masal perisi Oluşturma zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Oluşturma zamanı: Eylül 27, 2016 Sony’nin bilim insanları kendi şarkılarını besteleyebilen yapay zekayı yarattı. “Daddy's Car” ve “Mr. Shadow” isimli iki şarkı ortaya çıkaran yapay zeka çeşitli müzik türlerini öğrenerek özgün bir müzik ortaya koydu. ‘Daddy's Car’, efsanevi müzik grubu The Beatles'ı hatırlatırken, ‘Mr. Shadow’ tarzı Cole Porter, Irving Berlin gibi müzisyenleri hatırlatıyor. Parçaları ise Fransız besteci Benoît Carré aranje etti ve söz yazdı. Sony, bu şekilde bir albüm çıkarmayı planlıyor. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
palyacho Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Bükülemeyen bilekler, bir şekilde robot gücüyle bükülecekler. Hoşçakalın müziğin dahi çocukları... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
KurukafaDimtis Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Populer Science Türkiye de bir makale yayınlanmıştı "yapay zeka duygusallasmak üzere" diye bazı bilim adamları insan ve makine arasında duygusal bir bağ oluşmasının ve karşılıklı güven ilişkisi kurmasının insanlar ve makineler arasında daha iyi bir işbirliği oluşturacağını dusunuyor.Gelecek ne getirir bilinmez tabi... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
arecrateria Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Müzik, müzik aletleriyle yapılır ve bir veya birden fazla müzisyen tarafından icra edilir. Bilgisayar bir müzik aleti değildir. Bunun için büyük ölçüde bilgi, çeşitli düzeylerde efor, para ve zaman sarfedilir. Bunun dışında bilgisayar ve benzeri efekt aletleriyle yapılmış olan şarkılar/albümler pek bana hitap etmiyor. Göze hitap etmenin müzikle direkt olarak bir alakası yoktur, değişik pazarlara ulaşmanın bir yoludur. Canlı müzik dinlemenin tadına varan kişilerin pek tercih edeceklerini düşünmüyorum. Zor olan her zaman daha güzeldir kanaatimce. Elbetteki tamamen zevk meselesi ve herkesin kendi tercihi. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Ben bu habere üzüldüm. Yapay zekanın yaratıcı olamaycağını iddaa etmek üzereydim tam da bugün bi muhabbetin arasında. Şüpheye düştüm bu haberi görünce. Yine de insanın yaratıcılık seviyesine ulaşabileceğini sanmıyorum. Ulaşmasın da zaten. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
celali Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 50 sene sokak arasında toplaşmış başı boş robotların bu şarkıları dinleyip gaza geldiğini.Sonra isyan ettiğini düşünün Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 27, 2016 Zeka var ama, ruh yok... Neyse ırkçı yaklaşımlarda bulunmayalım... : p İkinci beste daha güzel olmuş bence. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
palyacho Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2016 Müzik deyince aklıma ilk klasik müzik gelir. Tam bir sanattır bende. Hatta sanatın tanımı da; taklit edilemez olması gerektiğidir fikrimce. Klasik müzikle matematik arasındaki yakın ilişki yatsınamaz olduğundan ve matemetiği en iyi makineler yapabildiğinden mütevellit; böyle bir aletin yazacağı senfoniyi hiçbir insan zekasının ve ruhunun ayırt edemeyeceğini düşünmekteyim... O yüzden de; müziğin en dahisi Mozart'ın kemikleri sızlayacaktır... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Rauhassa Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2016 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 28, 2016 Bence hoş olmuş ya. Olaya kıyaslamayla bakmazsak başarılı. Sonuçta robotlar insan zekasının ürünü değil mi? Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.