farklı şartlar Çıkar için kahkahayla gülünen o dandik şakalar Anlamadan kandırılmış geçici garip kuklalar Ah niceleri ve tüm bunlar Tek seferde yok olsalar... Tüm akıllı telefonlar, Deterjanlar, deodorantlar Metrobüsler, arabalar ATM'ler ve banknotlar Tüm o kahve zincirleri Gökdelenler ve patronlar İçinde düşünce yokken D&R'da çok satanlar Mesailer, maaşlar Sömürmeye can atanlar Mücevherler, pırlantalar Hak yiyen olimpiyatlar Okullardaki zırvalar Vergiler ve tüm o zamlar Hayvanın sırt derisinden yapılan süslü paltolar Starbucks'lar ve Mango'lar Depolanmış tüm bombalar Blok dersler, toplantılar Dağıtılan tanıtımlar Logolar ve sloganlar Sübliminal tüm mesajlar Tanklar, botlar, roketatarlar... Yalancı politikacılar ve onları yalayanlar Kiralar, borçlar, intiharlar Kadınları döven tüm hıyarlar. Çocuk işçi çalıştıranlar Kâra salya akıtanlar Çek defterleri, kasalar Bütün o lüks restorantlar Kartvizitler, psikopatlar Facebook'taki tüm hesaplar ÖSS'ler, Möss'ler... Topuklular ve kokteyller! Bütün kötü öğretmenler Ve zevkle rüşvet yiyenler Kıt kafalı örümcekler Onlara ağlar örenler Namus namus diye diye Masum kızı öldürenler... Kalemi zincirleyenler. Düşünceyi hor görenler Giysiye puan verenler Halkı yakan tüm kararlar Suyu satan kontratlar Dünyadaki tüm altınlar. Para için böcek yiyenler Para için giyinenler Para için soyunanlar Paraya aşık olanlar Para için oynananlar, oynananlar, oynananlar... Dokunulmaz tüm insanlar Yaptırımlar, güç koşullar Faizler ve borçlanmalar Satın alınamayan tüm o oyuncaklar... Şu piramit tepesinde gece gündüz hak yiyenler... Bu Akşam Bu akşam duman grisi Bu akşam şehir sesi Bu akşam içer misin Bu akşam nerdesin Sesin kafamın içinde. Bu akşam içer misin Bu akşam kiminlesin Bu akşam çok acayip Bu akşam nerdesin Sesin kafamın içinde. Geçen sene bu akşam bu saat Nasıldık kendine hatırlat Geçen sene bu akşam bu saat Bizimdi hala.. Bu akşam kiminlesin Bu akşam gelir misin Bu Dünyayla Şaka Olmaz Aklında tut çocuk Aklında tut tüm bunları İncitirler eğer unutursan Bu faydalı kuralları Bir: Tanrı olmazsa ahlak olmaz İki: Devlet olmazsa düzen olmaz Üç: Benzer benzerden hoşlanamaz Dört: Kurt kuzuyla eşit olmaz Beş beş: Torpilsiz iş bulunamaz Altı: Okula gitmezsen olmaz Yedi: Evlenmeden yaşanamaz Bu dünyayla şaka olmaz Dokuz: Parasız mutluluk olmaz Vicdanlı insan çok yaşamaz On bir: Kimse sana fikrini sormaz Sistemle başa çıkılmaz 15, 20, 90, 74, 5000 tane var bunlardan Ama karşı gelmek hiç olmaz Karşı gelmek olmaz... Karşı gelen olmaz... Bu dünyayla şaka olmaz Bu dünyayla şaka olmaz, şaka olmaz. Delirmeden gitmek olmaz, Buralardan böyle gitmek olmaz Delirmeden, delirmeden, delir-delirmeden! 15, 20, 90, 74 80, 90, 64 100.000, 90, 87 1004 tane var bunlardan! Yarınki İşler Listesi Ben küçük bir kızken Yatağımda geceden Bir liste yapardım Yarınki işler listesi Tombul ellerimle Tek tek madde madde Sıralardım güzelce Bu mühim işlerimi Annenin saçını okşa Şişelere su doldur Çekirdek ayıkla Akşam sefası topla Bu iş bittikten sonra Listem başucumda Bir sağ bir sol bir sağ bir sol Gözümü kapayarak lambaya İyi geceler dilerdim Heyecanla yıkanmış kalbim İspirtolu ellerim Uzun kirpiklerimle Uykuya dalıp da giderdim Yarınki işler listesi Şimdi o küçük kızın mavi pembe uzak sesi Nerdesin annesi, nerdesin annesi? Artık böyle değil yarınki işler listesi Değil, değil, değil, değil. Ağlıyor kızın, nerdesin annesi? Salonda Benonda Anakonda Kahvaltılar büyüyor gözümde. Mırıldanacak kalmadı tek kelime. Yürüyorum nefesler ve bitiyorum ben. Bu yağmurun içinde. Her bir gün aynı bilmem gerek. Sen yokken birden ölmem gerek. Uzaktan bakınca ne güzel bak hayatlar. Oysa yaklaş ve kokla hepsi nasıl bayatlar. Yalnızım bak çaresiz salonda ben onunla. Bulmuştum ki güneşi. Sonunda.. Benzeri ve eşi olmayan bir gülüş,bir sönüşmüş hikayemiz. Fotoğraflarda Benden fotoğraflarda benden gözlerini kaçırırsın diye resmini çiziyorum, kendi ellerimle boyuyorum saçlarını üşümeyesin diye bir atkı doluyorum boynuna beni terk etmeyeceğin bir yaşta çiziyorum seni yine de dudaklarına o gülüş oturuyor kendiliğinden sonsuz kibirli, daha on dokuz yaşında ölümü göze almış bir kadın bulutlardan akarken kanın kurtaramadım seni sonbahar geldiğinden beri gidecekmiş gibiydin kadın tut elimi, kayıp fotoğrafların bir mevsim daha kal, sen kadın Müzik: Eda Sena Şenceylan Sözler: Aras Karabıyıkoğlu Seni Sevmek Radiohead Dinletiyor Seni sevmek Radiohead dinletiyor Özlemek seni Jeff Buckley Sana inanmak Queen Live konseri gibi Senle kafayı bozmak Elliott Smith Eddie Vedder sesi rengi gözlerin Dylan mızıkası saçların var senin Anladım ki el mecbur Benden yana çal çalma, kulaklarım bir süreliğine senin. Çiseleyen bir ksilofon solosu gibi Ağzındaki doğaçlama kıvrım Ve akordu bozuk kafanla seni nerde görsem tanırım Sen Seni sevmek Radiohead dinletiyor Seni merak piyanonun en sağında Sen Kaybolan bir eşsiz pena Kopan ince telsin şimdi Kafanın içini görememek Basitçe ve koşarak, Radiohead dinletiyor bana... Radiohead dinletiyor bana. Seni sevmek. Seni sevmek güzel iş Saydığım sebeplerden, başka değil. Başka değil, alınma. Davulla Bavul Bir gün genç ve meraklı bir davul Patlamış sahibine: ''Git artık kendini bul. Uykusuz kal, uzakların sokağında yorul!'' Deyip aldırıvermiş kocaman bir bavul. Sabahları pır pır uyanmış Hemen yola çıkarlar sanmış Sormuş: ''Ne zaman dolacak bu bavul?'' 'Dur' demiş sahibi, 'Henüz aile, Henüz iş, henüz para ve biliyorsun ki henüz okul.' Yıllar geçerken tüm güzel caddelerden Ve o yeşil nehirlerden Tozlanmış ve eskimiş boş bavul. Tehlikeyi sezmiş tabii bizim davul. Ertesi gün ataklarla dolu Güzel bir konuşmayla ikna etmiş onu Demiş: ''Gerekirse o lanet işten kovul, Dinlemeden ölme beni... İlla dolmalı o bavul!'' Sahibi kafasını toplamış, Heyecan içinde hoplamış. Yanına ne lazımsa Onla bavulu toplamış. Davul, bavul ve sahip Suya, güneşe ve toprağa talip Çıkacakken yola gururla, Düşmüş yere açılıvermiş yarı yolda bavul... Gözü yaşlı sahip, tüm mahçupluğuyla Demiş davula: 'Görüyorsun ya. Ben artık eşime ve çocuğuma kul, GİDEMEM: henüz aile,para ve çocuğun okul...' Sesini kesmiş o günden sonra davul Ve bir ev temizliğinde atılmış çöpe bavul Küsmüş davullar ve boş bavullar eşliğinde; Dönmüş bu dünya nehirleriyle Işıkları ve tüm renkleriyle Susmuş davullar; henüz aile Henüz para, henüz okul, Hepsi bu işte. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
celali Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2016 Buralardan böyle gitmek olmaz, delirmeden Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2016 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2016 Buralardan böyle gitmek olmaz, delirmeden delirmeden gitmek olmaz deliir deliiirmedeeeeeğnn ! 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
celali Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 4, 2016 delirmeden gitmek olmaz deliir deliiirmedeeeeeğnn ! Sesin kafamın içinde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2016 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 8, 2016 Bu da varmış. Nasıl da görmemişim. +[video=youtube_share;yQR-wmk9q3k] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2017 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Temmuz 5, 2017 Bunlar yeni! Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2017 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Kasım 4, 2017 [video=youtube_share;Ktff1ZJLN-8]https://youtu.be/Ktff1ZJLN-8 Farketmezdi başkası da olsa senin yerinde Uğraş didin partiler ver 4 boyutlu evinde Gerçekliğin kum kadarcık kalır nihayetinde Yoktur anlam hiç arama kendi mahiyetinde Anlamı yok dediysek de çizme kara bulutlar Yandakinin acısına çare isen umut var Farketmezdi başkası da olsa senin yerinde Mütevazı partiler ver 4 boyutlu evinde Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2018 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Aralık 7, 2018 Alelâde birkaç karbon İşte gelmiş bir araya Ne denizde yüzebilir Ne de vurur bi' karaya Alelâde birkaç karbon İşte gelmiş bir araya İmkansız'a aşık olmuş Dalar, şiir yazar Ay'a Alelâde birkaç karbon İşte gelmiş bir araya Büyümüş de hüzün saçar Bir oraya bir buraya Alelâde birkaç karbon İşte gelmiş bir araya Karışıktır hikayesi Melâliyle bin yaşaya. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2020 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 22, 2020 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.