paranormalfikir Oluşturma zamanı: Ocak 13, 2018 Paylaş Oluşturma zamanı: Ocak 13, 2018 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Apotheous Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 13, 2018 çok güzel olmuş ama bu robotun ayakları yok sanırım yada ben göremedim Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
FORNEUS Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ocak 14, 2018 türkiyede olsa , ismini fatıma koyup çipinede salavat yüklerlerdi sanırım Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=XPbZamVNL1c Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 (düzenlendi) Adamlar tarih yazıyor,biz hala kadının eteğini aşamadık.Vay be... Ağustos 31, 2018 DenizFeneri tarafından düzenlendi Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BayParadoks Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Yapay zeka? If if if if if else else else else Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Ben yaratıcıyı robot sandım bi an. ahaha Şaka bi yana, yapay zekayı yapay zeka yapan özellik tam olarak ne? Kendi kendini şekillendirebilmesi ve geliştirebilmesi mi? Çünkü bunlar ezbere kaydedilmiş gibi geliyor bana. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Ben yaratıcıyı robot sandım bi an. ahaha Şaka bi yana, yapay zekayı yapay zeka yapan özellik tam olarak ne? Kendi kendini şekillendirebilmesi ve geliştirebilmesi mi? Çünkü bunlar ezbere kaydedilmiş gibi geliyor bana. İnsanınkine denk bir bilince sahip olması ki yapay zeka henüz tam hayata geçmedi.Eğer bu gerçekleşirse tıpkı insan gibi kendi varlığının farkında olan,metal varlıklar ortada gezinecek.Açıkçası ben biyolojik olmayan bir varlığın insannınkine denk veya üstü bir bilince sahip olabileceğini düşünmüyorum.En fazla Iron Man'deki Jarvis seviyesinde bir şey tasalanabilir ki o bile çok büyük bir şeu ve gayet yeterli.Bir nevi Iphone'daki Siri'nin çok çokgelişmiş versiyonu.Ama bir insan değil,duyguları yok ve acı çekemez.Bu nedenle bize karşı savaş açacakları teorileri bana biraz uçuk geliyor... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
DenizFeneri Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 30, 2018 O değilde şuan en sondaki videoya baktım,dediğim gibi robotlar kuyumuzu kazamaz bence ama epey ürperdim açıkçası... Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Ex Machina diye bir film var onu hatırlattı bana .. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
akuma Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 O değilde şuan en sondaki videoya baktım,dediğim gibi robotlar kuyumuzu kazamaz bence ama epey ürperdim açıkçası... Kuyumuzu kazmaları için geliştirilmiyorlar zaten . Onun dışında bence geliştirilebilinirse insandan daha üstün demeyelim de en azından bizim yapamayacağımız çoğu şeyi yapabilecekler ve ben bunu dört gözle bekliyorum. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BaySadist Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Muhteşem satranç oynuyor sanırım lichess de vardı bu lealechess diye hatırlıyorum ama emin degilim ama Andrew tag yenmişti bunu Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
adEda Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Ağustos 31, 2018 [video=youtube_share;_F3-eeDPtfE] Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Centurul Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2018 Uyumayan dinlenmeyen sürekli öğrenen bir varlık kesinlikle bir aşamadan sonra insanlık için tehlike oluşturacaktır . Ütopistler sürekli insanların çözemediği sorunları halledebileceğini iddaa ediyor ama olayın özü aslında çoğu probleme bizim sebep olmamız . Ama diğer açıdan bakarsak eğer biz sadece evrimsel süreçte bir basamaksak bizi yok etmesi tamamen doğa kanunu oluyor. Umarım o zamanları ben görmem 10 bin sms'den whatsapp'a geçmek bile beni inanılmaz korkutmuştu. 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
BayParadoks Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2018 Paylaş Yanıtlama zamanı: Eylül 1, 2018 @Sadist, Sanırsam Alphazero ile karıştırıyorsun alphazero google'ın ürettiği bir yapay zeka. Stockfish ile maçları var.Bilmeyenler için stockfish ise satranç için oluşturulmuş olasılık hesaplama ve analiz makinesi gibi bütün varyantları hesaplayıp en iyi olasılıktan devam ediyor.Piyasadaki en günçlü yazılımdı sanırsam. Maçları çok ilginç çünkü alphazero insan gibi oynuyordu ve yaratıcıydı yani bir makine gibi oynamaıyordu stockfish'i madar etti. Alphazeronun çalışma şekli şu , yığınla analiz edebileceği data veriyorsun neyin iyi neyin kötü olduğunu söylüyorsun ve kendi kendisiyle oynamasını sağlıyorsun , centurul'unda dediği gibi bu yazılım saatler içerisinde bir ustanın hayat boyu tecrübesini kazanabilliyor. Alpha zero yapay zeka tanımana daha yakın fakat yaptıkları hamlyi kendimi mi buluyor yoksa geçmişte oynanmış maçlardan mı kopyalıyor bilemiyorum. Sophia alphazero gibi de değil diyaloğu olabildiğince karşı tarafta tutmaya çalışıyor bazen de karşı taraf konuşurken araya giriyor alakasız sorular sorup cevaplıyabiliyor. Ellerinde tuttukları data ile gerçeğe oldukça yakın diyalog kurabilen doğal dil işleme yapabilirler fakat gerçekten 'yapay zeka' olabilir mi? Merak konusu. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
MZ1vdnW0mtQ Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2019 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 4, 2019 Küçümsemek gibi bir maksadım yok ama, akıllı telefonlardan daha akıllı sayılmaz. Biraz fazladan poliüretan ve silikon eklenmiş ve de bir kaç servo. Kullandığı konuşma tanıma, mimik tanıma teknolojilerini bir kenara bırakırsak basit geçtiğimiz yüzyılda bıraktığımız irc chatbot'larından pek farkı yok. Örneğin konuşmaya göre doğru ağız hareketlerini yapan robotlar bile, hâlâ hoparlörden konuşuyor. Yani ağız hareketleri tamamen kozmetik çalışmalar. Tabiki önemli adımlar ve tabiki güzel uygulamalar. Fakat "zekâ"'dan bahsediyorsak, öğrenebilir ve öğretebilir olmak zorunda. Bir yandan Türk mühendislerin nesi eksik diye düşünmeden edemiyor insan. Diğer yandan tekerlekli çaydanlığa "insansı robot" diyen mercimek beyinlilieri görüyor ve üzülüyor. Başta kel adamı android sandım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
paranormalfikir Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2019 Yazar Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 5, 2019 Küçümsemek gibi bir maksadım yok ama, akıllı telefonlardan daha akıllı sayılmaz. Biraz fazladan poliüretan ve silikon eklenmiş ve de bir kaç servo. Kullandığı konuşma tanıma, mimik tanıma teknolojilerini bir kenara bırakırsak basit geçtiğimiz yüzyılda bıraktığımız irc chatbot'larından pek farkı yok. Örneğin konuşmaya göre doğru ağız hareketlerini yapan robotlar bile, hâlâ hoparlörden konuşuyor. Yani ağız hareketleri tamamen kozmetik çalışmalar. Tabiki önemli adımlar ve tabiki güzel uygulamalar. Fakat "zekâ"'dan bahsediyorsak, öğrenebilir ve öğretebilir olmak zorunda. Bir yandan Türk mühendislerin nesi eksik diye düşünmeden edemiyor insan. Diğer yandan tekerlekli çaydanlığa "insansı robot" diyen mercimek beyinlilieri görüyor ve üzülüyor. Başta kel adamı android sandım. Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
sidar Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2019 Paylaş Yanıtlama zamanı: Şubat 7, 2019 Bizim zekamızın natural olduğunu kim iddia ediyor ? . 1 Alıntı Yorum bağlantısı Diğer sitelerde paylaş More sharing options...
Önerilen Mesajlar
Sohbete katıl
Şimdi mesaj yollayabilir ve daha sonra kayıt olabilirsiniz. Hesabınız varsa, şimdi giriş yaparak hesabınızla gönderebilirsiniz.